İçeriğe Yönlendir

DRL (gündüz farı) modülü sorunu

Yusuf Güneş

Recommended Posts

Yusuf Güneş
(düzenlendi)

bir kac gun once aracım icin gunduz modulu satın aldım modulun çalışma prensibie kontak acıldıktan sonra akü voltajı 13.5 e geldiginde uzun farları %35 oranında yakarak aydınlatma saglıyor parklar yandıgında ise aydınlatma kapanıyor sorunuma gelince yaklaşık 3 ay once aracıma otomatik far sensoru takmıstım ve sorunsuz olarak çalışıyordu taki gunduz modulunu de baglayana kadar önceleri far sensorunu istedigim taktirde cama yapıştırılı olan ısık sensorunun arkasındaki dugmeye basayarak devreye sokup devreden cıkartabiliyordum ama gunduz modulunu taktıktan sonra sanki far sensorundeki dugmeye basıyormusum gibi kendikendine devreye sokup devreden cıkartmaya başladı durum bole oldugunda sistem devreye girip devreden cıktığında uyarı amaçlı parklar yandıgı için gunduz farlarım surekli yanıp sonuyor sorunu cözmek için parklara ve kontaga baglı 5 bacaklı role kullansam da hiçbir işe yaramadı yardımlarınızı bekliyorm

(aracım 99 model seat cordoba ve aracta can bus hattı yok )

post-3499-0-04041700-1359318673_thumb.jp-kullandıgım drl modulu

tarihinde Yusuf Güneş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Park hattından tesisatı karıştırıyor,ters diyot haricinde bişiler ile düzelmesi zor gibi sanırım.İyi bir teknik dizayn şart. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bir kac gun once aracım icin gunduz modulu satın aldım modulun çalışma prensibie kontak acıldıktan sonra akü voltajı 13.5 e geldiginde uzun farları %35 oranında yakarak aydınlatma saglıyor

Serveet... :)

Bak ruslar ne yapmış :D

Ben şu üründen kullanıyorum... http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/

Ayrıca şunu da kullanıyorum... http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-otomatik-far-sensoru-ve-coming-leaving-home-modulu.kargo-bedava-75402291/detay

Devrenin birini iptal ederek deneme yaptınız mı ?

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

Abi bu bir önceki kasa audi a3 ile transporterda gündüz farı niyetine yanan gündüz farı mı yoksa Servet abinin gündüz farı sistemi gibi bir sistem mi bağlı.

yani kastettiğim farın sol alt köşesinde yada sağ alt köşesinde resimdeki kasada ki gündüz farından bahsediyorum. Ne park lambası gibi yetersiz yanıyor nede halojen ampul renginde yanıyor. Amber ile dimmer ile kısılmış akkor ev ampülü rengi arasında bir tonda yanıyor. Özetlersek; Bu renkte yanmasının nedeni ampülden mi yoksa servet abinin devre gibi bir devre vasıtası ile kısılmış uzunların oluşturduğu renkten mi böyle?

Yolda gördüklerim bundan daha koyu gündüz daha belirgin yanıyor.

post-6272-0-98968600-1359361651_thumb.jppost-6272-0-38925800-1359361652_thumb.jp

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş
(düzenlendi)

mehmet abi ruslar değil bulgarlar yapmış bunu far sensörüm asağı yukarı seninkiyle aynı fakat ben otosens ten almıstım

http://www.otosens.com/index.php?islem=urun&ID=29&model=31

gunduz modulunu cıkarttıgımda sorun ortadan kalkıyor da gunduz modulu takılı iken far sensorunu devreden cıkartmam hiçbir anlam ifade etmiyor cunku kendi istegiyle devreye girip cıkıyor. gunduz modulu cokmu gerekli diye dusunen arkadaslar olabilir bulgaristan da gunduz farı kullanımı mecburi oldugu için olabilecek unutkanlıkları ortadan kaldırma amaçlı bu modulu aldım fakat far sensoruyle bir uyumsuzluk oldu sanırım :(

Abi bu bir önceki kasa audi a3 ile transporterda gündüz farı niyetine yanan gündüz farı mı yoksa Servet abinin gündüz farı sistemi gibi bir sistem mi bağlı.

yani kastettiğim farın sol alt köşesinde yada sağ alt köşesinde resimdeki kasada ki gündüz farından bahsediyorum. Ne park lambası gibi yetersiz yanıyor nede halojen ampul renginde yanıyor. Amber ile dimmer ile kısılmış akkor ev ampülü rengi arasında bir tonda yanıyor. Özetlersek; Bu renkte yanmasının nedeni ampülden mi yoksa servet abinin devre gibi bir devre vasıtası ile kısılmış uzunların oluşturduğu renkten mi böyle?

Yolda gördüklerim bundan daha koyu gündüz daha belirgin yanıyor.

post-6272-0-98968600-1359361651_thumb.jppost-6272-0-38925800-1359361652_thumb.jp

servet abinin yapmış oldugu modulle aynı mantıkta çalışıyo

tarihinde Yusuf Güneş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş

Park hattından tesisatı karıştırıyor,ters diyot haricinde bişiler ile düzelmesi zor gibi sanırım.İyi bir teknik dizayn şart. :good1:

oktay abi diyotla denedim fakat çözülmedi bunun uzerine parklara baglamak yerine farlara bagladım sonuc gene hüsran

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Normal far anahtarı ile parklı açmakla, otomatik far devresinin parkı yakması arasındaki fark nedir ben bunu çözemedim.. Yani sapıtmaması gerekir...

Yoksa ben yanlış mı anlıyorum..

Şu anda devreler aktif iken sürekli park ampullerin ve uzun farın yanıp sönüyormuş gibi algılıyorum... ?

Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş

Normal far anahtarı ile parklı açmakla, otomatik far devresinin parkı yakması arasındaki fark nedir ben bunu çözemedim.. Yani sapıtmaması gerekir...

Yoksa ben yanlış mı anlıyorum..

Şu anda devreler aktif iken sürekli park ampullerin ve uzun farın yanıp sönüyormuş gibi algılıyorum... ?

iki devrede aktif iken far sensoru kendi kendine devreye girip devreden cıkıyor sensor devreye girdiginde uyarı amaçlı parklar yandıgından bu seferde guz farları sonuyor bu durumun surekli olarak tekrarlandıgını dusunun

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Mümkünse modülleri birbirine uzak yerlere koyun.Picli devrelerin sağı solu belli olmaz.Parazitlenme vs olabilir

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ilgaz P.

bir kac gun once aracım icin gunduz modulu satın aldım modulun çalışma prensibie kontak acıldıktan sonra akü voltajı 13.5 e geldiginde uzun farları %35 oranında yakarak aydınlatma saglıyor parklar yandıgında ise aydınlatma kapanıyor sorunuma gelince yaklaşık 3 ay once aracıma otomatik far sensoru takmıstım ve sorunsuz olarak çalışıyordu taki gunduz modulunu de baglayana kadar önceleri far sensorunu istedigim taktirde cama yapıştırılı olan ısık sensorunun arkasındaki dugmeye basayarak devreye sokup devreden cıkartabiliyordum ama gunduz modulunu taktıktan sonra sanki far sensorundeki dugmeye basıyormusum gibi kendikendine devreye sokup devreden cıkartmaya başladı durum bole oldugunda sistem devreye girip devreden cıktığında uyarı amaçlı parklar yandıgı için gunduz farlarım surekli yanıp sonuyor sorunu cözmek için parklara ve kontaga baglı 5 bacaklı role kullansam da hiçbir işe yaramadı yardımlarınızı bekliyorm

(aracım 99 model seat cordoba ve aracta can bus hattı yok )

post-3499-0-04041700-1359318673_thumb.jp-kullandıgım drl modulu

kullandığınız modulü nereden temin ettiniz bende led lamba yerine aracın orjinal haliyle bu çekilde gündüz farı yapmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...