İçeriğe Yönlendir

Osram Xenarc 4300K ve 5500K Cool Blue Intense (CBI) farkı

Ahmet Erçiro

Recommended Posts

Erkan Kahya
(düzenlendi)

Projektörlerin kalibrasyonunda herhangi bir sıkıntı yok. ;)

Benim bu resimleri paylaşmamdaki amaç iki ampulun karşılaştırılmasıydı. Osram cbi biraz daha beyaz ve bu yol aydınlatmasında daha belirgin oluyor. Fakat aradaki fiyat farkına değer mi? Sıfırda 50tlye kadar olan ikinci elde 100tlye kadar çıkabiliyor. Sonuç olarak arada dağlar yok cbi takınca renk beyazlamasına beyazlıyor ama aydınlatma düşünüldüğü kadar artmıyor.

Diğer konuda da bahsettim, işin ilginci bir sitede (şimdi farkettim firma ankaradaymış) d2s kategorisinde cbi(137tl) fiyatı normalinden(170tl) daha ucuz. Hatta philipsin normalinden(147tl) bile ucuz. Tabi Philips X-treme vision(4800k) (210tl) bunlar arasında fiyatta tavan yapmış durumda.

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Mercekler orjinal, ne yamuğu :) Yeni nesil mercek, normal çizgisi o .

Hep derler ya gelen gideni aratır diye. Bence kötü olmuş.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya
(düzenlendi)

Benim burada göstermeye çalıştığım ampul farkıydı sadece. Servet abi belirtti projektörler arkasında kocaman d1s tutucusu olan fabrikasyon AL/Bosch bi-xenon. Nam-ı değer e46bi-xenon. Teknik ekip özellikle dönük bağlamadıysa sorun yok. :const: Buna takılmayalım.

Amaç sadece CBi istenileni verebiliyor mu bunu göstermek. :learn:

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mercekler orjinal, ne yamuğu :) Yeni nesil mercek, normal çizgisi o .

konuyu dağıttığım özür dilerim ama... Şu resim normal mi Servet...

post-4625-0-43523100-1370516394_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sağ mercekte sorun var saat yönünün tersine bir kaç derece dönmesi lazım...

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

valla ben osram 66240CBI yı gece uzun yolda yalnızca 1kez kullanabildim ve merceklerim kararmış olduğu halde rahatlıkla önümü görebiliyordum. daha sonra merceklerimi de değiştirdim ampullerimi de değiştirmek zorunda kaldım. sadece 20 - 30 saat ya kullanılmış ya da kullanılmamış ampullerimi istemeyerek de olsa satmak durumundayım, ilgilenenlere duyurulur :)

Yorum bağlantısı

post-4625-0-43523100-1370516394_thumb.jpg

Normal, Kesilme çizgisinin tam düz yeri en net olan yer. Sağ tarafı yukarı çıkıp aşağı kıvrılıyor. Sol tarafta tabella için bir miktar yükseliyor ve gölgeli.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oğuzhan Yıldız1679652583
(düzenlendi)

Arkadaşlar xenon ampullerimi yenilemek istiyorum, ancak netten araştırma yapınca 66144, 66142 ,66140 ..... birçok farklı renk çıkıyor, bu rakamların renk kodu olup olmadığından da emin değilim gerçi, benim istediğim 4300K için hangi kodlu ampulu almalıyım, bu kodlar hakkında ayrıntı bilgi payşalırsanız sevirim.

teşekkürler.

OEM-Osram-Xenarc-66142-D1S-4300K-Xenon-BULB-GERMANY-HID-HEAD-LIGHT-HEADLIGHT-350848001476-2.jpgOsram_66144_Xenarc_D1S_35W_original_bulbs.jpg

Arkadaşlar xenon bulb_d1s_4300k_base_700.jpg

81017083mhy.jpg

tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar xenon ampullerimi yenilemek istiyorum, ancak netten araştırma yapınca 66144, 66142 ,66140 ..... birçok farklı renk çıkıyor, bu rakamların renk kodu olup olmadığından da emin değilim gerçi, benim istediğim 4300K için hangi kodlu ampulu almalıyım, bu kodlar hakkında ayrıntı bilgi payşalırsanız sevirim.

teşekkürler.

http://www.osram.com...-cars/index.jsp 'de tüm teknik özellikler var. Ürün kodu bazı kriterlere göre değişebiliyor olabilir, nedenini bilmiyorum.

Standart D1S 4300K için 66144 kodlu ampulü almanız lazım.

OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE.pdf

OSRAM XENARC ORIGINAL.pdf

OSRAM XENARC SILVERSTAR.pdf

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

ben de D1S 5000K kullanıyorum -------> 66140

D2S 5000K kullandım ----------> 66240 tı onun kodu da... 66yı bilmiyorum 66dan sonraki 1 ve 2 rakamı sanırım D1S veya D2S olduğunu söylüyor - sanırım 40 - 41 - 42 - 43 - 44 gibi rakamlar da Kelvin değerleri... emin değilim öyle tahmin ediyorum...

philips D2S kullandım 4300 olanı 85122+ ydı...

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Onur Arslan1679652570

Ufak hort yapayım...

Silverstar almayı düşünüyordum, şu an CBI kullanıyorum D2S..

Ancak son dönemde NightBreaker Ultra çıkmış ve hepsinden iyi olduğu söylenmiş.

Ebay'de 180 dolara var, bizde 600TL'lere geliyor çifti.

Oralardan sağlam gelir mi ona güvensem siparişi geçeceğim de...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ufak hort yapayım...

Silverstar almayı düşünüyordum, şu an CBI kullanıyorum D2S..

Ancak son dönemde NightBreaker Ultra çıkmış ve hepsinden iyi olduğu söylenmiş.

Ebay'de 180 dolara var, bizde 600TL'lere geliyor çifti.

Oralardan sağlam gelir mi ona güvensem siparişi geçeceğim de...

Silverstar kullansan bile CBI'dan sonra sana daha iyi gelecektir, renk tonundan dolayı. NB için o kadar farka değer mi bilemiyorum... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)

Xenon ampullerinde sarı renkten beyaza doğru gidildikçe yağışlı hava koşulunda aydınlatma mutlak düşer mi?Osram yeni bir ürün çıkarmış Nightbreaker unlimited. 4350 K renginde. Ama yüzde 70 performansı arttırılmış olarak söyleniyor. Normalde 4200 Kelvin civarında olan Oem osram ampullerinden biraz daha beyaz olacağı görünen bu ampul kış koşullarında performansı düşmez mi ?

http://www.osram.com/osram_com/news-and-knowledge/automotive-special/automotive-performance-lamps-full-power-of-light-for-your-vehicle/xenarc-night-breaker-unlimited-product-details/index.jsp

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Product features

• Up to 70 % more light on the road
  • Light cone up to 20 meters longer
  • Up to 5 % whiter light
  • Efficient xenon technology
  • The most powerful xenon automotive lighting in the world

OEM xenon ampuller 4100/4350K skalasında üretilir.Osram ın bu yeni ürünü standart ampullere göre sadece %5 fazla beyaz ışık diyor bu sürüşü etkilemez ki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

bu iş bence mercek reflektörüne de bağlı. merceğiniz temizse OEM 4300K ampullerden verim alınır. 100 - 200K dan bir şey farkedeceğini zannetmem.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

200 kelvin fazla olan ampul lümeni bir miktar düşmez mi? yağışlı yolda 4200 iyi mesela .

1- Asfaltın kalitesi halk tabiri ile siyah ve beyaz asfalt.Beyaz asfalt pozitif yönde %10 dan fazla ışık yansıması sağlar,siyah asfalt gibi ışığı yutmaz...

2- Yol aydınlatması + sürüş konforu sağlar...

3- Mercek reflektörü ve ampulün durumu...

4- Far camının durumu...

5- Far yıkama ...

6- Far yükseklik ayarı...

+/- 200 lümene gelene kadar bir çok etken var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)

Osram Silverstar D2S ampulleri taktırdım. Bariz bir fark gördüm aydınlatmada. Gerçekten iyi dizayn edilmiş performansı yüksek bir ampul. 4200 Kelvin değerinde. Bunun yanında Osram Nightbreaker Unlimited yeni bir ürün olarak çıktı ama tanesi 285 TL. Çok pahalı geldi. SVSnin teki 195 TL. Bu da pahalı aslına bakarsanız. Ancak performansından memnunum. Zaten Osram NB unlimited 4350K satıcı daha beyaza yakın ve yağışlı havada Osram SVS 4200K kadar etkili olmayacağını söyledi. O kadar farkeder miydi bilmiyorum.

Resimleri daha önce karşılaştırma yaptığım için koyuyorum. Pek anlaşılmıyor resimde. Çıplak gözle fark var ama.

post-6636-0-74588600-1393510961_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Standart osram'a göre bariz bir fark yok sanki. Fotoğraflar bu nedenle yanıltıcı zaten. Güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)

Sellektör yapıyorum arkadaşımın arabasına eski standart osramlar gözümü bu kadar almıyordu dedi. bu ampuller daha parlak benim izlenimim öyle. teşekkürler.

Bu arada renk kayması denen durum her xenon ampul için geçerli midir teorik olarak? Mesela 4300 olarak başlayan bir ampul 4500 e kadar çıkar mı bir sene civarında

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...