Selçuk Keleş 15 Temmuz 2014 Paylaş 15 Temmuz 2014 Bana balastlarda sorun var gibi geldi. Yorum bağlantısı
Yasin Kotan 15 Temmuz 2014 Paylaş 15 Temmuz 2014 Fara hafif vurunca aniden artip tekrar azaliyor Araci duvara karşi parketim işik titreme de yapıyorAmpul mü acaba İnternet de modacar diye bir ampül var d2s fiyati biraz daha uygun 35 lira falan iş görürmü acaba. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Fara hafif vurunca aniden artip tekrar azaliyorAraci duvara karşi parketim işik titreme de yapıyorAmpul mü acabaİnternet de modacar diye bir ampül var d2s fiyati biraz daha uygun 35 lira falan iş görürmü acaba.Titreme araç çalışır durumdayken oluyorsa far reflektörü titriyordur. Balasta voltaj düzgün geliyor mu, bir elektrikçiye gösterin, alternatör nedeniyle voltaj dalgalanması yaşanıyor olabilir ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Temmuz 2014 Paylaş 27 Temmuz 2014 Ustamın önerilerine ek olarak farın soketlerini söküp wd40 edinin ve güzelce temizleyip takın.Şase problemi olma ihtimalide var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) İstanbul'dan bir arkadaşımızın Laguna 2 faz aracı için çıkma far alındıktan sonra çalışmaya başlandı.Öncelik olarak merceklerin temizlenmesi ve gündüz farı çalışması yapaılması olarak işleme başlandı fakat sonra merceklerin ciddi sorunlu olması ile çift mercek yapılmasına karar verildi.Valeo bi-xenon mercek kullanıldı.Orijinal mercek kısmının delik çapı küçüktü ve burayı genişletmek oldukça sıkıntı verici bir durumdu.Bu nedenle orijinal mercek siperi sökülüp uzun hüzme merceği ve uzun hüzme bölümünede bi-xenon mercek montajı en dogru karar olarak belirlendi ve çalışma başladı.Rabbimin izni ile hatalar ve kususrlara ile çalışma sonucunu iyi bir şlekilde almak kısmet oldu.Farların komple dagılmış hali.Mercek kapagı araştırması denemeler sonrasında Latitude mercek kapagını kullanarak orijinal mercekli bölüm çizgilerine kısmen uydugunuda görünce kesip biçtim ve taktım.Gündüz farı çalışmasına ait detaylar linkte mevcut.http://www.geceucusu...3212#entry63212 7 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Herkese hayırlı akşamlar. Forumdaki tecrübeli fikirlerinizi epeydir takip ediyorum. Öncelikle buradaki dayanışma için herkesi kutluyorum Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 (düzenlendi) Laguna 2 faz 2 aracım var. Arabanın farları orijinal valeo ve ampüller orjinal philips 4300K. Farların aydınlatmasından memnun değildim. Sizlerin de yorumlarından yola çıkarak far mercek bloklarının değişimi ve temizlik işlemini bostancı sanayii de yaptırdım.Fakat işlemden sonra montaj yaptığımda farlarımın yine iyi göstermediğini ve kesilme çizgisinin eğri olduğunu gördüm. Tamir işlemini yapan ustaya aradım, kendisi temizlikle alakalı değil, ayar yaptır düzelir dedi. Bugün ayar yaptırmaya gittim. Fakat onlarda ayarla düzelecek bir durum olmadığını belirtti.Para verip de yaptırdığım işin hüsranla sonuçlanması çok moralimi bozdu. Maalesef esnafım diyen herkeste Allah korkusu, kul hakkı yemek gibi bir çekince olmuyor.Şu anda sağ far çok aşağı gösteriyor, resmen 5 mt'den sonrası yok. Ayar motorunun üzerindeki ayar vidasından ise en üst durumda. daha da aşağı iniyor ama bundan fazla yükselmiyor. kesilme çizgisinde de sol odakta bir karartı mevcut ve eğri gidiyor. ayrıca farlar aldığımın 2. günü buğu yaptı bunu da saymıyorum artık. o kadar dertliyim ki Resimleri de ekliyorum. Değerli abilerim ve arkadaşlarım tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. 16 Şubat 2015 tarihinde Gökten Garanlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Geçmiş olsun malesef far açılıp tekrardan ayar yapılacak mercek hafif sola ve aşarıya kaymış güzelce silikonlanıp kapatılırsa buhu gider Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Geçmiş olsun malesef far açılıp tekrardan ayar yapılacak mercek hafif sola ve aşarıya kaymış güzelce silikonlanıp kapatılırsa buhu giderGökhan Bey, yorum için teşekkür ederim. Farcı usta orjinal merceği temizleyip kapatırken nasıl oluyor montaj hatası yapıyor aklım almıyor. Yani orjinal kendi merceği de olsa merceğin ya da perdenin sabitlenirken kaydırılma ihtimali var mı?Hocam inan buğuyu önemsemez duruma geldim artık, gece önümü göremiyorum ki Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Farı takarken yanlıs takmış olabilir mi ayak falan oturmamıştır belki ama farı nasıl temizledi önemli olan o merceği yerinden çıkarttıysa takarken yapmıs olabilşe Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Bunu yapan usta kör olmuş Geçmiş olsun Gökten bey usta tam olarak nasıl bir işlem yaptı bilmiyorum ama merceğin ve ampulün yerine tam oturmadığı resimlerde belli oluyor . Merceği önden ve arka iç kısımdan daha yakın plan resimleyip ekleyebilir misiniz ?Birde far kapağını açıp elinizle merceği kontrol edebilir misiniz ? sallanıyor mu ? sallanmıyor mu ? bi görelim !!! Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Evet hocam dediğiniz gibi, farın camını açarak merceği çıkarmış, mercek blokları karardığı için değiştirmiş ve iç temizlik yaparak kapatmış. Yani inanın montaj günü gece farların halini görünce ustayı hemen aradım. yaptığı işin arkasında durmuyor. 1 gün sonra buğu yaptığını söyledim. açıldığı için değil, benim 2015 model leonum var o da yapıyor dedi. Gökhan bey Vallahi adamı aramaya yüzüm tutmuyor. Ben utanıyorum yaptığı işten kendisi utanmıyor.Ben sizlerin buradaki yorumlarını uzun süredir takip ediyorum, herkes her durumu ayrı değerlendirip, profesyonelce yaklaşıyor. ama piyasa öyle değilmiş. Parayı verdik nasıl olsa, müşteri memnun mu, ben bu parayı hak ettim mi diye düşünmüyor adamlar malesefBunu yapan usta kör olmuş Geçmiş olsun Gökten bey usta tam olarak nasıl bir işlem yaptı bilmiyorum ama merceğin ve ampulün yerine tam oturmadığı resimlerde belli oluyor . Merceği önden ve arka iç kısımdan daha yakın plan resimleyip ekleyebilir misiniz ?Birde far kapağını açıp elinizle merceği kontrol edebilir misiniz ? sallanıyor mu ? sallanmıyor mu ? bi görelim !!!Sağolun Mahmut Bey. Eksik olmayın.Ampülü kontol ettim. hatta aküyü sökmek zorunda kaldım. Çıkardım ve tekrar yerine taktım. Tırnaklar oturuyor. Yarın merceğin sallanıp sallanmadığını kontrol ederim ve istediğiniz fotoları eklerim. ilginize teşekkürler hocam. Sizlerin bu denli tecrübeli olduğunuzu bildiğim halde, takip ettiğim halde, danışmadan gidip işlem yaptırdım, dediğiniz gibi kör ustaya yüzüm tutmuyor kendime kızıyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 Bu farların çifti ne kadardı acaba ? (ampulsuz/balastsız) Baştan direk farların değiştirilmesi mantıklı olabilirdi, ama olan olmuş, başka bir ustaya gidiceksiniz mecburen. Mercek bloğu değişimi derken ne yapıldı tam olarak, aynı tip mercek mi takıldı ? Sağ taraf düzgün gibi de, sol kaymış iyice. Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 Bu farların çifti ne kadardı acaba ? (ampulsuz/balastsız) Baştan direk farların değiştirilmesi mantıklı olabilirdi, ama olan olmuş, başka bir ustaya gidiceksiniz mecburen. Mercek bloğu değişimi derken ne yapıldı tam olarak, aynı tip mercek mi takıldı ? Sağ taraf düzgün gibi de, sol kaymış iyice. Farların çifti 2500 TL ye yakın. Parçacıdaki boş far fiyatı. Dediğiniz gibi sağ idare eder de sol çok kötü hocam. O yüzden önümü göremiyorum. Mercekler değişmedi sadece temizlendi. Merceğin arkasındaki blok kararmış onu değiştirdim dedi. Farların balastları, ampülleri orijinal. İlk defa işlem yapıldı abi.abi anlamadığım aslında sol far neden yükselmiyor. Şu an max. Yükseklik seviyesinde daha fazla yükselmiyor ama halen çok yere bakıyor. Daha da indirebiliyorum ,manüel ayarla fakat yükselmiyor. O yüzden ayar da yaptıramadım.Far yükseklik ayar motorunu çıkarsam, farın açısını değiştirip tekrar takamaz mıyım. Yani böyle bir şey teknik olarak mümkün mü, bimediğim için soruyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 Blok dedikleri merceğin reflektör kısmı oluyor kararan yerde orası yani. Aynı tipte başka bir mercekle değiştirse daha iyi olurdu. Hoş yinede yerine tam oturtamamış. Bunda sorun var diye tekrar gitmedin mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 Bu far ile olan çalışmamdaki tecrübe ile yazıyorum.Mercekler Oem Valeo D2s merceği.Aynı merceğin halojen olanıda mevcut.Bu merceğin reflektör kısmı ön mercek olarak ufak bir işlem ile ayrılıp temizlenebiliyor yani mercek 2 parça.Fakat bu merceğe farklı bir reflektör oturtmak her şeyi ile hata olur.Montaj ayak kısmı reflektör bölümünde.Bu kısmı değişti ise montajında muhakkak aparat yapmaka şart.Yapılmayınca bu tip kayık olması ve odaklama sorunu hali ile normal ve yapacak bir işlem orijinali ile değişim haricinde yok.Fakat dediğim gibi hata.Orijinal reflektör kısmı takıldı ise zaten rahatça yerine otururdu.Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 (düzenlendi) Blok dedikleri merceğin reflektör kısmı oluyor kararan yerde orası yani. Aynı tipte başka bir mercekle değiştirse daha iyi olurdu. Hoş yinede yerine tam oturtamamış. Bunda sorun var diye tekrar gitmedin mi?Tekrar gitmedim abi. Telefonla sordum fakat salladı beni. Ayarı bozuk dedi geçiştirdi.Bu far ile olan çalışmamdaki tecrübe ile yazıyorum.Mercekler Oem Valeo D2s merceği.Aynı merceğin halojen olanıda mevcut.Bu merceğin reflektör kısmı ön mercek olarak ufak bir işlem ile ayrılıp temizlenebiliyor yani mercek 2 parça.Fakat bu merceğe farklı bir reflektör oturtmak her şeyi ile hata olur.Montaj ayak kısmı reflektör bölümünde.Bu kısmı değişti ise montajında muhakkak aparat yapmaka şart.Yapılmayınca bu tip kayık olması ve odaklama sorunu hali ile normal ve yapacak bir işlem orijinali ile değişim haricinde yok.Fakat dediğim gibi hata.Orijinal reflektör kısmı takıldı ise zaten rahatça yerine otururdu.Geçmiş olsun.Oktay abi sağolun. Sizin daha önceki Laguna çalışmanızı biliyorum abi. İncelemiştim çok başarılı olmuş. Tecrübenize sual yok zaten abi. O zaman orijinal reflektör kullanılmamış olabilir abi. Öneriniz nedir, nasıl düzelir bu durum abi.Bu konuda tecrübeniz var.Mutlaka ne yapmam gerektiğine dair bir yorumunuz vardır. Eger dediğiniz gibi orijinal reflektör kullanmadıysa, ben adama gidip ne diyeyim abi. İçinde Allah korkusu dahi yok demekki. Ben ne söylesem de utanmaz. 19 Şubat 2015 tarihinde Gökten Garanlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Bunu yapan usta kör olmuş Geçmiş olsun Gökten bey usta tam olarak nasıl bir işlem yaptı bilmiyorum ama merceğin ve ampulün yerine tam oturmadığı resimlerde belli oluyor . Merceği önden ve arka iç kısımdan daha yakın plan resimleyip ekleyebilir misiniz ?Birde far kapağını açıp elinizle merceği kontrol edebilir misiniz ? sallanıyor mu ? sallanmıyor mu ? bi görelim !!!Mahmut abi, istediğiniz fotoları mümkün olduğunda çekmeye çalıştım. sol farın iç görüntüsünü bu şekilde alabildim. eğer ateşleciyi ve ampülü çıkarıp resim çekmemi istiyorsanız, aküyü çıkarmam gerekecek, çünkü el yanaşmıyor abi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Bu far ile olan çalışmamdaki tecrübe ile yazıyorum.Mercekler Oem Valeo D2s merceği.Aynı merceğin halojen olanıda mevcut.Bu merceğin reflektör kısmı ön mercek olarak ufak bir işlem ile ayrılıp temizlenebiliyor yani mercek 2 parça.Fakat bu merceğe farklı bir reflektör oturtmak her şeyi ile hata olur.Montaj ayak kısmı reflektör bölümünde.Bu kısmı değişti ise montajında muhakkak aparat yapmaka şart.Yapılmayınca bu tip kayık olması ve odaklama sorunu hali ile normal ve yapacak bir işlem orijinali ile değişim haricinde yok.Fakat dediğim gibi hata.Orijinal reflektör kısmı takıldı ise zaten rahatça yerine otururdu.Geçmiş olsun.Muhtemelen böyle bir uyumsuzluk var. Yani huni kısmı farklı bir mercek olduğundan optik bozuldu. Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 Abilerim, gördüğünüz gibi farlar tamir işleminden sonra buğu da yapmaya başladı. Far açılmadan önce kesinlikle buğu olmuyordu. Densiz ustayı arayıp sordum, açıldığı için değil, benim 2015 model leonun da buğu yapıyor dedi. Gece önümü dahi göremediğim için buğu olayını umursamadım. Ama bu da ustanın hatası.Kendi kendime diyorum ki, ustayım diyorlar ama, keşke bu sitedeki paylaşımları okuyarak da olsa bir tecrübe kazansalar. Ondan sonra para kazanma derdine düşmelerine gerek kalmaz zaten. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 senin yerinde olsam ustanın yanına giderim farları zorla yaptırırımdoğru düzgün kapatamamış farın içinde nem kalmış o yüzden yapıyor ya da kapatamadığı için bir yerinden su ya da nemli hava giriyor.Gitmişken farın yamukluğunuda yaptır.Adama zorla yapmasını söyle kendi hatası. Yorum bağlantısı
Gökten Garanlı 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 senin yerinde olsam ustanın yanına giderim farları zorla yaptırırımdoğru düzgün kapatamamış farın içinde nem kalmış o yüzden yapıyor ya da kapatamadığı için bir yerinden su ya da nemli hava giriyor.Gitmişken farın yamukluğunuda yaptır.Adama zorla yapmasını söyle kendi hatası.Doğru söylüyorsun adamın hatası, yapması lazım. Ama adam bana güven vermiyor. Bu sefer kaş yaparken göz çıkarır diye korkuyorum. Adam hiç hatasını üstüne almadı, işinin arkasında durmadı. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 dene şansını bak bu farları sen yaptın bu önceden düzdü şimdi yamuk duruyor.bence bir düzelt ben de önümü göreyim de buhu işini kendin çözersin biraz silikon yeter. Yorum bağlantısı
Recommended Posts