Ahmet Yılmaz1679652603 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 (düzenlendi) çok uzun bi aradan sonra merhababu far 5 ay boyunca far çıkık kaldı ve ancak geçen hafta bakımını (tamamen kendim) tamamlayıp yerine takabildim.Farı taktıktan sonra yağmurlu günlerde falan kullandım en ufak sorun yok, aracı yıkadıktan sonra farın içind buğu dahi yok.Şimdi Internetteki diğer kullanıcılara faydası olabilir düşüncesiyle bakımı nasıl tamamladığımı ileteyim:Far camındaki silikon artıkları nasıl temizledim? Isı tabancası ile yumuşatarak ve sentetik tiner ile silerek.Ayrıca far camını tutan vida yuvalarını yağladım ki camı tekrar takarken vidalar sıkışıp yuvaları çatlatmasın diye.Far camını yeniden yapıştırmak üzere Henkel'in Sista adında ve cam yapıştırmaya özel silikonunu 10TL'ye aldım ve onu kullandım. Diyeceksiniz ki, bu iş için "özel" başka şeyler de var. Örneğin bütil bant gibi. Gerçekten far camı yapıştırmaya özel çeşitli başka şeyler var fakat benim için hiçbiri pratik değildi. Örneğin bütil bant denilen şeyi piyasada ve Internette bulamadım. Bir yapı markette "cam yapıştırmaya özel silikon" baktım ve o konuda çok başarılı olduğu söylenen Henkel Sista'yı buldum. Siyah renk ve cam tutmaya özel bir silikon. Uyguladıktan sonra kuruması için 4 saat geçmesi söyleniyordu, ben 2 gün beklettim ve tamamen kurudu. Şu anda hiçbir sorun yok ve yıllarca sorun olacağını da sanmıyorum, sapasağlam yapıştı.Xenon balast'ı Internetten İstanbul'da çok iyi bir vatandaştan sadece 100TL'ye aldım. Toyota'dan çıkma ve belki de hiç kullanılmamış bir balast. Satıcı vatandaşa buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum cunku 2 balast + 2 xenon ampul set olarak 400TL'ye satıyordu, ben aralarından sadece tek balastı istedim, fiyat ne olur diye sordum, 100TL dedi, set bütünlüğü bozulacak diye başka herhangi rakam da söyleyebilirdi ya da ihtiyacım olmayan Xenon ampulle al 200, 250TL olur diyebilirdi, hiçbirini demedi, hak ettiğinden de düşük rakam söyledi, 150TL dese yine alacaktım, 100TL dedi ve Xenon süper çalışıyor. Sonuna kadar helal olsun.Farın camını kapatıp, farı yerine taktıktan sonra sadece maddi olarak değil, manevi olarak ta önemli kazanımlar edindiğimi fark ettim, kendi işini kendin yapmanın verdiği huzur. 19 Ekim 2013 tarihinde Ahmet Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts