İçeriğe Yönlendir

Osram Xenarc 4300K ve 5500K Cool Blue Intense (CBI) farkı

Ahmet Erçiro

Recommended Posts

Ali Osman KAYMAZ

Benimde elimde ampuller var zaman zaman bosch hella yada valeo d1s balastlar ile deniyorum. Ampul ilk yandığında çok beyaz ama bir süre sonra rengi biraz değişiyor. Bunda anormal bir  durum olduğunu sanmıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Cbi lar ilk başta çok mavi beyaz yanar sonra biraz rengi açılır.Tam sarı oluyorsa rengini kaybetmiş yakında ömrünü tamamlamak üzeredir.Yeni aldıysanız değişim isteyin ikinci el ise aldığınız kişi ile konuşun.Tek ampul değişimi yerine çift ampul değişimi yapın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Atalay
(düzenlendi)

Merhaba,

Benim aracımda da 66140cbi var, merceklerim hella intemo, farı ilk açtığımda masmavi bir ışık oluşuyor, sonra beyaz ile sarı arası bir renge dönüyor, ampullerinizde sıkıntı yok, duvar yansıması böyle olsa da karşıdan bakıldığında farlardan mavi ile beyaz arası bir ışık çıktığı görünüyor,

Aracımın duvar ışık videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz,

https://m.youtube.com/watch?v=sxiaRDAiyP8

tarihinde Barış Atalay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Merhaba. Ampul yeni olduğu içinde şu an sarı hissedilebilir. 30-50 saat civarında asıl rengine dönüyor. Cbi bende kullandım farın birine cbi diğerine standart ampul takınca renk farkı belli oluyor ama normalde bu biraz sarı mı acaba diye hissettiriyor. Ayrıca projektör de aydınlatma ve görüş açısından fark hissettiriyor. Şöyleki hella hem yol aydınlatmasında hemde karşıdan bakınca daha beyaz hissettiriyor. Bosch karşıdan bakınca daha sarımtırak kalıyor. Fxr üzerinde denedim yol aydınlatması hepsinden daha beyaz hissettiriyor fakat karşıdan bakınca en sarımtırak görünen o oluyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Arkadaşımız ampul renginden ziyade duvarda çizgi üzerinde oluşan mavi yansımayı alamadığını belirtmeye çalışmış.Beni aradı konuştuk ve elini mercek üzerine tutunca mavi gölge çizgiyi aldı durumu kavradı.Ampulde falan sorun yok.Mercek ile alakalı durum sözkonusu.Diger konusu vardı ordada belirtmiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...