Onur Cem Şenel 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Merhaba arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım ama bir süredir forumu takip ediyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki forumdaki düzen ve samimiyet çok hoşuma gitti. Benim sorunum aracımın farlarının yetersiz aydınlatması. Özellikle uzun yolda kısa farlarla yolun çok az bir bölümünü görebiliyorum, tabelalar aydınlanmıyor. Xenon far performansı beklemiyorum ama yine de farların performansı bana düşük geliyor. Yetkili serviste kısa far ampüllerinden birini yenisiyle değiştirip denedik, bir fark olmadı. Forumdan okuduklarımdan öğrendiklerime göre performans ampülleri en iyi performansı H7 tipinde gösteriyormuş. Benim aracın kısa farlar H1. Osram NB ya da Philips X-treme Vision gibi ampüllerden alsam aydınlatmada artış sağlayabilir miyim? Yine forumdan görerek, yorum yapabilmeniz için 10 metreden duvar fotoğrafı çekmeye çalıştım. Kapalı otopark ama gündüz olduğu için yeterli karanlık yoktu. Bu fotoğraflarla anlaşılmıyorsa gece de çekim yapmaya çalışırım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Mercekler güzelce temizlenirse ampul değişimine gerek kalmaz.Aydınlatma yüzde 30 aranında düzelir.Şu an islenmiş mercek aydınlatmasına bakıyoruz.Işık toplaması çok azalmış.Far açılmadan temizliğide zor olabilir.Sakın ha içine tazzikli su vurdurmayın.Mercekler sökülerek temizlenirse ve aklınızda bi-xenon mercek yok ise ehil elde güzelce temizlenip takılmalı.Açılmış ikende bi-xenona geçiş şansınız olur düşüncesindeyim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Cem Şenel 2 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2013 (düzenlendi) Cevap için teşekkür ederim. Xenon düşünmüyorum. Bakalım mercek temizlenince nasıl olacak. 2 Ağustos 2013 tarihinde Onur Cem Şenel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Ben bu güne kadar başarılı bir H1 halojen mercek görmedim, Varsa da görmedim.. Bu hali ile tek çözüm H1 xenon ampul takmak...Kesin ve keyifli çözüm ise mercekleri bixenon mercek ile değiştirmek.. 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 +1Valeo H1 mercek bundaki ve bir çok çeşit H1 mercekten biraz daha iyidir.Elimde bir tane var test ettim. Yorum bağlantısı
Onur Cem Şenel 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 O zaman bu mercekle istediğim performansı elde edemeyeceğim gibi görünüyor, öyle mi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 O zaman bu mercekle istediğim performansı elde edemeyeceğim gibi görünüyor, öyle mi?Mercek reflektörü kararmışsa yapacak bir şey yok.Kesin çözüm yeni mercek hazır far açılmışken far içi müsaitse bi-xenon uygulaması 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Size maliyet çıkarma niyetiyle bu önerileri yapmıyoruz.Siz önce ehil elde bir güzelce temizlik yaptırın.Far camı kapatılmadan duvara karşı bakın ve resimleyin ve hatta akşam kullanın.Performansına bakın ve sonra yetersiz olduğuna kanaat getirseniz camlar kapatılmadan mercek işlemine niyet edip çalışmaya başlayın. 1 Yorum bağlantısı
Onur Cem Şenel 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 Size maliyet çıkarma niyetiyle bu önerileri yapmıyoruz.Siz önce ehil elde bir güzelce temizlik yaptırın.Far camı kapatılmadan duvara karşı bakın ve resimleyin ve hatta akşam kullanın.Performansına bakın ve sonra yetersiz olduğuna kanaat getirseniz camlar kapatılmadan mercek işlemine niyet edip çalışmaya başlayın. Zaten bu forumda kimsenin o niyetle öneri yapacağını düşünmüyorum. Temizlik yaptırabileceğim yer araştırıyorum. Temizlendikten sonraki sonucu yine paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Araç sıfır mı alındı içindeki ampuller ne marka ? Uyduruk bi ampul takıp mercekleri karartmış olabilirler. Umarım temizlenince düzelir.Perfomans ampulünün farkını aracın karşısından bakarak anlayamazsınız. Duvarda karşılaştırma yapıp aynı olduğu sonucuna vardıysanız merceklerde sorun olma ihtimali çok yüksek. H1 de pek performanslı değildir zaten. 1 Yorum bağlantısı
Onur Cem Şenel 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 Araç sıfır mı alındı içindeki ampuller ne marka ? Uyduruk bi ampul takıp mercekleri karartmış olabilirler. Umarım temizlenince düzelir.Perfomans ampulünün farkını aracın karşısından bakarak anlayamazsınız. Duvarda karşılaştırma yapıp aynı olduğu sonucuna vardıysanız merceklerde sorun olma ihtimali çok yüksek. H1 de pek performanslı değildir zaten.Araç ikinci el. Daha önce başka ampül kullandılar mı bilmiyorum. Performans ampülü takmadık, yetkili servisin kullandığı ampülü (markasını bilmiyorum) denedik duvarda bir değişiklik olmadı.Merceği farı açmadan temizleme şansım var mı? Bir de bu merceğe H1 xenon ampül taksam karşıdan gelenleri rahatsız eder mi, trafik için tehlike oluşturur muyum? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Far içini solüsyonla yıkayanları duymuştum ama işe yarar mı bilemiyorum araştırmak lazım . Temizlik sonrası performans ampulü de yetersiz kalırsa xenon kullanılabilir düzgün far ayarı ile göz almaz ama tavsiye ettiğimiz bir uygulama şekli değildir ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Solüsyonda olsa el girip silmeyince kesinlikle far içinde lekeler kalıyor.Mercek temizlensede pişman olur.Ayrıca mercek camının içten ve özellikle dışından temizliği şart. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 Üzüm sirkesini farin içine döküp komple calkalayin. İki üç kere yapınca çoğu çıkar lekenin.Sakin elma sirkesi kullanmayın. Farin tüm krom tabakasını saniyeler içinde döker Yorum bağlantısı
Sinan Güneri 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 H1 Night Breaker Plus tavsiye ederim, birde ampulün arkasına takılan fişi kontrol edin, oksitlenme yapmış ve yeteri kadar voltaj iletemiyor olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts