Oktay Toker 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 (düzenlendi) Forum arkadaşımız Süleyman Türker'in aracı için stop çalışmasını rabbimin izni ile bitirebildim.Proje aşaması oldukca uğraştırdı,epey denemeler vesaire sonrasında son dizayn ile arkadaşımızın süper olmuş cümlesi ile içim rahatladı.İşte çalışmadan resimler ile detaylar. Stobun açılmış hali. Power ledlerin dizlmiş halleri.Ledlerimizin her biri 1 er watt Amber ve Kırmızı ledlerdir. 4 erli seri şekilde bağlandı.Dirençler ile her bir lede 14 volt akü voltajı baz alınarak 11.90 ve 12 volt aralığında gelecek şekilde çalıştırılıyor. Lens olarak 18 mm genişliğinde tırtıklı nude lens kullanıldı. İlk denemelerden sinyal ledlerinin görünüşü. İç kısımdaki baklava dilimli parçayada komple led yerleşimi için onay aldıktan sonra bunun tek yolu şerit ledden geçiyordu.Sanmayınki öylece hemen yerleştirdim.Bütün dirençler söküldü.6 şarlı seri olacak şekilde Köprüler atıldı ve toplamda 11.30 volt civarında çalışacak halde dirençlenerek bitirildi.Sonuç oldukca iyi oldu. Ledlerin hazırlanışı sonrasında stop camı ve iç kısmının boyanması işlemi beni oldukca düşündürdü.Önce camı boyamayı düşünmüyordum ama camı açarken kenar kesilmiş kısımları rütüşlamanın yolunu bulamadım.Sonra camı tereddüt içersinde iç kısımdan boyadım.Kuruduktan sonra gözlerim fal daşı gibi açıldı ve ohh be dedim.sonra ledleride monte ettim ve arkadaşımızdanda süper kelimesi gelince bir kez daha ohh dedim. Komple toplnmaya hazır hallleri. Baklava dilim parça olmadan görünen hali. Bitmiş hali. Baklava dilim parçanın ledlenmiş hali park modunda yanacak. Sinyal. Fren. Komple yanan hali. Ampulleri kırıp metal kısımlarını kullanarak duyuya monte edilmesinide sağlayarak kolay bağlantı yapılabiliyor hale getirdim. Resim Linkleri yenilendi. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 Abi eline emeğine sağlık Keşke ledleri çizgi şeklinde boydan yerleştirseydin cmax te olduğu gibi mesela çok daha güzel bir görüntü olurdu ama maliyetide 3 e katlardı 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 Aslında bu araçlarda kullanılan orjinal ledli stoptaki bu plastik parçadan esinlenerek çok uzun süre önce bir çok arkadaşımıza söylediğim bir çalışma idi.C-max teki gibi düzen biliyorsun ki iç dizayn komple iyi bir tasarım ve para gerektiriyor.Mevcut düzende yapmak hem zevkli hemde maliyeti biraz daha az. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 abi eline sağlık çok güzel olmuş. benim sol far için de ohh bee diyebilecek miyiz acaba? anladın sen. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 Park lambası mükemmel ötesi düşünülmüş. Araç üzerindeki halini merak ediyorum, ha birde geri vites lambası nerde bunların kuzum ( copyright the fctr ) Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 (düzenlendi) Fatih cidden nazarımız değdi ,o hatam olmasaydı çok iyi olacaktı ama merak etme fazlasıyla ohh diyebeileceğiz.Beni dün deli etti inan sinirden elimi kırabilirdim .Hayırlısı diyelim.Arka sis ve geri vites için ayrıca bir güçlü power led ile çalışma yapılacak.İlk başlarda bu çalışmada bunları yapabilirmiyim idye oldukca düşündüm fakat Stobun araçtaki duruş açısı ve iç kısımdaki egim buna müsahade etmedi. 6 Temmuz 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 Şunu belirtem gerekir ki bu stop camını nasıl kesip temizce çıkarabilirim diye 1.5 hafta civarı ciddi manada düşündüm.Ön cama çızık kondurmadan kesmek gerçekten sabır istiyor.Nasıl keseceğime karar verince kesme işlemi her bir stop için 4 saat civarı sürdü. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Abi ellerine sağlık, gerçekten çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Harikulade. Park lambası şerit gibi olsaydı diğer lambalardan epey yer çalacaktı. Bu tip park lambası çok "cool" olmuş. Gerçi sen ölçmüşündür de, ışık gücü yeterli değil mi ? Ancak ben olsam üst bloğu sinyal alt bloğu da stop olarak tercih ederdim. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Yanılmıyorsam 4 çeşit falan yanma şekli yapabilmiştim bir ara resimlerini atayım.Bu şekil sinyal,fren olmasını Süleyman arkadaşımız tercih etti.Hali ile benimde hoşuma gitti tabiki.Sebebide Stop araç üzerinde oldukca yatık bir derecede takılı.Ledlerin görünüş açısını dik tutmak bu çalışmada biraz zor oldu ama altlı üstlü yanması her açıdan rahatlıkla ışık verimliliği sağladığı için tercih ettim ve arkadaşımızada şekil konusunda destek verdim. Akşam üzeri ve gece cidden son derece belirgin ışıga sahip.bu yorumun esas cevabını arkadaşımız verecektir. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Fatih cidden nazarımız değdi ,o hatam olmasaydı çok iyi olacaktı ama merak etme fazlasıyla ohh diyebeileceğiz.Beni dün deli etti inan sinirden elimi kırabilirdim .Hayırlısı diyelim.Arka sis ve geri vites için ayrıca bir güçlü power led ile çalışma yapılacak.İlk başlarda bu çalışmada bunları yapabilirmiyim idye oldukca düşündüm fakat Stobun araçtaki duruş açısı ve iç kısımdaki egim buna müsahade etmedi.aman abi eline dikkat et sen bize lazımsın bu arada ben de bir şey soracağım:benim araçta parkla frenler ayrı ayrı yanıyor, bunları birleştirsek çift duylu hale çevirsek, parklar kısık, frenler yüksek yansa muayenede sorun çıkar mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 aman abi eline dikkat et sen bize lazımsın bu arada ben de bir şey soracağım:benim araçta parkla frenler ayrı ayrı yanıyor, bunları birleştirsek çift duylu hale çevirsek, parklar kısık, frenler yüksek yansa muayenede sorun çıkar mı?Sıkıntı olmaz muayene teknisyeni için önemli olan park ve frenin ışığının görevini yerine getirmesi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Yanılmıyorsam 4 çeşit falan yanma şekli yapabilmiştim bir ara resimlerini atayım.Bu şekil sinyal,fren olmasını Süleyman arkadaşımız tercih etti.Hali ile benimde hoşuma gitti tabiki.Sebebide Stop araç üzerinde oldukca yatık bir derecede takılı.Ledlerin görünüş açısını dik tutmak bu çalışmada biraz zor oldu ama altlı üstlü yanması her açıdan rahatlıkla ışık verimliliği sağladığı için tercih ettim ve arkadaşımızada şekil konusunda destek verdim.Akşam üzeri ve gece cidden son derece belirgin ışıga sahip.bu yorumun esas cevabını arkadaşımız verecektir.İki tane farklı rengin çok yakın olarak yanması biraz güvenlik zaafı oluşturuyor. Stopların gücünden sinyaller farkedilmeyebilir. Fotoğrafta da bu görülebiliyor. Bu konuya dikkat etmek lazım. Ama çok kaliteli bir çalışma olmuş tebrik ederim. Merceklerin açısı nedir ? 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 (düzenlendi) Fren ledleri araç içi kısma bakıyor.Bu nedenle biraz basık bir ışık açısı oluşmuştu.Orta taraf ilk planda park için daha kısık şekilde yanacak halde ayarlamıştım.Sonra vazgeçince Fren ile birleştirdim.Orta kısım zayıf kalıyor ama canlı halinde sinyaller frenlerden daha baskın olarak ayarlamaya çalıştım.Bunda kullandığım sinyal ledleri 1 watt amber ve 80 lümen ışık gücünde.Kırmızı ledler 1 watt 40 lümen ışık gücünde.Birbirini birazda olsa tesadüfi bir şekildede olsa dengelemiş durumda. Mercekler 50 derecelik nude cinsi. Testlerimden bir kaç resim. Resim linkleri yenilendi. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Sinyal verilen tarafın fren lambaları kısılabilirse Selçuk abinin tereddütü ortadan kalkmış olur 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 (düzenlendi) Role ile mümkün tabiki ama şu an için biraz zor.Roleyi yapsam bile orada takabilecek kimse yok.Yinede olmayacak bişi değil.Fakat Dediğim gibi sinyal cidden daha fazla yanıyor.Bunu aslında arkadaşımız stopları takınca kendisi yorumlayacaktır.Aslında Selçuk ustanın tereddütü değil ortada olan bir gerçeklik. 8 Temmuz 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Ben de bir sürpriz yapacam ama arabayı değiştirme gibi bir durum söz konusu , eğer istediğim değişim olmaz ise far stop ve sislerde komple bir modernizasyon planım var.Alt yapı gereçlerim hazır sadece beklemedeyim 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 En alttaki foto benim isteğimi karşılıyor. Park modunda tüm kırmızı ledler zayıf, frende ise güçlü yanacak.Alternatifler çoğaltılabilir. Ancak işlem bitmiş son halini almış anladığım kadarıyla. Eline sağlık 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 ustam ilk başta plan bu şekilde idi ama ben once çeşit yapınca Süleyman çok zorlandı ve son halindeki şekilde kalındı.Dedik piyasadakilerden de biraz farklı olsun. Stoplar Süleyman'da yakın zamanda araca monte edecek. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Sonucu bekliyoruz, güle güle kullansın. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2013 (düzenlendi) Gece resimleri ve biraz daha uzak plandan resimler bilahire çekilince ekleyeceğim. Resim linkleri yenilendi. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Oktay abi ellerine emeğine sağlık karanlık performansı harika olmalı özellikle parklar çok güzel 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Oktay led işinde mükemmelsin.. Tebrik ediyorum... Biraz elini hızlandırdın mı, önünde kimse kalmaz.. fordclub da göremedim bu konuyu.. ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2013 Emmi bu çalışmalar denemeler sonrası bu hali alıyor ve cidden kolay olmuyor.Birde bildiğin üzre benim ev ahalimin ilğiye ihtiyacı olunca belki bir nevi bahane olabilir ama ev işleri çok zaman alıyor.Hepsini bir arada yürütmek cidden zor olabiliyor.Şimdi Ramazan'ı şerif dolayısıyla Rabbim annemden razı olsun ben kabullenmeme rağmen yanımıza geldi işlere biraz daha zaman ayırabiliyorum.Fordclub te aynı süre içinde konuyu açmıştım.http://www.fordclubtr.com/forum/topic/245824-focus-25-power-led-stop/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts