İçeriğe Yönlendir

Kapı Kollarına Led Projesi

Görkem Azizoğlu

Recommended Posts

Görkem Azizoğlu

Dün başlayan bi anlık kaşıntı sonucunda uzun süredir aklımda olan bu projeyi yapmaya karar verdim. Toplamda 8 led için bu kadar işçilik ve zaman harcadığım başka bir iş olmadı cidden meşakkatli bir iş smile.png Kapının iç trimini sökmek için ne kadar uğraştıysam da olmadı bende camı sökerek kabloyu cama takılmayacak şekilde içeri aldım. Daha önceleri tavan aydınlatmasından elektrik almıştım kapılara. Yine aynı hattan faydalandım.

İlk olarak kapı kollarından birini söküp eve getirdim deldim ledledim. Baktım güzel oldu devam smile.png Her Kapı kolu için 2 şer led yaptım biraz içe ve ortaya (kapıdaki kısma) bakmaları için matkapla uygun şekilde deldim.

l5r8.jpg

mxtv.jpg

Ledlerin dip kısmını traşlamam gerekti çünkü deldiğim kısıma tam girmesi için dip kısmın baş kısmıyla aynı çapta olması gerekiyoru ve led yuvanın dışında kalıyor ışığı istediğim açıda dağıtamıyordu. Traş işleminden sonra bu sorunu hallettim.

vzgz.jpg

ggbe.jpg

0cpg.jpg

Yalıtım için önce patteks ile ledleri yuvalarına sabitledim daha sonra arka taraflarına silikon çekerek kapattım.

bl47.jpg

Sonuç smile.png

ujfc.jpg

wpjw.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Eline emeğine sağlık çok farklı ve güzel olmuş :bravo: Hiç üşengeç olmayan ben bile bu kadarı ile uğraşmazdım :fiuw: 7.kare çok hoşuma gitti akşamları sürekli yansa nasıl bir görüntü olurdu acaba :dance2:

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Yandığını gördüğüm andan sonra sürekli aklımda o fikir :D

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Eline sağlık.Sonuç güzel olunca,geriden oturup bakmanın tadı başkadır.

Bunu iyi biliyorsun Oktay abi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Ama bundan sonrası kötü oluyor.Şurasına burasınada el atayım demekten kendini alamzsın o çayı yudumlarken :lol:

"Şöyle daha mı iyi olurdu?" bu soru yiyip bitiriyor işte beni :D

Çok güzel olmuş elinize sağlık :)

Teşekkürler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Emeğinize sağlık güzel olmuş açılış ve kapanışta dimli olsa (belkide öyle video olsa güzel olur) on numara

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hadi aynayı anladım da kapı kollarındaki lamba ne işe yarar ki ? (Hevesinizi baltalayan balta :) )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hadi aynayı anladım da kapı kollarındaki lamba ne işe yarar ki ? (Hevesinizi baltalayan balta :) )

ben de tam tersini sorayım, kapı kolunda varken aynada ne işe yarar ki :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Bu forumdan böyle köreltici fikirler çıkmazdı, haliyle dedikleriniz ne işe yarar ki :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bmw 525 te standart bu.. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferit Kama

Yalnız BMW de elin girdigi kısmı değil aşagıyı aydınlatıyor.

qsypp.jpg

hocam bmw de 2 farklı ışık paketi var. biri kapı kollarında olup yeri aydınlatan diğeri kapı kollarının içinde olup iç tarafı aydınlatan.. iki türlü yani :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

bağlantıyı nasıl yaptınız ve kaç kohm direnç kullandınız?

500 ohm civarlarında dirençler vardı elimde. Renk kodlarından 500 küsür olduğunu anladığım an taktım zaten :D Her 2 lede bir direnç bağladım. Daha önceleri kapılara tavan lambasından elektrik almıştım oradan bir paralel çektim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki led seri mi bağlı.. Seri bağlı ise 500 ohm yetecektir.. Paralel bağlı ise, ledler kısa sürede bozulur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

İki led seri mi bağlı.. Seri bağlı ise 500 ohm yetecektir.. Paralel bağlı ise, ledler kısa sürede bozulur..

Evet abi her 2 led kendi içinde seri .

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Özbaş1679652583

akşamları sürekli de yansa tatlı olur fakat muayenede sorun çıkarırlar mı? mesela çamurluk sinyallerini akşamları sürekli yakmak yasak.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

akşamları sürekli de yansa tatlı olur fakat muayenede sorun çıkarırlar mı? mesela çamurluk sinyallerini akşamları sürekli yakmak yasak.

Yasak olmasının nedeni diğer sürücüleri yanıltması ve kaza riski :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...