onur özgün 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Herkese selamlar. Sitedeki konuları iyice arastırdıktan ve semları elde ettikten sonra xenon far kitimi montajladım ve calıpstırdım. 30A-15A-15A sigortalarla aküden direkt beslemeli H4 farlarımı H7 xenonlara cevirdim. Uzunlar holojen olarak kısalar xenon olarak calısıyor. Fakat dün denemek icin calıstırıdıgmda kısa bir süre sonra sol xenonumun söndügünü farkettim koldan tekrar tetik yolladıgımda calısıyor. Bunun sebebi nedir?Selektor yaparken xenonlar sönmüyor, uzunları acınca sönüyor sanırım dogru bagladım. Bu konuda yardım bekliyorum tecrübelri arkadaslar ve ustalardan.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Çalışması gerektiği sırada sönmesi muhtemelen ampul, bir ihtimalle de balast sorunudur...İşlevsel olarak çalışabilmesi için ise, uzunlara geçince sönmemesi gerekir... Bunun için Uzun far role çıkışından kısa far role tetiğine bir diyot bağlamanız gerekir... 1 Yorum bağlantısı
onur özgün 19 Nisan 2013 Yazar Paylaş 19 Nisan 2013 Metmet bey zaten arada diyot var. Ben sistemi sağ farın H4 soketinden bagladım. Yani xenonlara gelen 86 tetigini sag farın kısa ucundan aldım.sol fardaki H4 soketin kısa ucu bosta.Xenon balastlarını aküden besleyip (30A sigortadan sonra) rölenin 30 una girdim. Rölenin 87 tetik çıkısından paralel olarak sağ sol balasta (15A sigorta 2 adet sağ sol) enerji verdim. Burda aklıma gelen sağ ve sol xenon icin 2 adet mi röle kullanmam gerekiyor? Sorun neden cözemedim...Ayrıca uzunlara gecince sönmesi normal degil mi ? sellektör yapınca sönmüyor.. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 20 Nisan 2013 Paylaş 20 Nisan 2013 Mehmet Abi'nin de dediği gibi sorun sol balastta sanırım. Çünkü yaptığınız bağlantılarda ve tek röle kullanmanızda bir sıkıntı yok. Eğer röle sıkıntı olsa tek çıkışlı olduğundan sağ-sol ikisi de kesilir. Röle yeterli olduğu sürece çift röle kullanmanın bir esprisi yok yani.Kısaların sellektörde yanma, uzunda sönme olayı H4'ün standart yapısı zaten. H serisi xenon için bu normal değil, sizin bunu engellemeniz lazım. Her uzuna geçişte xenonlar sönerse, bir süre sonra xenon kitiniz yahut ampülünüz arıza verebilir. Çünkü sizin de dediğiniz gibi H7, yani sık açma-kapamaya uygun olmayan muadil bir kit ve ampül kullanıyorsunuz. Yorum bağlantısı
onur özgün 20 Nisan 2013 Yazar Paylaş 20 Nisan 2013 peki nasıl bir baglantı yapmalıyım..xenonlar yanrken uzunlarda yanrsa 35w+55w güç cekmezmi..buda fazla gelmezmi? bildiginiz bir baglantı seması varmı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Nisan 2013 Paylaş 20 Nisan 2013 Uzun far rolesi çıkış ayağından, kısa far rolesi tetik ucuna 1N4007 veya muadili bir diyot, uzundan kısaya yönünde bağlanacak... Şema ile tarife gerek yok buna Yorum bağlantısı
Recommended Posts