Kenan Bayındır 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Cumleten selam arkadaslarBmw E65 facelift 2005 model aracim var..arac 180binde ..cozemedigim bir far sorunu var ve sifirlari cok pahali oldugu icin arabayi satmayi bile dusunuyorum o kadar canimi skiyor mesele soyle basladi.. turkiyeye geldigimde annemin arabasini surmek icin gece almistim sehir disina ciktgimda isiklarini gunduz gibi gosterdigini farkettim.. arabasi 2010 model auris. toyotoda bir kampanya vardi 400 tl verene xenon takilarmis diye bizim bilader taktirmis validenin arabasina.. bende cok begendim.daha sonra kendi aracima gectim ve benim isiklarin cok sonuk oldugunu farkettim.. ilk bastan isiktan dediler gittim mal gibi philipsin 350 tl olan ultra blue ampullerini aldim.. ufak bir degisiklik oldu.. daha sonra yurt disina ciktim ve bir kac servise goturdum .. ordaki ustalarin bazilari mercek kirlenmis yada kararmis olabilir dediler bu kadar sene icinde bu mercekler kararabilirmi ki ? hernyse bende temizlemek uzere usta aramaya karar verdim. daha sonrasinda cok guvendigim bir ustam var oraya gittim ve adam bana aracin gayet normal gosterdigini soledi. ya ben korum yada adam benimle dalga gecio anlamis degilim arabaya kim binse senin isiklar hic gostermiyor diyor ama usta isiklarin gayet normal bu modellerin ancak bu kadar gosterebilicegini soledi..Ya arkadaslar allah rizasi icin biri yardim etsin ne yapicagimi bilemiyorum iyice kafam karisti biktim artik bu sorunla ugrasmaktanayrica sol farim bugu yapiyo. fari cikarmak icin on camurluk inmesi gerekio komple 1 kere kendim cikarip angellari degistirdiydim sol farin hemen en kenarinda bi yumusama gibi bisi vardi yani sanirsam ordan hava kaciriyor yada onun gibi birsey su da olabilirsimdi sorum su olucak ... bu farlari yapicak bir babayigit varmi tanidik guvenilicek bir insan.. bir kac kisi okudum forumdan ama tam emin olamadim..istedigim tek sey xenonlarin iyi gostermesi .. ama sorun su ki xenonlarin probleminin nerde oldugunu bilmiyorum mercekmi balast mi ? isikmi hic bir bilgim yok.. ayrica bandirmada oturuyorum ve isiklar tahminimce 1 kac gunde halloyormus istanbula gitsem 1 kac gun kalicak yerimde yok o kadar kotu durumdayim birde bunun yaninda araca bixenon uygulamasi da olsa fena olmazdi yorumlariniz yardimlariniz ve sabriniz icin minnettarim herkese hayirli sabahlar.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 bence mercek kararmıştır, ampuller de ömrünü tamamlamış olabilir. bi-xenon mercek + yeni OEM D1S 4300K ampullerle sizin işiniz çözülür gibi geliyor fakat forumda usta tavsiyesi yapılmıyor... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Kenan bey merhaba hoş geldiniz Bu konuyu inceleyin kafanıza takılan bir şey olursa yardımcı oluruz.- Mercek montajı için usta tavsiyesi istenen hiç bir mesaja forumda yer verilmemektedir. Detaylı bilgi ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Farlar tamamen sökülecek cam açılacak ve içi komple dağıtılıp güzelce temizlenecek lakin temizlik sadece ılık su ve el yordamıyla olacak.Bezlede güzelce durulanıp paklanacak.sonra düzgünce toplanıp cam kapatılmadan bakılacak.Camın dışı kendini kaybetti ise zımpara yapılacak parlatılacak.Oldukca zahmetli bir işlem fakat zor degil.Yeni far kadar pahalı işlemde değil.Tek sorun titiz bir işçilik ve en başta sabır acele etmeden işlemler yapılacak. 2 Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 Farlar tamamen sökülecek cam açılacak ve içi komple dağıtılıp güzelce temizlenecek lakin temizlik sadece ılık su ve el yordamıyla olacak.Bezlede güzelce durulanıp paklanacak.sonra düzgünce toplanıp cam kapatılmadan bakılacak.Camın dışı kendini kaybetti ise zımpara yapılacak parlatılacak. Oldukca zahmetli bir işlem fakat zor degil.Yeni far kadar pahalı işlemde değil.Tek sorun titiz bir işçilik ve en başta sabır acele etmeden işlemler yapılacak.oktay bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim.. bugun sanayiye gittim .. burda bu arabadan anliyan bir allahin kulu yok..isiklari cikarmak icin on tamponu indirmek gerekiyor benim solediklerimle cok sukur cikarabildiler tamponu.. farlari guzelce bu bolonlu plastiklere koyup kargo sirketine verdim. istanbulda birisini buldum altan yilmaz diye bir arkadas yardimci olucaz dediler.. yalniz bir kac tane tavsiye lazim..araba normalde az gosteriyor daha once belirttigim gibi bu balast i kuvvetli az elektrik harciyanlardan koysak diyorum acaba arabada agriza olarak gozukurmu 2. sorum ise araba normalde sadece xenon ben bi xenon olsun istiyorum boyle birsey yapsalar uygun olurmu acaba ?cevaplar ve sabriniz icin tesekkurler.. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Kenan bey balastın az harcayanı çok yakanı olmaz 35W için üretilmiş tüm balastlar aynı enerjiyi harcar sadece ilk ateşlemede oem balastlar çakma balastlara oranla daha az amper çeker -di artık çin malı balastlar da bu teknolojiyi yakaladı artık fark yok denecek kadar az.Mercek konusunu zaten halletmişsiniz xenon bi-xenon uygulama arasında mutlaka fark olacaktır,bunu da irtibata geçtiğiniz kişi ile konuşmanız lazım... 2 Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 Kenan bey balastın az harcayanı çok yakanı olmaz 35W için üretilmiş tüm balastlar aynı enerjiyi harcar sadece ilk ateşlemede oem balastlar çakma balastlara oranla daha az amper çeker -di artık çin malı balastlar da bu teknolojiyi yakaladı artık fark yok denecek kadar az.Mercek konusunu zaten halletmişsiniz xenon bi-xenon uygulama arasında mutlaka fark olacaktır,bunu da irtibata geçtiğiniz kişi ile konuşmanız lazım...tesekkur ederim cevap icin mahmut bey. gonderdigim arkadas yarin farlar gelince ariyacaklarini soledi artik o arkadas yardimci olur insalh.aslinda ben yaptirmiycaktim farlari ama validenin arabaya binince cok iyi gosterdigini fark ettim vallaha bnde ozendim ya hayir arabada dandik bisi degil bide moralim bozuldu ama insallah olur.. ya bisi sorucam validenin arabada isiklari acitigin zaman farlarin basladigi yerde bole renk degisimi oluo kirmizi mavi mor karisimi garip bir renk o neden kaynaklaniyor acaba ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Auris Valeo H11 merceklerinde clear lens var kesilme çizgisindeki renk değişimi bu yüzden... 1 Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 benim araca yeni mercek takicaklarmis yani bugun aradigimda ole dediler gerci yarin ne diyceklerini bilmiyorum fakat o dediginiz valeo h11 mercekleri benim araba icin uygun olabilirmi acaba ? yada benim arabadaki bulunun mercekler daha mi iidir ?bunlar bugun cektigin resimler ustun koru cektim yani ne ne degildir tam bilmiyorum fakat iyi gostermesi icin fiyat farketmez pahali olsada olur cunku 100 kere ugrasmak istemiyorum bu sefer bu sorun tamamiyle gitsin istiyorum ... gelmis gecmis benim araba icin uygun olan en iyi mercek sizce nedir ?Tesekkurler Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Bu merceklerin aynısını temiz olanı ile değiştirin 5 yıl sorunsuz kullanırsınız, farın en dış camı temiz değil ise içten silinmesinde fayda var, İPA ve Uygun bir cila ile bu temizlik yapılabilinir , farın dışında defarmasyon yok gibi sadece ufak bir cilalamada dışınıa yapılırsa bu far yeni gibi olucakdır.Aracınızdaki mercekler eski tip Hella D1S mercek, farın ön camları temiz ise mercekler arka far kapağından vidaları söküldükden sonra rahat çıkıyor ise kendiniz 10dk gibi kısa bir sürede değiştirebilirsiniz.Farlarınızın ömrünü uzatmak için gündüz farlarınız yakmayın onun yerini orjinal DRL yani sarı halkalarınız yansın gündüz, aksi halde kullanım ömrünü yarı yarıya düşüreceksiniz. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Mercek arkası gayet rahat görünüyor.Sökme takma kolay olacak gibi.Bana kalırsa mercegi degişmeye gerek yok.Adamların takacagıda aynı tip çıkma mercek olacak.Mercek güzelce temizlenecek ve takılacak.Camın içide temizlenip dışındanda cila sonrası harika olur. 1 Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 (düzenlendi) peki yeni tip mercek takabilirmiyiz geceleyin daha iyi bir gorus olmasi icin ?ornegin Mahmut beyin auris merceginde dedigi gibi ?yani gercekten cok az gosteriyor isiklar hele bide yagmur yagsin hic yok hadi yagmurda olabilir diyelim gece gelirken siyah asvallta hic yok gibi delikleri goremiyorum o derece benim aslinda solemek istedigim o eski merceklerle degistirip cikmasini taktiklarinda ayni goruntuyu alirim die korkuyorum .. birde ustune ustluk istanbula yolladim ve bixenonda uyguluycaklar ..bixenon benim icin cok onemli degil ama normal xenonlar gunduz gibi gostersin fakat karsimdan gelen diger insanlardan kufur yemiycek kaydiyla olsun istiyorum yarin yapicak olan arkadas ariycak onun icin o birseyler sorarsa tam ne bilgi vericem bilmiyorum ondan sizlere sormak istedim insalh bir sonuca ulasiriz.son olaran bir aciklama yapiyim tekrar yazilanlari okudugumda mercek dedigim sey benim resimdeki gordunuz seyin tamami terimleri tam bilmedigim icin butun parca icin konustum yanlis ise affola sanirim xenon projektor ve mercek farkli seyler.. prejektor icerdeki olan mercekte ondeki ama bn hepsine mercek demisim benim simdi arabanin gostermeme sebebi projektorden mi kaynaklaniyor ?resim alintidir bana ait degil 2 Nisan 2013 tarihinde kenan bayindir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Daş 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Alırsınız yeni hella d1s mercek değiştirirsiniz. Daha sonra isterseniz merceğin taşını ebaydan falan clear lens sipariş eder değiştirirsiniz o rengi istiyorsanız. 1 Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Kenan bey bi-xenon uyguluyacaklar ne demek? Araç zaten bi-xenon değil mi? Resimlerini eklediğiniz mercek Hella D1S bi-xenon merceği , resimlerden merceğin içindeki kararmayı anlamak zor, muhtemelen kararmış araç 2005/2006 model ise kullanıma göre mercek bitmiş olabilir, söyledikleriniz bunu doğrular nitelikde.Aynı merceğin temizi takılısın sorun ortadan kalkar,bunu takabilcek yeri, üyelerimizden Mahmut Akbulut arkadaşımıza e-mail yolu ile ulaşırsanız o sizi İstanbulda doğru adrese yönledirir, böylelikle 5 yıl kafanız rahat eder. Yeni Hella'da takılabilinir ama onda mavimsi görüntü elde etmek imkansız, çünkü buna ne yeni Hella'nın perdesi müsait nede yeni Hella için Clear Lens yok. Sizin merceğinize göre var fakat buna ihtiyaç duymanızı gerektirecek bir durum yok , söylediğiniz olayın aydınlatma kalitesi ile doğrudan bir ilişkisi yok. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 +1 bence de clear lens ile uğraşmayın değmez... merceğiniz başka bir bi-xenon mercekle değiştikten sonra gene aynı görüntü olursa bir de ampullerinizi değiştirmeyi deneyin. ampuller kaç K? 4300 mü? 4300 ve ömrü bitik olmayan bir ampul kullanıyorsanız mercekleriniz değiştiğinde baya bir fark edecektir. ayrıca far ayarınıza da baktırın. bu arada benim dediğim çıktı yani mercek değişimi en mantıklısı. Yorum bağlantısı
Samet Daş 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Bence mercek işine girmeden yeni ampül alıp onu değiştirerek başlayın. Eğer ampullerden değilse o zaman değiştirme zahmetine girersiniz mercekleri. Hem o zaman neredeyse sıfır farınız varmış gibi olur. Mercekler yeni ampuller yeni olur. Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 3 Nisan 2013 Yazar Paylaş 3 Nisan 2013 (düzenlendi) Bugun farlari İstanbul'a gönderdiğim beyfendi beni aradi ve lenslerin tatmiyle öldüğünü can çekişme evresini gectiğini söyledi Sonunda sorunun çözüldüğüne sevindim. İnsallah cumartesi gunu elimde olucaklar. Ayrica bixenonda eklettirdim herkese yardimlari icin teşekkürler 4 Nisan 2013 tarihinde kenan bayindir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Kenan bey sizin mercekler zaten bi-xenon du neyi eklettiğinizi merak ettim? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Eski lensleri de göndermesini söyler misin adama?Merak ettim lenslerin kararan kısmını. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Eski lensleri de göndermesini söyler misin adama?Merak ettim lenslerin kararan kısmını.Sahi merceğe bir şey olmaz ki !!! Güzelce temizlenir takılır yerine sonuçta cam yahu pvc değil ki deforme olsun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Bugun farlari istanbula gonderdigim beyfendi beni aradi ve lenslerin tatmiyle oldugunu can cekisme evresini gectigini soledi sonunda sorunun cozuldugune sevindim insallah cumartesi gunu elimde olucaklar ayrica bixenonda eklettirdim herkese yardimlari icin tesekkurler Arkadaşlar, Türkçe karakterleri kullanmazsanız ve kelimeleri düzgün yazmazsanız anlaşamayız...Mesela..tatmiyle oldugunuBurada ne deniyor ben anlamıyorum...Tamamiyle öldüğü mü yazılmak istenmiş.. ? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Bence orda "tamamıyla öldüğünü" demek istedi arkadaş Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) cumleten selamlarmahmut bey benim merceklerde bixenon yok ki sadece kısalar xenon yukarıdaki resimde belli oluyor zaten.. farcı arkadaşın bana dediği sey sellektör yaptığında sadece sarilar yaniyor ama xenonda perde olduğu icin perdenin tamamini acmiyor dedi. simdi sellektör yaptığında o perde kalkicakmiş ve xenon + uzun farlar devreye giricek dedi Ben aynen farci arkadasin dedigini aktardim.. bu tip konularda inanin hic bilgim olmadigi icin sagdan soldan okuyup ogrenmeye cailşıyorum. yanlış birşey solediysem affola.bir konu daha var asagida resimde gordugunuz ledleri yaklasik 3 ay once ebay araciligi çinden getirtmiştim 15 gun once türkiyeye geleceğim günün sabahı 1 tanesi bozuldu.. aslında ledlerde sorun yok o yanindaki iki adet metal parcalarda sorun var ... bu parcalari üreten bilen yada anliyan arkadaşlar varmi normalde ledlerin 1 sene garantisi var tekrar 20 gun bekiyip gümrük parasi odemek istemiyorum .burda bi elektirikci arkadasa gosterdim oda bana bunun sokulmesini mümkün olmadığını söyledi.çünkü zeki çinliler metalin içine arabaların camlarını yapışıtırılan bi madde kullanmis ondan bunu cikarrisam içindeki modül zarar görebilir dediyani demek istedigim bu iki adet cancel ve power modulunu bulabilicegim yada satan arkadaş var ise lutfen irtibata geçelim Arkadaşlar, Türkçe karakterleri kullanmazsanız ve kelimeleri düzgün yazmazsanız anlaşamayız... Mesela.. tatmiyle oldugunu Burada ne deniyor ben anlamıyorum... Tamamiyle öldüğü mü yazılmak istenmiş.. ?türkçe klavye olmadığı için yazamamiştim kusura bakmayin Mehmet beyacayip sabırsızım. yarın akşama kadar daha bekliycem farlari inşallah güzel olurlar 4 Nisan 2013 tarihinde kenan bayindir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 8 Nisan 2013 Yazar Paylaş 8 Nisan 2013 (düzenlendi) Yarin resim cekip gondericem .farlari bugun taktik gercekten harika olmus ben bu kadar iyi gostericegini tahmin edemezdim..eski mercekler o kadar kararmis ki yenisini gorunce taniyamadim normalde boylemi olmasi gerekiyor du diye dusundum .. ayrica bixenon oldu... eskiden sellektor yaptigimda cok az bir isik cikardi ve sadece sari renk isik olurdu sadece uzunlarda biraz xenon u gorebilirdim simdi perde gibi birsey var sellektor yaptiginda garip bir ses geliyo pat pat diye perde acildiginda xenon tam olarak aciliyor ve sari isik cok az gozukuyo. Vallaha yapan arkadasin ellerine kollarina saglik cok hosuma gitti simsek gibi sellektor atiyor taktikdan sonrada hic bir hata vermediNot: telefondan yazdim turkce klavye yok ..yanlis yazim olduysa afrola hayirli geceler 8 Nisan 2013 tarihinde kenan bayindir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts