İçeriğe Yönlendir

Honda Civic 8 Hatchback (2005-2011) için gündüz farı

Gökhan Ekren

Recommended Posts

Gökhan Ekren

Bi rahat dursana :) Şu anki hali gayet şık zaten

abi ben durayımda ledlerden 2 3 tanesi rahmetli oldu. 3 5 i de kırpışıyor :D çin işi durumu yani :) olsun da kaliteli olsun diyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Sürücü kullanmadan beyaz ledler çok ısınıyor. Gündüz farı için sürücülü 4*1 watt kullanıyorum soğutucu da var elimi yakacak kadar olmasa da ısınıyor. Sinyal için ise 6*1 watt amber seri bağladım, 70mm pcb üzerinde soğutucusuz ve sürücüsüz çalışıyor. Önce 5*1 denedim parlaklığı iyiydi lakin aşırı ısınıyordu.

Yorum bağlantısı

abi ben durayımda ledlerden 2 3 tanesi rahmetli oldu. 3 5 i de kırpışıyor :D çin işi durumu yani :) olsun da kaliteli olsun diyorum.

Uzun hüzmedeki ledleri güçlendir ve gündüz farı olarak kullan. En mükemmel yer orası. Bi-xenon zaten yetiyor sana

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Izgaraya al sen o ledleri :)

selçuk abi gunduz ledlerinin uzaktan görülmesi açısından tampon dan daha yukarıda olması iyi olmaz

mı?

Yorum bağlantısı
Samet Kayış
Type r panjur alıp değiştireceğim zaman mecbur aşağıya alacağım zaten.

Çok isabetli bir karar olur civic in hb kasasini batıran panjur bu malesef. Neffret ediyorum desem yalan olmaz. :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

selçuk abi gunduz ledlerinin uzaktan görülmesi açısından tampon dan daha yukarıda olması iyi olmaz mı?

Uzak mesafedeki araçları uyarmak amaçlandığından yukarıda ya da aşağıda olması çok farketmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren

Çok isabetli bir karar olur civic in hb kasasini batıran panjur bu malesef. Neffret ediyorum desem yalan olmaz. :D

aynen cam panjura aslında iyi bakıyordum ancak geleneksel buluşmalarda bir kaç araçta var typer ve spor panjur gerçekten güzel duruyor. zaten öyle bir durum olursa ya sis farları içine gündüz farı yapacağım ya da alt ızgaralara. alt ızgaraların kötü yanı asimetrik deliklere sahip olması. yani sağ ile solun bal petekleri birbirini tutmuyor. duruma göre bir işlem yapacağım.

Uzak mesafedeki araçları uyarmak amaçlandığından yukarıda ya da aşağıda olması çok farketmiyor.

bu arada bir şey farkettim Selçuk bey hem panjurun eğiminden hem de panjurun içindeki yer darlığından (ki ledler camına yaslanmış halde) açısı hayli yukarı bakıyor ancak karşıdan çok rahat görünüyor. ancak bir duvara yanaşınca neredeyse iki grup ledin ışığı vurduğu nokta aracın tavan hizasına geliyor ancak dediğim gibi karşıdan fazlasıyla farkediliyor. bu durumun bir dezavantajı olur mu?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Malesef gücü yetersiz, yerleşimi de kurallara aykırı.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Buraya yapacağın ve kesip biçmeden takacağın her yapı yetersiz ışık ile beraber güzel durmayacak.

İlk yaptığın ürünün egimli kısmını kesip içinede 12 volt 5 watt ledlerden takıp arkasınada güçlü sogutucu destegi verip yan kenarlara dik şekilde montajından başka ve sadece krom kısım görünecek şekilde takılmadıktan sonra bence bu alan ile uğraşma.

Servet ustam daha önce yazmış uzun hüzmedeki led yapı üzerinde uğraş.Tampon vesaire kısımlarada bulaşma derim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren

Buraya yapacağın ve kesip biçmeden takacağın her yapı yetersiz ışık ile beraber güzel durmayacak.

İlk yaptığın ürünün egimli kısmını kesip içinede 12 volt 5 watt ledlerden takıp arkasınada güçlü sogutucu destegi verip yan kenarlara dik şekilde montajından başka ve sadece krom kısım görünecek şekilde takılmadıktan sonra bence bu alan ile uğraşma.

Servet ustam daha önce yazmış uzun hüzmedeki led yapı üzerinde uğraş.Tampon vesaire kısımlarada bulaşma derim.

uzun hüzmedeki led ampulü gündüz farını beslediğim noktadan besleyeyim, demek istediğiniz o değil mi?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Gökhan Ekren

Panjurdan uzun süredir rahatsızdım. Açıp boyadıktan sonra gündüz farlarıyla da çalıştım. Bu sefer uzun uzun vaktim vardı. Öncelikle açısıyla vs. nizami bir şeyler yapmak istedim ve tam istediğim gibi oldu.

post-6792-0-19704700-1414966478_thumb.jp

post-6792-0-96998800-1414966492_thumb.jp

post-6792-0-59662600-1414966513_thumb.jp

post-6792-0-57771200-1414966523_thumb.jp

post-6792-0-69784900-1414966532_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Eline sağlık.Siyah olunca bize bahane bırakmadın.Şimdi ne yaparsan yap sanırım görsel anlamda minimal kusurlar dışında sorun olmayacak.

Sadece led sayısını artırma imkanı varken 4 ile sınırlı olmuş.

Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren

Kromdan çook daha hoş durmuş. :)

Type-r da böyleydi değil mi

type-r da cam yok sadece bir de delikli şekilde bir şekli vardı.

Eline sağlık.Siyah olunca bize bahane bırakmadın.Şimdi ne yaparsan yap sanırım görsel anlamda minimal kusurlar dışında sorun olmayacak.

Sadece led sayısını artırma imkanı varken 4 ile sınırlı olmuş.

güzel yorumlarınız için teşekkürler. bu site sayesinde ne yaptıysam yaptım aydınlatma namına. neden az led : az çok takip etmişsinizdir. kesip biçip yapmadığım dizilim sıralama kalmadı. bunlardan bazıları yeri değil göğü aydınlattı. bu dizilimi yapmam geçen gece 12 ile sabah 5 e kadar süren bir ölçüm dizisi ile oldu. asimetrik bir bölüm o panjur. bundan dolayı ya camın yukarı doğru olan eğimine yol verip ledleri yukarı baktıracaksınız yada üstten ahşaptan bir kol çıkarıp diziyi oraya dizmek. 6 ledli olur muydu? maalesef olmazdı çünkü aşağıdan yukarıya olan darlaşma soldan sağa ve sağdan sola doğru da aynen oluyor. yani bir led bile eklesem açıyı daha da dışa vermek zorunda kalmam demek. yani 6 led olduğunda panjur eğimiyle beraber sadece yanlara doğru mercek açısı olacaktı. o sebepten yapamadım. ancak bu işe kalkışıyorsa bir insan kesinlikle kendine bunun için zaman ayırmalı. hem düşünmeye zaman kalıyor hem tasarıma. onca tasarım düşünce yaptım hepsi 1 günde yap bitir gibi. bu iş için 3 gün uğraştım. içime sindi ve kendim de beğendim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Bu kasada sislerin yanına dikine led yapıyorlar tamponu delerek ve o çok hoş görünüyor. İzmir'de örneği var fakat aracı bir daha nerde görürüm bilemiyorum :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren

delme işine sıcak bakmadığımdan girişmedim o işe.hem yer olması lazım o iş için ki uğraşasın. bunda panjuru sök götür evde yap :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren

yeni bir konu açıp forumda sorulmuş bir konuyu sormak istemedim. benim panjurda da arada bazı araç farlarında olan buğu olayı oluyor. panjurun içinde su veya sıvı bırakmadığıma eminim. iyice temizlemiştim. hava girecek herhangi bir delik de yok gibi. çünkü iki kat silikon çektim. ancak akşamları temizken sabah buğu oluyor. acaba yeniden içini açmalı mıyım? yoksa zamanla ısına ısına yokolur mu bu olay?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...