Ahmet Yılmaz1679652603 11 Mayıs 2013 Paylaş 11 Mayıs 2013 merhababenim araçta alt sis farı kısmında, aracın ilk sahibi tarafından konulmuş 55 Watt'lık fakat halojen lambasının etrafı mavi ile boyanmış ampuller var. Yakınca tatlı bir Xenon benzeri beyaz ışık veriyor ve o haliyle o ışıkları açmayı seviyorum cunku bildiğimiz sis farı gibi gözü almıyor, sadece güzel ışıltılı bir görüntü veriyor.ancak o sis farlarını açmayı sevdiğim gibi, sıcak yaz gecelerinde sis farı yakmaktan dolayı ceza yemek te istemem. (bu arada not: sis farından ceza yenilip yenilmediğini bilmiyorum, ceza yeniliyorsa nasıl hangi şartlarda olduğunu da bilmiyorum)soracağım şey şudur, sis farına 55 değil de daha az, mesela 30 Watt ve etrafı mavi boyalı ampul taksam, yani sis farları uzağı aydınlatmaktan çok sadece araç üstünde güzel bi beyaz renk ışık olduğu takdirde, araçla geceleri hep o şekilde dolaşsam polislere denk geldiğim zaman sorun yaşar mıyım, yaşamaz mıyım? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Trafik Cezası Madde 64/1-b-1Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılmasıCeza Miktarı : 77,00 TL ( Peşin 57,75 TL)Ceza Puanı : 15 ceza puanı Sis farının tek başına yakılması durumunda ceza yazılıp yazılmayacağı belirtilmiyor, bunun yorumu tamamen görevli memurda ama kanun açıkça diyor ki sis farı sadece kötü hava koşulları için tasarlanmıştır onun dışında kullanmak keyfiyettir ve cezası vardır Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz1679652603 12 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2013 En son geçen ay yediğim 166TL'lik radar cezasına göre (70km/ olan yerde sadece 78km/h yapmamla; erken ödeme ile 124TL ödedim) 77TL güzel geldi Ancak tabi ki polisin her türlü cezası yeter.Benim sislerde önceki sahibin takdırdığı lamba MTEC MT-484 H11 12V 55W. Tatlı beyaş ışığı veren mavi gövdesi yakın çekim. Bu lamba gerçekten göz almıyor. Geçen kış sağ farımdaki Xenon yanmadığı için onları hiç yakmayıp sadece bu şekilde sis farlarını yakarak dolaşmıştım. Hoş bir ışıklandırma sağlamıştı. Şimdi sağ Xenon'u tamir etmek üzereyim ve normal farların altına bunları da 55 Watt değil de 30 Watt (varsa) taktırmayı düşünüyorum. Kimsenin gözünü almayacak, polis kontrolü olursa da hemen kaparım... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 H11 35W ampul yok H8 de var ekleyeceğim resimde H8 35W ampulü basit bir modla H11 e çevirebilirsiniz Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Sis farının da seviyesi kontrol edilmeli. Siste bile düzgün aydınlatma sağlayamayan sis farlarının normal hava koşullarında yakılması yanlış bir davranış olduğundan cezasının olması da gayet doğal. Daha düşük güçte bir ampul ile bunu engelleyemezsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Ben olsam, sadece hoş görüntü amacıyla düşük wattlı mavi ampul takmak yerine, H11 Osram Nb 55w alıp takarım. Ve sadece gerektiğinde (bence sadece siste) sağlayacağı kolaylığı düşünerek, sis lambalarımdan en verimli şekilde yararlanırdım... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts