Muhammed Andı 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bu standart bağlantı şeması...Bu da parklara duyarlı bağlantı şeması. Burada amaç D1S olmayan sistemlerde sellektör anında xenonun çalışmasına engel olmak. Burada ben parklarla beraber her zaman farları da yaktığımdan şema böyle, aksi halde "park" yerine "kısa" bağlanırsa kısalar yanmazken, sellektörde xenonun çalışması engellenebilir. 22 Ağustos 2013 tarihinde Muhammed Andı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Bu standart bağlantı şeması...Bu da parklara duyarlı bağlantı şeması. Burada amaç D1S olmayan sistemlerde sellektör anında xenonun çalışmasına engel olmak. Burada ben parklarla beraber her zaman farları da yaktığımdan şema böyle, aksi halde "park" yerine "kısa" bağlanırsa kısalar yanmazken, sellektörde xenonun çalışması engellenebilir.Hocam ilk şemada harici röle ye göre mi çizdiniz acaba ? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Harici röleden kasdınız aracın kendi far rölesi ise bu şema o röleden, daha doğrusu aracın orjinal altyapısından bağımsızdır. Biz geceuçuşu sakinleri aracın altyapısı+kullanılan balastın güç değerlerini bilmediğimiz sürece universal şemalar çizer-yayınlarız. Bu da yıllardır forumda çeşitli vesilelerle paylaştığımız bir şemadır. İlk şemayı çizen sağolsun Selçuk(Keleş) Abi idi yanlış hatırlamıyorsam hatta. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Harici röleden kasdınız aracın kendi far rölesi ise bu şema o röleden, daha doğrusu aracın orjinal altyapısından bağımsızdır. Biz geceuçuşu sakinleri aracın altyapısı+kullanılan balastın güç değerlerini bilmediğimiz sürece universal şemalar çizer-yayınlarız. Bu da yıllardır forumda çeşitli vesilelerle paylaştığımız bir şemadır. İlk şemayı çizen sağolsun Selçuk(Keleş) Abi idi yanlış hatırlamıyorsam hatta. Anladım . Teşekkür ederim . Yorum bağlantısı
Hakan Uçar 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Merhabalar..Kısa ve Uzun Far roleleri (sigorta kutusu içerisindeki) arasına diyot bağlarsak diğer bağlı olan roleleri sökmek gerekirmi veya bu şekide kullanmak sıkıntı çıkarırımı ileride.Burda bir oto elektrikçi diyot bağlamak sıkıntı olur demişti.Ayrıca ekleyebilirsem sigorta kutusunun fotosunu eklicem yardımcı olursanız sevinirim Bu arada diyotun far rolelerinde hangi ayaklara bağlanması gerkiyor.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Uzunu yakınca kısaya diod üzerinden gerilim gidip çekili kalsın istiyorsun anladığım kadarı ile. Sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Merhabalar..Kısa ve Uzun Far roleleri (sigorta kutusu içerisindeki) arasına diyot bağlarsak diğer bağlı olan roleleri sökmek gerekirmi veya bu şekide kullanmak sıkıntı çıkarırımı ileride.Burda bir oto elektrikçi diyot bağlamak sıkıntı olur demişti.Ayrıca ekleyebilirsem sigorta kutusunun fotosunu eklicem yardımcı olursanız sevinirim Bu arada diyotun far rolelerinde hangi ayaklara bağlanması gerkiyor.Konu ilgili bölüme taşındı, konu açmadan önce lütfen forumda arama yaparak daha önceki benzer konudan devam ediniz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar bende şöyle bir problem vardı elim bir türlü düzetmeye değmedi ama artık bu işe el atmak istiyorum. Aradım baktım sordum soruşturdum bizim araçlarda farlar için röle yok. Bende xenon mercek kullanıyorum. Araç çalışmadan kontak açıkken farları yakınca elektrik tam gelmiyor mu akım koruma mı var neyse titreyerek çalışıyor. Her iki fara ayrı ayrı röle bağlamaktansa aklıma şu geldi. Sigortaya gelen kablonun yerini bulup, far anahtarı ile olan bağlantısını çözüp sigorta ile hat arasına tek röle eklemek istiyorum. Sokete gelen kabloyu kesmek istemiyorum. Sigorta panelindeki kablolar zaten geçmeli olduğu için söküp direkt olarak röleye bağlamak istiyorum gerekli akü bağlantıları yapılarak. Her iki fara zaten tek bir yerden hat gidiyor sonra ayrılıyor. O yüzden böyle birşey düşündüm. Balastlar AL Bosch Mercedes çıkması, ampüller 4300K Philips. Birde selektör olayı var. Farlar H4 olduğundan selektör problemini de fara taktığım diyotlardan değil de varsa röle bağlantısı ile halledeyim diyorum. Muayene zamanı halojen ampül takarsam, ampül soketine bağladığım diyot problem olabilir. Olmazsa da uzun ve kısa sigortalar arasına elimdeki diyotlardan ekleyeceğim.Tavsiyeniz ne olur, röle için amper değeri var mıdır, uzun kısa arasına röle olur mu yoksa diyottan devam mı edeyim. Selamlar... 18 Aralık 2013 tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 Ana sigorta panelinde (motor kısmında olabilir) röle vardır rölesiz far sistemi olmaz çok eskiden yoktu , araç çalışmıyorken farlara akımın fazla gelmeme sebebi aküdür , eski ve yetersiz olabilir yada şarz dinamosu tam şarj etmiyor olabilir , şarj dinamosunu ve akü asit değerlerini kontrol ettirin.Diyotu röle çıkışlarına takmak daha kolay olur... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 Teşekkürler ama valla ustama da sordum yok dedi. Direksiyonun altında röleler var onlar kapı kilit, tavan lambası, silecek vs onlara ait. Ben MKIV kasanın bir bu kısmını çözemedim. Akü 3 yıllık. Xenonlar 2 yıllık ilk taktığım zamanlarda da bahsettiğim gibiydi. Peki tek röle kullanırsam buna uygun bir röle için gereken amper değeri var mıdır? Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 (düzenlendi) İki AL Bosch Mercedes balast için bir mini röle yeterli olur mu Ayrı ayrı kablo kesmek biçmekle uğraşmak istemiyorum. Sigortadan sonra röleyi alıp elektriği dağıtmak istiyorum mümkün mü 26 Aralık 2013 tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 12 volt 20 amper tek röle fazlasıyla yeter Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Ben artık pcb tipi röle kullanıyorum....Kablo kirligi azaldıgı gibi daha az yer işgal ediyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Her iki fara ayrı sigorta gidiyor ben tek sanıyordum. Mecburen iki röle.Ben artık pcb tipi röle kullanıyorum....Kablo kirligi azaldıgı gibi daha az yer işgal ediyor.Örnek var mıdır şema falan? Yorum bağlantısı
Ömer Karaali 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Stop Zaman RölesiÜreticinin AçıklamasıStop Zaman Rölesi araç motoru çalıştırıldıktan sonra isteğe bağlı olarak otomatik veya manuel devreye alınabilen bir zaman rölesidir. Araç stop edildikten veya kontak anahtarı kapatıldıktan 30 saniye sonra otomatik olarak çıkışı kesme kabiliyetine sahiptir. Akü pozitif ( + ) çıkışı sigortadan geçtikten sonra direkt olarak ( 30 ) nolu terminale bağlanır.( 31 ) nolu terminal her zaman olduğu gibi direkt negatife ( - ) bağlanmalıdır. ( 85 ) numaralı terminal kontak anahtarı açıldığında pozitif ( + ) alacak şekilde bağlı olmalıdır. ( 87 ) nolu terminal ise alıcıya pozitif ( + ) çıkış verecek olan bağlantı terminalidir.Bu röleye farklı bir amaç yüklemek istedim ve follow me home yapalım dedim..Kontağı kapayıp kapıları kilitlediğimizde, bu röle, bizim belirleyeceğimiz dış ışıkları 30 saniye boyunca yakmaya devam edecektir.Dikkat edilmesi gereken, rölenin 120 Watt olduğudur.. Bağlayacağımız ışık toplamı 120 Wattı geçerse, ikinci bir mini röle ile bu röleye binecek yükün hafifletilmesi gerekir..Örnek: Ön parklar, 21+21 Watt Arka parklar 21+21 Watt Ayna altı aydınlatmalar 5+5 Watt olan bir sistemde, röle bağlamadan bunların hepsini yakabilirsiniz. Ancak, ön sisler genelde 55+55 Watt, Geri vites lambası 21+21 Watt, ayna altı aydınlatmalar 5+5 Watt şeklinde bağlamamız gerekirse ön sisler için mini röle ile elektriği aküden almak gerekir..Abi merhabalar bu stop zaman rölesi kullanılarak aynı zamanda kontak kapanınca yanan iç aydınlatma sistemi yapılamazmı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2013 Yazar Paylaş 29 Aralık 2013 Yapılır.Hayal gücü ile röleler birleşince her şey mümkün. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 PCB tipi röleler aşagıda.Vosvosumun park-fren lambaları için tasarladım...Normalde 2 tane otomobil rölesi kullansam daha fazla yer kaplıyor ve fazladan 2 kablo gerekiyordu.Bunda ise baglantıları yapmak daha kolay.Hafta içi vosvosumun bu röle baglıyken ve baglı değilken arka stop grubundaki ışık farkını ve titremenın nasıl kayboldugunu gösteren video ekleyecem. Yorum bağlantısı
Samet Kayış 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Bir gündüz farı sistemi yapacak olalım sağ far için 87a terminalinden sol far için 87 terminalinden aynı anda güç alabilirmiyiz ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Bir gündüz farı sistemi yapacak olalım sağ far için 87a terminalinden sol far için 87 terminalinden aynı anda güç alabilirmiyiz ?Farklı farlar için farklı röleler kullanmalısın. Tek röleye aşırı yük biner. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Gündüz farı dediğini gözden kaçırmışım, ledli gündüz farı fazla akım çekmeyeceğinden tek röleden çıkış alırsan sorun olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Far ve sis gibi aydınlatmada Montaj roleleri tavsiye etmem.En az 40 amper ve kesinlikle geniş platinli olması gerek.Bu 40 amper degerindeki roleler bile eriyor.Bu montaj roleleri stop park tarzı aydınlatmada yeterli olur.sorun çıkarmaz. Yorum bağlantısı
Anıl Ezgi 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Change over role yi far içine monte etsem çok mu sıcağa maruz kalmış olur sizce ben far içine yaptığım gündüz farini park için kullanmak istiyorum mesela parkları açtığımda gündüz farları yanıcak kisalari yaktığımda gündüz farı kapanacak ve parklar yanıcak bunu sanırım role ile halledebilirim far içi sıcak olur derseniz farin arkasındaki sert plastik kapaga monte ederim ama orada da xenon balast var birbirlerini etkiler diye düşündüm Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Sıcak çok fazla etkilemez ama olası arızalarda müdahale zor olur , DRL- park geçişi sizin zevkinize kalmış bir uygulama... 3 Yorum bağlantısı
Bülent Küçükgörkey 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 merhaba iyi günler, siteye yeni kayıt oldum.ancak doğru yerde olup olmadığımdan emin olamadım.sormak istediğim konu 12 v. tek kontaklı röle konusu. resimde görülen devrede kullanılan şekilde, rölenin 5 bacağı var, iki bacak bobin devresi. geri kalan bacaklar bu devrede nasıl bağlanacağı konusunda bir sonuca ulaşamadım. aslında montajı tamamladım, fakat çalışmıyor.devre ile ilgili tam bilgi bu adreste, ben sadece devre şemasını koyuyorum.http://www.catamaran...docs/bilge.htmlyardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. bülent Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Rolenin diğer 3 bacağı sizin neyi açıp kapamanız gerekiyorsa onun 2 ucunu bağlamanız için gerekli olan bacaklar.Devrenin çalıştığını gösteren 1.si rolenin sesi ve led bağlı ise onun yanıp sönmesi gerekiyor.Böyle olmuyorsa hatayı devre üzerinde aramalısınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts