Oktay Toker 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Hoş geldiniz.Linklerdeki konularda şemalar mevcut yararlanabilirsiniz. http://www.geceucusu.com/topic/7714-g%C3%BCnd%C3%BCz-far%C4%B1-i%C3%A7in-ak%C3%BCden-ba%C4%9Flant%C4%B1/ http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=3 1 Yorum bağlantısı
Ali Dinçer 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 7 saat önce, Misafir yazdı: Bir adet röle ile çözülür. 85 ve 86 nolu uçları kısa far ampülü uçlarına paralel bağlayın. 30 nolu ucu gündüz farını besleyen uca, 87a nolu ucuda ledlere bağlayın. Kısa far açılınca röle çekecek ve led besleme uçlarına gelen voltaj kesilecek İsterseniz röle bobin uçlarını park ampülüne bağlayarak park açıldığı zaman ledleri söndürebilirsiniz Ledleri zaten parklara bağladım 7 saat önce, Misafir yazdı: Bir adet röle ile çözülür. 85 ve 86 nolu uçları kısa far ampülü uçlarına paralel bağlayın. 30 nolu ucu gündüz farını besleyen uca, 87a nolu ucuda ledlere bağlayın. Kısa far açılınca röle çekecek ve led besleme uçlarına gelen voltaj kesilecek İsterseniz röle bobin uçlarını park ampülüne bağlayarak park açıldığı zaman ledleri söndürebilirsiniz Elektronik konusunda amatorum. Mesala röle nerden bulabilirim. Yada buldum 85 ve 86 uclar demissiniz bunlar hangi uçlar gibi gibi aracimda laguna 1 bu arada Yorum bağlantısı
Ali Dinçer 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 8 saat önce, Misafir yazdı: Bir adet röle ile çözülür. 85 ve 86 nolu uçları kısa far ampülü uçlarına paralel bağlayın. 30 nolu ucu gündüz farını besleyen uca, 87a nolu ucuda ledlere bağlayın. Kısa far açılınca röle çekecek ve led besleme uçlarına gelen voltaj kesilecek İsterseniz röle bobin uçlarını park ampülüne bağlayarak park açıldığı zaman ledleri söndürebilirsiniz 8 saat önce, Misafir yazdı: Bir adet röle ile çözülür. 85 ve 86 nolu uçları kısa far ampülü uçlarına paralel bağlayın. 30 nolu ucu gündüz farını besleyen uca, 87a nolu ucuda ledlere bağlayın. Kısa far açılınca röle çekecek ve led besleme uçlarına gelen voltaj kesilecek İsterseniz röle bobin uçlarını park ampülüne bağlayarak park açıldığı zaman ledleri söndürebilirsiniz Elektronik konusunda amatorum. Mesala röle nerden bulabilirim. Yada buldum 85 ve 86 uclar demissiniz bunlar hangi uçlar gibi gibi aracimda laguna 1 bu arada Ozetle Aracin farlarinda xenon var ve ledleride direk park ampullerinin ucunu kesip bağladım (orjinal parklari iptal ettim) bu aşamada baglantiyi nasil yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Ali Dinçer 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 9 saat önce, Oktay Toker yazdı: Hoş geldiniz.Linklerdeki konularda şemalar mevcut yararlanabilirsiniz. http://www.geceucusu.com/topic/7714-g%C3%BCnd%C3%BCz-far%C4%B1-i%C3%A7in-ak%C3%BCden-ba%C4%9Flant%C4%B1/ http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=3 Hos bulduk İnceliyorum teşekkürler Buda laguna 1 aracima aliexpress den aldığım far ici şerit led uygulamam. Cift renk sinyal yandığında turuncu oluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 Ali, sanayiden 5 uçlu 12volt 20 amper röle al. Röle üzerinde numaraları yazılı Yorum bağlantısı
Ali Dinçer 13 Mayıs 2017 Paylaş 13 Mayıs 2017 19 saat önce, Misafir yazdı: 19 saat önce, Misafir yazdı: Ali, sanayiden 5 uçlu 12volt 20 amper röle al. Röle üzerinde numaraları yazılı Servet bey yaptim sigortasini attirdi biraktim. Nerde yanlis yapmis olabirim. Sonradan xenon bagli araca ve ledlerde park isiklarina bagli. Ledlerjm kablolari kırmız siyah ve sari renk. Sari kablo sinyale paralel Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Mayıs 2017 Paylaş 21 Mayıs 2017 On 5/11/2017 at 00:36, Ali yazdı: Merhaba aracima gündüz ledi uyguladim. Fakat bunu park lambalarini iptal ederek yerine ledleri taktim. Sorum şu normal farlari actigimda gündüz ledlerinin kapanmasini istiyorum. Piyasada moduller var fakat kendimce basit bi yolu varsa uygulamak istiyorum. Nasil yardımcı olabilirsiniz? Ad ve soyadınızı bildirin, üye adınızı değiştireceğim. Gündüz farını kısmanız daha doğru olur. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 21 Mayıs 2017 Paylaş 21 Mayıs 2017 Benim gibi rolenin r'sinden bile bir sey anlayamayanlar icin cok guzel bir video. 15 dakikada oldukca yol aldirdi bana 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dalda 27 Ağustos 2017 Paylaş 27 Ağustos 2017 Mrblar aracıma sis için karşılama yapmak istiyorum,sorum şu mevcutta karşılama tetiği mevcut fakat ben bu + tetiği - ye nasıl ceviricem? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Ağustos 2017 Paylaş 27 Ağustos 2017 Bir elektronikçiye transistörle baglantı yaptırabilirsiniz. Yada Olurmu bilmiyorum tetik voltajına uygun olan minik roleye tetikletirsiniz,kontak pinlerinden direkt şase baglantısını açtırıp kapattırabilirsiniz. Başka çözümlerde uygulanabilir aklıma gelenler bunlar. 1 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Aralık 2017 Paylaş 15 Aralık 2017 Minik elektronik kart montajlarında kullanılan 20amper role pinleri ve otolarda kullanılan klasik 5 bacaklı role pinleri eşleştirmesi. 2 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 27 Mart 2018 Paylaş 27 Mart 2018 Merhabalar herkese Geri vites kamerasinin 8 saniye devrede olmasi gerekiyor geri vitesten cikilsa bile. Aksi takdirde hata veriyor. Bunun icin basta cinden bir delay cihazi aldim ama surekli kameranin acik oldugunu goruyorum. Adamlar bildigimiz kamerayi surekli calissin nasilsa hata vermez moduna getirmisler ben simdi elodan zaman ayarli role aldim baglantiyi su sekilde dusunuyorum dogru mudur? 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mart 2018 Paylaş 27 Mart 2018 Hata görünmüyor.Aynen bu şekilde baglarsan istediğini verecektir. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 27 Mart 2018 Paylaş 27 Mart 2018 32 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Hata görünmüyor.Aynen bu şekilde baglarsan istediğini verecektir. Teşekkürler abi. Deneyeyim inip. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 Bende aynı sorun var.Kendim mini süre ayarlı röle yaptım. Dar alanda ileri geri manevra yaparken kamera artık hemen devre dışı kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 (düzenlendi) Cinli sahtekarlara kaptirdigim paraya yaniyorum. 7 dolar bosu bosuna kaptirdik. Ama iste insan arastirmadan ogrenemiyor hem de bazen basiret baglaniyor 28 Mart 2018 tarihinde Oğuz Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Kurnaz 21 Eylül 2018 Paylaş 21 Eylül 2018 On 16.12.2017 at 02:31, Oktay Toker yazdı: Minik elektronik kart montajlarında kullanılan 20amper role pinleri ve otolarda kullanılan klasik 5 bacaklı role pinleri eşleştirmesi. Oktay bey, Youtube videolarında izlediğim bir arkadaşımız şöyle bir şema kullanmış H4 sorunu için ve sonuç başarılı olmuş. Araya bir adet diyot ekleyerek akımın yönlendirilmesi ile çözmüş sorunu. 6A10 kodlu diyotu jumper mantığı ile bağlamış anladığım kadadrıyla. Hiç kullandınız mı bu yöntemi? Yorum bağlantısı
Fatih Kurnaz 21 Eylül 2018 Paylaş 21 Eylül 2018 (düzenlendi) Ancak kafama takılan şu: TOFAŞ araçlarda kolu aşağıya/yukarıya çekerken elekrik bağlantısı tamamen kesiliyor ardından diğerine geçiyor. Ford araçlarda kolu kendinize çekerken anlık da olsa H4 ampülde kısa ve uzun hüzme birlikte yanıyor. Bu şemaya göre ortadaki çizime bakarsak; kısa koldan mevcut gelen 12v elektriğe bir de uzun koldan gelen ikincil 12v eklenecek. Bu durumda ampüller bir süreliğine 24v elektriğe tabi olacak. Bu durum ne yaratır tam çözemedim? 21 Eylül 2018 tarihinde fatih kurnaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Eylül 2018 Paylaş 21 Eylül 2018 Diod üzerinden geçen akımı tek taraflı iletir ve kısa far uzuna gelen elektiriği aynen almasını saglar.Üst üste voltaj binmesi gib durum yok.Kısa gelen bvoltaj zaten kesildiği için uzun far voltajını diod iletmiş olacak. Rolelide aynı mantık geçerli.Üst üste voltaj binsede Kaynakta 24v yoksa 24v olması mümkün degil. Konuyu inceleyeniz. Yorum bağlantısı
Naci Kesen 27 Kasım 2018 Paylaş 27 Kasım 2018 Üstatlar merhaba, Epeydir takipcinizim,çok şey öğrendim sayenizde,allah razı olsun,üye olmak da bugüne nasip oldu.İzmirden selamlar. Aracıma demon eye ya da şeytan göz olarak da bilinen uygulamayı yapmak istiyorum.1 watlık soğutuculu power ledlerim var ve farlarım açma işlemi yapmadan merceğin içine yerleştirebilme sabitleme alanına sahip.Uzun ömürlü ve sağlıklı çalışması adına seri bağlantı ile sabit akım sürücüsü de kullanacağım. Bu ledlerin parkları açtığımda yanması kısa farları açtığımda da sönmesi için röle bağlantısı yapmak istiyorum.Bu bilgiler dahilinde sorularım şu şekilde; 1- Kullanmam gereken röle 5 pin 12V-20A mi olmalı ? 2- park ve kısa farların ikisinden de paralel bağlantı mı çekmeliyim ? sadece tek fardan hat çekmem yeterli mi ? 3-Bağlantı şemam aşağıdaki şekilde doğru mudur ? 30/park(+) 85/kısa far(-) ya da şase 86/kısa far(+) 87a/ power ledlerin bağlı olduğu sabit akım sürücüsü(+) 4-Röle 30 nolu bacağa park(+) dan bağlantı yapacağım için araya yine de sigorta eklemeli miyim ?Bağlantının sağlıklı olması açısından sigorta eklemem gereken başka bir yer var mı ve sigortalar 10 amper mi olmalı ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2018 Paylaş 27 Kasım 2018 (düzenlendi) 1.Evet. 2.ledleri seri baglayacaksanız aynen bir yerden tetik mantık olarak yeterlidir. 3.Doğru. 4.bulabilirseniz 3 amperlik sigorta fazlası ile kafi olacaktır. 27 Kasım 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Naci Kesen 27 Kasım 2018 Paylaş 27 Kasım 2018 Teşekkür ederim Oktay Bey. Uygulamayı bitirince bağlantı ve sonuç fotolarını da eklemeye çalışacağım.Uygulamayı düşünen arkadaşlara da görsel olarak fikir vermiş oluruz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2018 Paylaş 27 Kasım 2018 Renk olarak o seçim forumca tavsiye edilmez.Lakin soru genel olduğu için cevapladım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts