İçeriğe Yönlendir

VW Golf 4 (1997-2004) Power led uzun far,gündüz farı,sinyal

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker

Olabilir.Elektronikte olasılıklar çoktur.Deneme yanılma yolu ile sorunu bulmaktan başka çare yok gibi.Siz voltajı ölçün ortaya çıkar.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Düşündürücü. Dediğim gibi 4 Bora nın ikisinde sorun yok ikisinde bu sorun var ve bahsettiğim olay versiyonun üst-alt olmasına göre üst olanlarda problem var :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

O zaman önceki mesajımda yazdığım gibi.Voltaj koruması mevcut görünüyor far açıldığında 10 volt civarında voltaj ile son voltaj görünene kadar gecikmeli voltaj var gibi.Araç çalışınca akım sorun olmadığı için dengeliyor olabilir.Balast artısını direk aküden verip deneyin belli olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

ben de tam bunu diyecektim... harici bir röle yardımıyla + yı aküden alarak ve far anahtarı açılınca o röleyi tetikleyerek denediniz mi? biz öyle yapmıştık, hatta çift röle kullandık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

ben de tam bunu diyecektim... harici bir röle yardımıyla + yı aküden alarak ve far anahtarı açılınca o röleyi tetikleyerek denediniz mi? biz öyle yapmıştık, hatta çift röle kullandık :)

Sanırım bizim farı tak çalıştırdan farklı bir boyuta taşıyacağız :) Sağ-sol için ayrı röleler mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

sağ sol için ayrı röleler evet... ayrı da sigortalar.

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aslında aküden direkt hat ve role en sağlam sorunsuz yol diyebilirim.Heleki böyle araçlarda başağrısı çekmezsin.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606
(düzenlendi)

Ben bunu vw forumlarında bir sorayım xenon kullanıpta böyle birşeyle karşılaşan var mı diye.

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Peki bu voltaj korumayı ampül patlamasın diye mi koymuşlar, akü bitmesin diye mi? Yoksa farklı bir olay mı var?

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

bence akü bitmesin diyedir çünkü araç çalışmıyorken yapıyor sadece, çalışırken bir sorun yok. siz buna şükredin ya bir de sürekli ampul yanmıyor uyarısı veren araç olsaydı onunla da ayrıca uğraşacaktınız :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

bence akü bitmesin diyedir çünkü araç çalışmıyorken yapıyor sadece, çalışırken bir sorun yok. siz buna şükredin ya bir de sürekli ampul yanmıyor uyarısı veren araç olsaydı onunla da ayrıca uğraşacaktınız :)

İlla ki bu aracı değiştirip ampül uyarısı olan bir araç kullanacağız :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Farda sinyal yanınca gündüz farı sönme işleminide bu akşam hallettik.Sonuç öncekinden gayet güzel oldu.

Sellektör videosuda çektim ama fena bulanık çıkmış eklemenin anlamı yok.Fatih iş sana düştü.

Video linki yenilendi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker

Sinyal yanarken,gündüz ledleri sönüyor.Sinyal bitince tekrar aktif hale geliyor.Akşam parkları açınca ledler zaten kısılıyor ve yine sinyal yanınca sönüyor.Uzun hüzme kısmında direkt parklar mevcut.

Far bu özelliklere bağlı değil.

Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray

emeğinize sağlık. bende LED li uzun far yapmak istiyorum. uzun far performansını gösteren fotoğraflarınız varmı belli mesafeden? toplam kaç watt led kullanıyorsunuz zzunlar için?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Düşündürücü. Dediğim gibi 4 Bora nın ikisinde sorun yok ikisinde bu sorun var ve bahsettiğim olay versiyonun üst-alt olmasına göre üst olanlarda problem var :)

Son çalışmalarımda şunu farkettim.

Gen5 balast gen4 balasttan anlık olarak neredeyse 2 kata yakın daha fazla akım çekiyor.Sonra olması gerekne akıma yavaşca iniyor.Gen4 balast ile satabil olarak aynı akımda ama anlık olarak ciddi akım farkı mevcut.Araç çalışmaz iken pır pır yapması Balast gen5 ise belki bundanda

kaynaklı olabilir.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Son çalışmalarımda şunu farkettim.

Gen5 balast gen4 balasttan anlık olarak neredeyse 2 kata yakın daha fazla akım çekiyor.Sonra olması gerekne akıma yavaşca iniyor.Gen4 balast ile satabil olarak aynı akımda ama anlık olarak ciddi akım farkı mevcut.Araç çalışmaz iken pır pır yapması Balast gen5 ise belki bundanda

kaynaklı olabilir.

Bendeki balastta AL hatta bu aracın modifiyesinde kullanılanın aynısı. O yüzden sanırsam. Röle olayına henüz bakamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...