Semih Tunca 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Oktay abi 5 tane 1w amber ledi seri bağlayıp 13,6 volt civarında sinyal olarak dirençsiz çalıştırmak güvenlimi ben deniyorum fazla ısınma yokyada 4 taneyi seri bağlasam kaç ohm dirençle en parlak sonucu elde ederim 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2013 5 tane 1 waat amber 16 volt civarında çalışır.Siz araç açlışır ikende deneseniz ısınmaz.+ erli seri bağlamanız gerekiyor.Verdiğim linkte hesap makinesi mevcut oldukca sağlıklı degerler veriyor.http://www.tabeladizayn.com/led_direnc_hesap.htmSinyalde 4 tane power led ışık olarak tatmin edici olabilir ama sinyal flaşörü için akımı yetmez ampul akımı çekebilecek kadar taş direnç degeri tespit edip paralel bağlamanız lazım. Yorum bağlantısı
Semih Tunca 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 aslında ön ler led arka halojen olduğundan flaşör den yana problem yok yada led flaşör kullanırım daha önceden aldığım hazır led ampulun ışığını yetersiz gördüğümden üzerine power led ilave yaptık ama 6 seri bağlı da bana yetmedi 5 yada 4 yapmayı düşünüyorum işte resmi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2013 İşçilik iyi ama bu ledleri sogutucuz kullanma derim en azından ledin altı aliminyuma temas etmeli.Power ledde markaya bağlı amber renk led voltajı değişiyor.4 yaparsan normalde 3.9 ohm ile 4.7 ohm hesabı çıkıyor ama bence en az 6.8 ohm ve kesinlikle sogutuculu şekilde olmalı. 5 seri yaparsan ısı haliyle akım düşük olacaghından çok olmaz hatta ısı hissedilmez bile ve ışık zayıf olur. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ankara'dan başka bir arkadaşımızın ise Junyan stop arızası nedeniyle kullanamadığı için tamiri ve modifiyesinide Rabbimin izni ile uğraştırıcı bir çalışma ile yapmak kısmet oldu. Stopları mecburen keserek açtım.Led sorunu vardı.Bütün ledleri aynı versiyonda ve lümeni yüksek 30 derecelik ledler ile yapmıştım ve iç kısmı ve camın kenar kısımlarını mecburen kesme işleminden dolayı siyaha boyadım.Kapattım fakat ledler yine su koydu.sonra anladımki orijinal led montaj plakalarındaki sorundan dolayı ledler bozuluyordu.İptal ettim ve sinyal ledlerini orijinal Mercedes ledli sinyallerinden çıkma ledleri kullandım.Kırmızı ledleride düzenledikten sonra sıralamayı değiştirdim.Altta 2 sıra ve üstte 2 sıra sinyal yansın dedik ve geri kalan kısımlarda park ve fren olsun dedik.İyikide demişiz. Değişen ledlerin görünümü. Ledlerin yanış halleri. Arkadaşımız iş yogunluğundan dolayı araç üzerindeki resimleri yollayamadı.Yolladığında bilahire ekleme yapacağım. Resim linkleri yenilendi. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2014 Yazar Paylaş 15 Kasım 2014 (düzenlendi) Daha önce komple led stop yaptığımız çalışmada park konumundaki yanış halinde değişiklik yapıldı.Bütün olan iç baklava dilimli parçanın etrafına pleksi çubuklar bükülde ve 1 er wattlık kırmızı ledler ile aydınlatması yapıldı. Pleksi çubukların yapılmış hali. İlk denemeler.Işık tabiki böyle yüksek kalmıyor. Toplanmış hali.Ledlerin geldiği uç kısımlara ışık daha fazla etki etmesin diye parçalar ilave ettim ama resimlememişim.Mümkün olduğunca kısmaya çalıştım.Canlı görünüm bu kadar belirgin değil. Araç üzerinden görünümler. Resim linkleri yenilendi. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
taner eviş 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 abi kıllandığın bu uzun pleksi çubuklardan nasıl temin edebilirim acaba saygılar kolay gelsin Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 Bu şekilde hazır bulman çok zor.Rica ile bir miktar bu işlere yetecek kadar lazerde kestirdim.Bu kalınlıkta pleksi satanlar kesemiyor en az 1 cm kalınlıkta kesebiliyorlar. Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 (düzenlendi) Oktay ustam bu pleksi ile yaptığın işlem beni benden aldı. Acaba diyorum şöyle bir stop dizaynı da yapılabilir mi? Yeni tip 308'de olan stop dizaynını eski stoplara uygulayabilir miyiz?Arjantinli bir arkadaşlar yapmış gayet de güzel olmuş. Ben de istiyorum böyle birşey.Tabi öğrendik bu stoplar güney amerikaya özel yeni 308 için yapılan stopmuş. Güncel 308 yerine eskiyi biraz değiştirip tekrar satacaklarmış maksat parça stoğunu eritmek sanırım. 12 Temmuz 2015 tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2015 Rahatlıkla yapaılabilecek bir çalışma. Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 (düzenlendi) Oktay ustam yeni bir bilgi öğrendim bu stop sonradan yapma değilmiş fabrikasyonmuş. Peugeot Arjantin ve Brezilya için yeni 308 yerine eskisini biraz güncellemiş farları yenisinin farlarına benzetmişler, stoba da pençe efekti yapmışlar. Şu an için bu stop sadece Arjantin'de satılıyormuş. Bu Arjantinli çocuk da yedek parça olarak hemen alıp takmış araca. Önce Arjantin'den getirmenin maliyetini öğrenelim astarı yüzünü geçiyorsa irtibata geçeriz zaten farlar ve stop komple değişik olur.Videosu burada: 7 Temmuz 2015 tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2015 (düzenlendi) Arjantin ve Brezilya yada toptan diyelim Güney Amerika ya her araç için cidden farklı yapılarda far ve stop görülebiliyor.Aslında Usa versiyonunuda araştırmak lazım.Bu parçaların sadece buralarda satılıyor olmasıda beni üzen bir nokta. 11 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 (düzenlendi) 2015 sonunda Led stop için yeniden park bölümü dizaynı yapmak kısmet olmuştu lakin arada kaynamış resimleri yüklememişim.Araç üzerinden hala resimler gelmesede çalışma sonuçları.Park bölümündeki son baklava dilim bölüm ve ince kenar pleksiler söküldü ve olabilecekler arasından seçilen görsel park aydınlatması için alt ve üst kısım olarak alt ve üst kısımda yan yana 4 erli pleksi çubuk tarzında park dizaynına karar verilerek Çubukların her birine alt ve üst olmak üzere 3watt smd3535 kırmızı power ledler kullanarak yapmak kısmet olmuştu. 4 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts