Anıl Erg 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Arkadaşlar merhaba, forumumuzu uzun süredir takip ediyorum fakat üyelik almak bu güne kısmetmiş. Elo gündüz farı rölesini aldım, tüm bağlantılar tamam fakat aracı stop ettiğimde sönmesi için ön sigorta kutusundan bir + almam gerekiyor, sileceklerin sigortası var 30 amperlik, oradan alsam olur mu? Aracım 2006 model passat. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mayıs 2016 Paylaş 2 Mayıs 2016 On 27.04.2016 at 16:47, Anıl Erg yazdı: Arkadaşlar merhaba, forumumuzu uzun süredir takip ediyorum fakat üyelik almak bu güne kısmetmiş. Elo gündüz farı rölesini aldım, tüm bağlantılar tamam fakat aracı stop ettiğimde sönmesi için ön sigorta kutusundan bir + almam gerekiyor, sileceklerin sigortası var 30 amperlik, oradan alsam olur mu? Aracım 2006 model passat. Teşekkürler Bu rölenin montaj kılavuzu falan var mı ? Kontağa bağlanmıyor mu ? Yorum bağlantısı
Yavuz Baykal 24 Mayıs 2016 Paylaş 24 Mayıs 2016 merhabalar, siteyi iki haftadır takip ediyordum ve çok yararlı bulduğumdan üye olmaya karar verdim gerçekten çok yararlı bir site neyse konuma geleyim 98 model civic aracım halojen farlı h4 olduğunu, xenon kitlerinin verim vermediğini öğrendim ancak far rolesi konusunda bir yazı bulamadım ve halojen farlarda en iyi çözüm olduğunundan bahsettiler. Far rolesi konusunda bilgi almak istedim. şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Ahmet Özdemir1679652646 24 Mayıs 2016 Paylaş 24 Mayıs 2016 Alıntı Changeover Röle ile Gündüz Farı Bağlantı Şeması Bu bağlantı biçimi ile, kontağı açtığımızda gündüz farlarımız sürekli yanacak, parkları kapattığımızda sönecektir, parkları kapatınca yine gündüz farlarımız yanmaya devam edecektir. Gündüz Farı Bağlantı Şeması şemayı tekrar ekleme şansınız var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Bozz 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Hoşgeldiniz, rölelerle ilgili konu mevcut okursanız fikir vercektir. Biraz daha forumu inceleyip yapılmış çalışmları inceler ve araştırma yaparsanız gerçekten iyi bir aydınlatma için ne yapmalısınız ne yapmamalısısnız kafanızda şekillenecektir. iyi forumlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Mayıs 2016 Paylaş 27 Mayıs 2016 On 24.05.2016 at 03:23, yavuz baykal yazdı: merhabalar, siteyi iki haftadır takip ediyordum ve çok yararlı bulduğumdan üye olmaya karar verdim gerçekten çok yararlı bir site neyse konuma geleyim 98 model civic aracım halojen farlı h4 olduğunu, xenon kitlerinin verim vermediğini öğrendim ancak far rolesi konusunda bir yazı bulamadım ve halojen farlarda en iyi çözüm olduğunundan bahsettiler. Far rolesi konusunda bilgi almak istedim. şimdiden teşekkürler Röleyi ne amaçla sorduğunu bilmiyorum ancak mevcut farının iyileşmesini sağlamaz. Yorum bağlantısı
Yavuz Baykal 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 On 27.05.2016 at 13:21, Selçuk Keleş yazdı: Röleyi ne amaçla sorduğunu bilmiyorum ancak mevcut farının iyileşmesini sağlamaz. Amacım watt yükseltmek, şöyle anlatiyim aracıma takılabilecek far ampülü değeri 50-55w civarı bu değeri far rölesiyle 100w civarı yapmak. Görüşü mü arttırmaz mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Röle her zaman mevcut farın iyileşmesini sağlamaz.Tesisatta zayıflık varsa denenebilir ama. 50watt ampülü röleyle 100watt civarı yapamazsınız.Watt değeri ampülle ilgilidr. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Haziran 2016 Paylaş 8 Haziran 2016 On 07.06.2016 at 05:16, Yavuz Baykal yazdı: Amacım watt yükseltmek, şöyle anlatiyim aracıma takılabilecek far ampülü değeri 50-55w civarı bu değeri far rölesiyle 100w civarı yapmak. Görüşü mü arttırmaz mı ? Daha fazla ışık olduğundan görüşün artacaktır ancak daha fazla ısı üreteceğinden farının reflektörleri (ayna) kararır. Ayrıca trafiği de rahatsız eder. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 On 07.06.2016 at 05:16, Yavuz Baykal yazdı: Amacım watt yükseltmek, şöyle anlatiyim aracıma takılabilecek far ampülü değeri 50-55w civarı bu değeri far rölesiyle 100w civarı yapmak. Görüşü mü arttırmaz mı ? Role fardaki her hangi bir şeyi iyileştirme amacı ile takılmaz.Öncelik olarak Far anahatralarını akım korumasına yöneliktir.Far tesisatının değişik şekillerde çalışması içinde takılır. 100watt yazan ampulleride kullanmayınız.Hem ampul soketini zamanla kavurur,tesisata yük olur,far anahtarına aşırı zararı olur. Yorum bağlantısı
Berat Önder 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 KOLAY GELSİN HERKESE Hella RöleParklara bağlı olarak yanan GÜNDÜZ LEDLERİ açıkken sisler açılırsa bu röle sayesinde GÜNDÜZ LEDLERİ sönecek, sadece sisler yanacak... AMA NASIL BAGLAYA BİLİRİM ŞEMA VS. YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Linkteki konularda şemalar mevcut.Aynı mantıkla istediğiniz yanış şeklini yapabilirsiniz. http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=2 http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 20 saat önce, Berat Önder yazdı: KOLAY GELSİN HERKESE Hella RöleParklara bağlı olarak yanan GÜNDÜZ LEDLERİ açıkken sisler açılırsa bu röle sayesinde GÜNDÜZ LEDLERİ sönecek, sadece sisler yanacak... AMA NASIL BAGLAYA BİLİRİM ŞEMA VS. YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ Şemalardaki mantıkla balast yada sis yazan uçlara istediğiniz şekilde neyi yakacak iseniz ona ait katesisatı kullanabilirsiniz.Role 5 bacaklı olacak.Markasını seçmek size baglı. Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 30 Mart 2017 Paylaş 30 Mart 2017 Herkese merhabalar. Aracım için başladığım bi-xenon dönüşümü projesinde takıldığım bir nokta hakkında fikir isteyeceğim. Aracımda çift reflektör H7 kısa H1 uzun hüzme var. Bağlantı da H1 sadece gece kullanılacak şekilde yani gündüz sadece bi xenon ile selektör yapabilmek adına röle bağlantı şeması nasıl olmalı. 2. sayfa daki ilk şemayı mı dikkate almalıyım. (1N4007 diyotlu olanı) Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2017 Paylaş 1 Nisan 2017 Uzun ve kısa için ayrı ayrı role kullanman gerekiyor.Rolelerin akü giriş pinleri ve balast çıkış pinleri bribirine şöntlü yani kısa devre olacak.Sadece tetik uçları biri kısa far,diğeri uzun far olarak verilecek.Uzun için haricen verilen Diodludan tetik artı yük olarak algılayıp sizin araç ve arıza ışığı olan modellerin bir çogunda uzunlarda yada kısa farda arıza ışığı yaktırıyor. Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Nisan 2017 Paylaş 1 Nisan 2017 Uzun kısa için ayrı kullanacaksam toplamda 2 adet mi yoksa far başına 2 adet mi kullanacağım. Akü den rölenin 30 numarasına giriliyor balast çıkışı derken neyi kastetdiniz anlamadım. Uzun ampulü söküp denedim arıza ışığı yakmadı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Nisan 2017 Paylaş 3 Nisan 2017 (düzenlendi) Aküden girilen voltajı Roleden bilahire sayılı uçtan balastta verdiğiniz uçdur. Önceki yazımı ve facebook ortamında size detaylı anlatımımı tekrar okuyabilirseniz uzun hüzmenin arıza ışığını değil bu kısa ve uzun hizme ucunu diodla veya başka şekilde birleşiminde arıza ışığı verdiğini belirtmiştim.Bu arıza ışığı uzun yada kısa hüzme olarak şu an hatırlamıyorum lakin şu ana kadar bu model araçta tecrübe ile sabit tolan bir hatayı belirtiyorum. Gündüzleride xenon sistem ile sellektör istiyorsanız her farda uzun hüzme ayrı ve her far için 2 roleli tertibat yapılması gerekiyor.Gündüze gerek yok akşamları kısa far açıkken zeten xenonda sellektörde çalışacak derseniz kısa far arızaya aracınızla ilğili konudaki park ampulü ile çözümü uygulayıp sonuç alırsanız role ile uğraşmazsınız. Ben her şekilde yeni nesil araçlarda Roleli sistemi önerdim,sizede önerdim,aracınızla ilğili Konuda farklı şekilde arıza ışığı yöntemini gideren uygulamada mevcut.Siz nasıl bir yol izlersiniz karar size ait. 3 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 3 Nisan 2017 Paylaş 3 Nisan 2017 Oktay Ustam haklısın gündüz H1 ile selektör yapmak mantıklı. Lakin o zaman da mercek selenoid i uzun dan aldığım teti sebebi ile gündüz de haraket etmiş olacak. Kısa fara aradı güç farkı için dipsiz ampul ilave edeceğim. H1 den paralel selenoide kablo çekeceğim. Böylelikle Röleye gerek kamayacak. Bu birinci varyant olacak yada röle ile bağlantı yapıp aküden ldığım enerji ile rölede yol vereceğim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mayıs 2017 Paylaş 1 Mayıs 2017 (düzenlendi) Orijinal xenon aydınlatma sisteme geçince oluşan ve genelde Avrupa ece normunda çalışan far sistemlerinde arıza ışığına paralel aküden direkt besleme ile sonuç alan araçlarda ve Dogu blok araçlarda yaşanan ampul çıkınca oem xenon blast takılması ile oluşan voltajı kesen kontrollü far yapılarında her far için ayrı olarak uzun ve kısa far yapısını direkt aküden besleyerek sorunsuz çalışmasına olanak saglayan role şeması.İsteyen aynı role şeması akü tarafına yapar ve her 2 fara dagıtır.Aküye yakın olan fardan uzun ve kısa hüzme tetik kablolaraı ve sağ tarafada uzayan kalın artı kablosunuda çekerek baglayabilirler. Şema orijinal yapısı kopyadır ve üzerinde düzeltme yaparak yeniden çizim ve baglantılar yazılmıştır. H4 farlar içinde kullanılabilir. İsteyen her roleyi 40 amper veya üzeri ve istediği markayı kullanabilir.4 bacaklıda olabilir lakin 4 bacaklıda dikkat edilecek olan açık kontaklı olması.Lakin şeffaf içinde yeşil led olan role serisi tavsiyemdir.Yeşil led bobin arası diod ile koruma amacınıda bir nebze yerine getirmesinden dolayıdır. 1 Mayıs 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Veli Düzgün 7 Mayıs 2017 Paylaş 7 Mayıs 2017 Hocam elimde (Oeg omi ss212l ) adinda bir röle var bu röle ne işe yarar bilgilendirebilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Mayıs 2017 Paylaş 8 Mayıs 2017 Minik versiyon çift kontak yani tek tetikle 2 ayrı parçayı 5 ampere kadar destekli anahtarlama yapabilmenizi sağlayan bir role.Yada çıkış pinleri kısa devre edilerek 10 amper destekli tek parçayıda anahtarlama yapabileceğiniz bir ole olarakta kullanılabilir. Yorum bağlantısı
Ali Dinçer 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 (düzenlendi) Merhaba aracima gündüz ledi uyguladim. Fakat bunu park lambalarini iptal ederek yerine ledleri taktim. Sorum şu normal farlari actigimda gündüz ledlerinin kapanmasini istiyorum. Piyasada moduller var fakat kendimce basit bi yolu varsa uygulamak istiyorum. Nasil yardımcı olabilirsiniz? 11 Mayıs 2017 tarihinde Ali tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Bir adet röle ile çözülür. 85 ve 86 nolu uçları kısa far ampülü uçlarına paralel bağlayın. 30 nolu ucu gündüz farını besleyen uca, 87a nolu ucuda ledlere bağlayın. Kısa far açılınca röle çekecek ve led besleme uçlarına gelen voltaj kesilecek İsterseniz röle bobin uçlarını park ampülüne bağlayarak park açıldığı zaman ledleri söndürebilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts