İçeriğe Yönlendir

Kör nokta uyarı sistemi yapılır mı ?

Kerem Demir1679652609

Recommended Posts

Kerem Demir1679652609

Merhaba arkadaşlar lüks araçlarda bildiğiniz gibi kör nokta uyarı sistemi var .

bunun daha düşük maliyetlerle çözme gibi bir yol olması adına şöyle bir sistem aklıma geldi

bildiğiniz park sensörlerinin 4 yerine iki tanesini alıp bunları tamponu delme olmasın diye yan aynaların altına montajlamak suretiyle bir sistem hazırlanabilirmi? (sensörleri bir yuva yapıp oturtabiliriz.)

bunların toplayıcı cihazından hangi sensörden sinyal geldiğini bulup ışık yakmasını sağalayabilrmiyiz?

bu gelen ışığı yan aynanın iç kısmına bir led yaparak koyabiliriz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Araç seyir halinde iken park sensoru hareket göreceğinden sürekli çıkış verecek.

Optik sistem ancak olur

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Malesef buda olmaz yani kısaca micro işlemci olmadan çok zor , bu tarz ultra sonic devreler genelde kapalı alanlar için tasarlanmıştır açık alanlar içinde var tabi...

Yorum bağlantısı
Kerem Demir1679652609

ozaman bizim hikaye rafa kalkar, aslında kolay yapılabilir gibi duruyor ama teoriyle pratik farklı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Fatih Kara

Aslında yapılabilir.

Park sensör ünün ikisini arka tampon yanlarına montaj yapılır cihazın elektriği de sinyal tetigi ile bi role ve kondansator ile desteklenebilir.

Sinyal verdiginizde sistem açılacak şekilde olabilir sanki.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kerem Demir1679652609

aslında ben park sensörlerine yanaşan aracı algıladığında, hangi taraf ise o sensörün bulunduğu yöndeki yan aynalara bir led koyarak yapılabilirmi mantığı ile çıkmıştım bu yola.

Yorum bağlantısı
Yalçın Korkmaz

Yapılamaz çünkü park sensörleri en fazla 2m ötesini algılar.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erkan Razi

ebayda falan blind spot sensor kit adıyla satılıyor ama pahalı 150 dolar gibi rakamlar yazmışlar.. mantığınında çokda parksensöründen farklı olduğunu sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...