Ender Karaaslan 8 Kasım 2014 Paylaş 8 Kasım 2014 Ewet şimdi elektronikçi arkadaş ile görüştüm yok getirtemiyorum dedi, Nereden alabilirim link var mı acaba? Tşk... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Kasım 2014 Paylaş 8 Kasım 2014 Google amcaya Ankara SER elektronik,Yıldırım elektronik,Yasin Elketronik,Hepsi ayrı firmalar bu isimleriyle ile tarat kargo ile yollarlar.Tanesi 8tl falandı en son sorduğumda Dolar endekslidir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2014 Paylaş 25 Kasım 2014 Sinyal sorunum tamamen sayenizde çözüldü çok tşk ederim.Bir sorunum daha var çözemedim siz değerli abilerim ve kardeşlerimin pratik çözümlerine ihtiyacım var.Benim yeni aidığım kısa uzun h7 led ampüller resimdekinden ama malesef arka fanları uzun olduğu için far kapağı takılmıyor.Sizce kapakları delimelimiyim?fanların dış kasasını söküp içindeki fanımı takmalıyım?yada başka daha iyi bir çözümü olabilirmi?Tşk...bizim hyundai i30 larda saçma olan bir şey var. Cam açma düğmesi dışında şöför kapısındaki klit açma ve ayna kapama düğmeleri ile tavandaki cam tavan ve iç aydınlatma düğmelerinde lamba yok ve karanlık. Acaba bunlar şeffafmıdır yani arkasına şerit led koysak gösterirmi? Yada nasıl bir yol izlemeliyizki aydınlatma olsun? Tşk...ok tşk servisede sordum boya ve arkası kapalı dedi...Birde size birşey soracağım buradaki elektrikçiler ya anlamıyor yada incik cıncık iş diya bakmıyolar Hatırlarsanız h8 sis led aldım demiştim. Balastlı ve aydınlatması çok güzel ama şöyle bir sorun var ki arac çalışmıyorken ikiside çok güzel yanıyor ama araç çalıştımı soldaki göz kırpmaya başlıyor.Nedeni nedir acaba? Ledmi bozuk yoksa bununda araya direnç felan atmak gerekiyor? Tşk...Arama yapıp ilgili konulara sorularınızı ekler misiniz ?Bu konuda mesaj atan diğer üyelere de sözüm :Röle dışındaki atılan tüm mesajlar özensizliğiniz ve dikkatsizliğiniz yüzünden silinmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Arkadaşlar amerikan park modülü aldım ve bunu aracımın gündüz ledlerinin akşam kısalarlada yanması için taktım. Kısıp açabiliyorum sorun yok ama arada bir ledler titriyo bunun nedeni modülmü yoksa araya direnç felanmı bağlamak gerekir çözemedim... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 (düzenlendi) Ender bey modülü kimden aldınız?2 hafta önce İzmirde bir arkadaşımın aracının gündüz ledleri için o ayarlı amerikan park modülünden yapmıştım.Takar takmaz beni aradı.Ve titreme oldugunu o da söyledi.Cumartesi günü benı aradı.Zaten o gün İzmire gidecektim.Modülün frekansını değiştirdim sorun düzeldi.Titreme yok.Ve araç i30du..Aracın normalde fabrikasyon gündüz ledleri kısaları açınca tamamen sönerken şu an kısaları açınca kısılıyor ve titremeyi yok ettim.Yılbaşında ben Konyadayım.Geldigimde bakabilirim.Veya modülün içini açıp resmini çekebilir misiniz? 18 Aralık 2014 tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 Arkadaslar nihayet çin den siparis ettigim h7 kisa ve uzun led ampullerim geldi. Aldigim ampullerin linki asagida.Ama bir sorunum var ve nasil cozecegimi bilemiyorum.Arac stop halinde sorun yok ama arac calisirken kisada takili olan far ampullerim ara sira titreme yapiyor. Saticiya msj attim ama bu ledlemi alakali yoksa role direnc felanmi takmam lazim.Bu arada led sinyallere onceki 5 yada 11w direnc takinca sorun cozuluyordu, sizlerin cabuk isinir tavsiyesiyle 50w 18ohm buyuk metal direnc aldim bugun bagladik duzelmedi hala hizli yanip sonuyor. Tekrar eski 11w tas direncleri baglasam olurmu. Cevaplariniz icin simdiden tsk...Bu arada daha once iki kere daha led sistem taktim bundan once hic boyle sorun olmamisti. Birde hafif bugu yapmis simdi dikkatimi cekti buda havalarin soguk olmasindan mi kaynakli yoksa ledemi alakali.H7 kisa uzun far.http://www.aliexpress.com/snapshot/6408595026.html?orderId=65122034217719Sinyallerhttp://www.aliexpress.com/snapshot/6356648569.html?orderId=64702873277719Viraj ve sislerde de led var ama titreme yok... Yorum bağlantısı
Mustafa Açıkgöz1679652628 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 Hayırlı akşamlar arkadaşlar...Elimde Çinden getirttiğim fakat olur mu olmaz mı bilmediğim bir zaman ayarlı röle var fakat bu röle nasıl bağlanıyor pek anlamıyorum...Bunu aracın camlarına 10 sn. elektrik göndeip kapatması için almıştım...Bilmem işe yarar mı ..Yardımcı olursanız sevinirim... Röle nin resmi altta mevcut... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 (düzenlendi) Ender beySiz direncin ohm degeri olan 11 ohmu büyütüp 18ohm takmışsınız..Direnç degeri büyüdükçe harcanan akım azalır.Bu nedenle hata vermesi normal.Kullancagınız direncin degeri ohm kesinlikle 9-11ohm aralıgında olması gerekli.Eger o alüminyum dirençten fazla elinizde varsa iki tane 180ohm direnci paralel bagladıgınızda 9 ohm degerini elde edersiniz bu durumda hata düzelebilir.Far ampüllerine ise röle sürmeyi deneyin.Öbür hafta inşallah Konyadayım.Aracınızı incelemeye gelecegim 13 Ocak 2015 tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Sa abiler arkadaşlar. Yeni aracıma Astra J kumanda dan bagaj açma konusunda araştırma yaparken şöyle birşeyle karşılaştım.Gereken malzeme:Role (SUN HOLD SCB-1-M-1240), bir cift diode (1N5408), selenoid benzeri mekanizma (bagaj klidini acmasi icin) ve izalosyonlu kablo.Uzaktan Kumandali Anahtarin kapi acma dugmesine 2. kere basilista bagaj kapagi da aciliyor.Röle bağlantısını dosya ekledim. Şimdi bu röle bağlantısında zaten araç bagaj açma kısmı motorlu. Bu röle bağlantı şemasını çözemedim. Yani aradaki bağı kuramadım. Fikirleriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Cem Arı 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 Üstadlar selamlar,Butonla anahtarı kontrol etmek istiyorum. Butona bir kez bastığımda, rölenin 2 ucunun devreyi kapatması, diğer basışta ise açması gerekiyor.Şunun için lazım: Aracıma bir süre önce ön park sensoru taktırdım. Olur olmaz ötmesin diye, devreden çıkarmak için bir adet anahtarı mevcut. Bu anahtar, sistemin enerjisini kesip açmıyor. Keza anahtar sıfır konumunda iken de, aracımı ilk çalıştırdığımda belli bir süre devrede kalıyor. Özetle anahtarın yaptığı işlev, az önce de söylediğim gibi enerjiyi kesmek değil, bir devreyi açıp kapatmak.Bu anahtar direksiyonun altında bir yere monte edildi. Aracımda VSA (ESP) OFF butonunun yanında iki adet daha buton koyabileceğim yer var. Ebay'den çıkma bir buton aldım. Bu butonu kullanarak daha orjinal bir görünüm sağlamayı planlıyorum.Siz üstadlardan, ne tür bir röle kullanmam gerektiği konusunda yardım bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 Her hangi bir 5 pinli oto rolesi işinizi görür.zaten fazla çeşidi bulmakta zor.Yada Elektronik parçacılarında yine 5 pinli en basitinden Finder role alırsınız.Tetik ucuna dediğiniz buton on off şeklinde ise baglarsınız işlem gerçekleşir.Sonuç olarak bahsettiğiniz ürün fazlaca akım çeken bir ürün değil. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Üstadlar selamlar,Butonla anahtarı kontrol etmek istiyorum. Butona bir kez bastığımda, rölenin 2 ucunun devreyi kapatması, diğer basışta ise açması gerekiyor.Şunun için lazım: Aracıma bir süre önce ön park sensoru taktırdım. Olur olmaz ötmesin diye, devreden çıkarmak için bir adet anahtarı mevcut. Bu anahtar, sistemin enerjisini kesip açmıyor. Keza anahtar sıfır konumunda iken de, aracımı ilk çalıştırdığımda belli bir süre devrede kalıyor. Özetle anahtarın yaptığı işlev, az önce de söylediğim gibi enerjiyi kesmek değil, bir devreyi açıp kapatmak.Bu anahtar direksiyonun altında bir yere monte edildi. Aracımda VSA (ESP) OFF butonunun yanında iki adet daha buton koyabileceğim yer var. Ebay'den çıkma bir buton aldım. Bu butonu kullanarak daha orjinal bir görünüm sağlamayı planlıyorum.Siz üstadlardan, ne tür bir röle kullanmam gerektiği konusunda yardım bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.bu aldığınız buton basılı kalıyormu yoksa basıp çekince geri geliyormu.eğer basılı kalmıyorsa on off işlevi yapan bir röle işinizi görür. örnek http://www.elo.com.tr/start-stop-rolesieğer basılı kalıyorsa röleye gerek yok bence direk bağlantı yapabilirsiniz. ya da illa röle olacak diyorsanız normal bir röle bağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Cem Arı 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Kullanacağım buton, on-off şeklinde çalışmıyor. Basıldığı sürece devreyi kapattığı için tek röle işimi görmez gibi geliyor. Bir basıp çekişte,rölenin 2 kontağının açılması, diğer basışta birleşmesi gerekiyor. Araba stop edilip, enerjisi kesildiğinde devrenin kapalı hale gelmesi gerekiyor. Arabayı bir sonraki çalıştırmada, sistem devrede olmalı. Bu tür röleye "normalde kapalı" deniyor sanırım. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Kullanacağım buton, on-off şeklinde çalışmıyor. Basıldığı sürece devreyi kapattığı için tek röle işimi görmez gibi geliyor. Bir basıp çekişte,rölenin 2 kontağının açılması, diğer basışta birleşmesi gerekiyor. Araba stop edilip, enerjisi kesildiğinde devrenin kapalı hale gelmesi gerekiyor. Arabayı bir sonraki çalıştırmada, sistem devrede olmalı. Bu tür röleye "normalde kapalı" deniyor sanırım.http://www.elo.com.t...art-stop-rolesi bu rölenin işinizi görmesi lazım Yorum bağlantısı
Cem Arı 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 @Mürsel Balcı,Hocam ilk bakışta öyle gözüküyor fakat Elo Ferit Bey'den aldığım bilgiye göre 30 no.lu uçtan, rölenin içindeki devre de beslendiği için, orada 12 V. olmak zorundaymış.Start-stop ve mini changeover rölelerin birlikte kullanılması ile işim hallolacak gibi gözüküyor. Aynı zamanda, arabayı her çalıştırmamda park sensoru devrede olacak.Çizim çok iyi olmadı, kusuta bakmayın. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 @Mürsel Balcı,Hocam ilk bakışta öyle gözüküyor fakat Elo Ferit Bey'den aldığım bilgiye göre 30 no.lu uçtan, rölenin içindeki devre de beslendiği için, orada 12 V. olmak zorundaymış.Start-stop ve mini changeover rölelerin birlikte kullanılması ile işim hallolacak gibi gözüküyor. Aynı zamanda, arabayı her çalıştırmamda park sensoru devrede olacak.Çizim çok iyi olmadı, kusuta bakmayın.yaptığınız çizime göre anladığım. buton sürekli basılı duracak siz düğmeye basınca devre kesilecek şekilde bağlı ? Yorum bağlantısı
Cem Arı 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Hocam buton basılı durmuyor, buton yaylı Fakat şimdi tekrar kontrol ettiğimde, araba çalıştırıldığında bir önceki mesajımda söylediğim gibi, park sensorü devrede olmayacak. Çünkü start-stop rölesinin 87sine enerji gelmesi için butona basmak gerekecek. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 yanlış yazmışım. buton basılı duracak yerine park sensörü sürekli devrede kalılyor. siz düğmeye bir kere basınca kapanıyor. tekrar basınca açılıyor. 30 - 87a sürekli kontak halinde enerji gelince kesiliyor. Yorum bağlantısı
Cem Arı 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 Aynen hocam. Siparişi verdim. Uygulama sonrası, sonucu paylaşacağım. 1 Yorum bağlantısı
taner eviş 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Bu standart bağlantı şeması...abiler h4 polo farına bu şema ile bağlantı yapmam gerekiyor değil mi . normalde 2012 pololarda arıza lambası yanıyormuydu bilmiyorum. arıza yakmaması için yapacağımbir de sağlık memuruyum bu işlerle alakam yeni yeni başlıyorum temel eğitim seviyesinde anlatırsanız sevinirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Bu role devresinide orijinal tesisata baglayacağın bu dirençlerdeki yüke birde balast yükü vermemek için kullanman şart.dirençleri ampul soketine paralel baglayacaksın.H4 far ise arıza ışığı sanırım yok.Çift hüzme ise hem uzun hem kısa far arızası mevcut.Arıza ışığı için 50wattlık aliminyum direnç kullanman lazım.Direnç degeri 8 ohm olmalı.Tavsiyem 25watt lık adetli direnç alıp bu 8 ohm degerine getirip kullanman.Bu şekilde olur ise normal 27watt veya 25watt taş dirençte kullanabilirsin. Yorum bağlantısı
Hüseyin Baş 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 H4 farda da arıza ışığı var, benim aracımda var en aZından 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts