Oktay Toker 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 (düzenlendi) Aldığımda akşam eve dönüşte hiç belli olmayan bir gösterge karşımda 300km falan yol yaptım.Tavan aydınlatması vesaire sizlere ömür.İlk işim tavan aydınlatmasını yapmak oldu.Kapı açık butonlarıda büyük ihtimal sorunlu sürekli yanıyor.Haliyle hep kapalı konumda.Sonra göstergenin km halatı bozuk arıza tespiti için söktüm ve söküncede yavaş yavaş boş vakitlerde oyalanırım diyerek komple dagıttım.Arkasındaki film yollar kopuktu lehimledim.Şimdi sadece arıza ışıklarına led takma işi kaldı sonra takılacak.Km halatının motor kısmındaki baglantısı sorunlu el atamadım.3 haftadır falan gösterge sökük dolaşıyorum. :lol:Tavan lambası ledlerin yerleştirlmiş hali.Üst camını maviye boyamışlar çıkarana kadar epey ugraştım ama birazcık boya kaldı.İçi komple çamur doluydu.Okuma lambaları ledli hali.Sol ön okuma gözü tek yanarken.Kolçak ne hal diye sormayın. El atılacak çok yeri var.Sağ ön okuma lambası tek yanarken.Her iki okuma gözü yanarken.Tavan lambası okuma gözleri beraber yanarken.Km göstergesinin ilk hali.Bakmayın böyle fotoda yanıyor gözüktügüne bu pozu almak için epey resim çektim.Göstergenin komple dağılmış hali.Oldukca kirli idi güzelce yıkadım temizledim.Diğital saat maalesef renk değişimine uygun degil tüplü yapıya sahip kendi iç rengi mevcut.Aynen kalacak fakat rengi fena değil.Lehim hataları vardı düzelttim. 1 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 (düzenlendi) Orjinal ampuller ve ledler.Ampullerin üzerinde silikon yeşil kaplama mevcut.Bu defa kasaya delik açamıyorum.Yapısı müsait değil ve bende bu şekilde yerleştirdim.Ledler takıldıktan sonra.Kadranların orjinal boyasıyla görünüşü.200 rakamının oldugu yeri daha önce kazıdıgım için beyaz çıktı.Kazıdıktan sonra kadranların görünüşü.Beyaz haliyle bu şekilde görünüyor.Devir saatindeki turuncu kısmın arkasına bordo boya sürdüm.Tam kırmızımsı bişi oldu.Resimde rakamların tam görünmesi için makinanın ayarını kararttıgım için kırmızı kısım görünmüyor.İbreler Işık geçirmeyecek parçadan yapılmış.Kadran beyaz olunca ibreninde beyaz olması olmayacaktı.Bende yaldızlı boya ile kırmızıya boyamaya karar verdim.Boyadım.Küllük var ama siğara içmiyorum amacı başka bilesiniz. 1 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Serhat Tapkı 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Elinize sağlık Göstergeler çok homojen şekilde beyaza dönmüş.Aracın içi bana fazla aydınlık geldi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Tam hamojenliği maalesef yakalamak gerçekten zor fakat şu ana kadarki yaptıklarımda yüzde 80 lik bir hamojen görünüm yakaladım.buda fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.Aracın orjinalinde ışık ayar düğmeside mevcut dimlenebiliyor.Araç içinde biraz fazla ışık oldu ama bazen gerçekten işe yarıyor.Göstergenin iç parçası olan şeffaf pleksiyede ampul ışıgının odak bölümlerinedeki her bölüme 2 şerli kırmızı led takarak ibrelerin biraz daha parlamasını sağladım.İşe yaradı.Bu parçanın tek yandıgı halide oldukca nostaljik bir ışık yaydı.İşte göstergenin son durumu.Sırada ikaz ampullerinin led ile değişimi var. 6 Yorum bağlantısı
Serhat Tapkı 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Çok daha iyi olmuş gerçekten.Ek olarak, gösterge camına kesinlikle polisaj gerekiyor çok çizik var.Elle bile yapılsa en azından belirginliği azaltacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 güle güle kullan abi muhteşem olmuş maşallah... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Çok ellemeyi düşünmüyorum ama bakalım.Kaşıntım tutmazsa toplar takarım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 (düzenlendi) Evet pisikolojik keyif olsun diye sıfıra yakın olsun istedim.Gösterge zaten bu araca ait değil yani orjinali degil 93 kasaların sonradan takmışlar.Km teli kopuk halde 2 yıl falan kullanmışlar.Ve km o ilk resimdeki gibiydi sen düşün artık. :lol: 1 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 ellerine sağlık Oktay abi digital saati rengi çok güzel 80 lerin amerikan arabalarını anımsatıyor 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Arabanda göstergen de hayırlı uğurlu olsun abi. Tekerine zeval vermesin Rabbim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 ben olsam km sayacını 0 yapardım bir de abi göstergenin camına meguiars plastX çek de tam olsun bari. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Gösterge güzel olmuş.. ibreleri beğenmedim Oktay 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 (düzenlendi) Emmi çok cırtlak oldugunun farkındayım simli olunca başka ton bulamadım.Mat olanda işe yarama diye uğraşmadım.Renk söyle onu yapayım diyeceğim ama sen şimdi Yeşil dersin oda uymaz hani. İbreleri ileriye dönük kırmızı yaptım.Gögüs çerçevesi ve direksiyon simidi haşat durumda tamir ettim komple kırmızı vinlex deri iyisinden olanından kaplayacagım.Araba ciddi söylüyorum kırmızıyla donatılacak.Siyaha yer vermemeye özen gösterecegim.Tamamen psikolojik.Beynimdeki kendime tam yetki verdim projeler hazırlıyor. Km tam sıfır olmaz ayıp olur degil mi? :lol:Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Abi araban hayırlı olsun iyi günlerden kullan, 323 bu kasa efsane hemde OV, ama sanki senin aracı biraz hor kullanmışlar Ben ibrelerin rengini çok beğendim, ama boya sanki olmamış gibi neyle boyadın dalgalı gibi duruyor.. Dirençlerde fazla iri mi ne Buna mercek sığmaz ise led far yap abi Tekrardan hayırlı olsun , kazasız ,belasız binersin inşallah... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Nisan 2013 Yazar Paylaş 3 Nisan 2013 Arabayı afedersiniz Eşşek misali kullanmışlar yorumu yapsam az bile kalır.Aracın sırf motoru iyi diye aldım çok şükür sıkıntı yok.Şanzımana bakım yaptırdım şimdilik iyi.Kasa dıştan fena değil ama altı kötü.İçi çok kötü sayılır.Ev taşınma meselem vardı ve araba lazımdı biarz aceleye geldi biraz dilim bağlandı nasip buymuş diyorum.Rabbime çok şükür fazlasıyla bana yetiyor.Bunu bile hayal etmiyordum.Ov nedir bilmiyorum daha o kadarına aklım yetmiyor. ama bomboş bir araba.İbreleri bildigimiz oje ile boyadım.Oje fırçası çok yumuşak olunca dalgalı oldu birde 2 kat sürdüm onunda etkisi var.Dirençleri ben hep watt lı kullanırım. Daha far gelemedim önce gündüz farını yapmayı düşünüyorum ama bakalım yavaş yavaş.Fara Elimde 2010 mercedes mercek blogu var uzun hüzme üzerinde kılı kılına denk gelecek gibi daha bakmadım ama ele alınca daha neler olur bilemiyorum.Led far yapmayı çok istiyorum.Ledleri bilem mercekleriyle buldum Hurdacıda mercedesten çıkma orjinal ledli far takımı var uzun ve kısa hüzme olarak 800tl istiyor.Sürücüleri yok.Çalıştırdım kısa hüzme çok fena sogutucu çok küçük kullanılmış.Esas uzun hüzmeler çok iyi fanlı sogutucu kullanılmış.Beni aşıyor ama tam Bu arbaya göre.Sadece kıs mercekli led için takımına 500tl istiyor.Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 Olması gereken mat kırmızı katılıyorum ama üssten o yaptıgım ışık yansıdıgında espirisi kalmazdı be Emmi.Gündüz iyi görünür o başka. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Göstergeleri yola getirmişsin, güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Oktay abi ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bende de 323 sedan var bende aydınlatmayı çoğaltmak istiyorum. Kullandığınız ledlerin marka yada adını söyleyebilirmisiniz . Birde tavan lambasında 2 tane kırmızı var direnç midir onlar ? 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Led satıcısına, Oktay abi derseniz daha lafınızı bitirmeden önünüze SMD led koyar hemen. Smd türevlerini kullanır genelde. Smd yide güzel kullanır, ellerine sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Ertin 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Göstergeler süper ötesi olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık bende kendi arabamın gösterge ışıklarını değiştiricem ama fırsat bulamıyorum yakın zamanda da gündüz farımı kendim yapıcam fotolarımı siz güzel dostlarla paylaşıcağım ... :uuuw: 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Nisan 2013 Yazar Paylaş 14 Nisan 2013 Teşekkür ederim.Gösterge son halini alıyor.Biraz daha görsellik katıyorum.Sade beyaz kalmayacak. Smd led kullanıyorum.Tavandaki kırmızılar direnç. Yorum bağlantısı
Recommended Posts