Onur Ünver 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 Merhaba Arkadaşlar,forumda paylaşınlar çok etkileyici, özellikle cevaplar ve bilgiler de bi o kadar başarılı.Aracım Kia Sorento;Bagajda ölü bir alanım var, subwoofer bağlamak ve beraberinde amfi yerleştirmek gerekti, bende bunlar için düzgün bir alan yaratıp hem işlevsel olsun hemde ihtiyaçlarımı gidersin istiyorum.Aküm 90 Amp. Bana yeterince güven hissettirmediği gibi ölçümlerimde de düşük kalıyor, bu nedenle her şeye başlamadan önce aküyü değiştireceğim.MALZEME:MDF den lazerde kestirerek yapmayı planladığım kabini aracın orjinal döşeme halısı ile kaplayacağım.KULLANMAK İSTEDİĞİM EKİPMANLAR:1. 2000w 6 kanal amfi2. Muhtemel Subwoofer3. 600W invertor4. GPS (kaskonun inanılmaz rakamlar tutması nedeniyle, en azından kendimce hırsızlığa karşı önlem almak)BAĞLANTI:Bu kutunun elektrik ve ses bağlantılarını soketli yamak ve istediğimde çıkartabilmek istiyorum.Araştırdırığımda yüksek ampere dayanabilecek 2-2,5 kesitinde kablo bağlantısı yapabileceğim soket bulamadım. (ekteki soketlerden var ve bana zayıf geldiler.)?. Kutuyu koymak istediğim yerde (bagajda) 12V çakmak soketi var bunu güç kaynağı olarak kullanmak mantı değil gibi geliyor? direk aküden kalın kesitli bir kablo çekmeliyim sanırım??. Soket kullanmak ses ve elektrik bağlantısında kalite düşürür mü? sizce kullanmamalımıyım??. Bu işte kullanabileceğim soket bulabilirmiyim?SOĞUTMA:Üst taraftaki kısıma egzost sistemi kurmayı düşünüyorum, 1 tane taze hava besleme, 1 tane de içerideki havayı emicek bir fan.Kapak ve zemini halı kaplayıp bütünlük sağlamak isterim, aluminyum kullanmak sıcaklığı dağıtmakta yardımcı olabilse bile, zeminde kullanmam şase ve kısa devre ihtimalini yükseltir gibi geliyor?. Soğutma için fan yeterli olur mu?ŞALTER:İstediğimde, istediğim ekipmanı kapatmak için tek tek şalter koymalıyım gibi geliyor sizce?Aracı uzun süre kullanmayacağımda ana bir şalter olsun ve onu kapatayım diyorum sizce?Bütün sistemin akü çıkışına zaten bir sigorta koymam gerekli diye düşünüyorum. ancak kutunun içerisine yine ekipmanlar için tek tek sigorta koymam gerekirmi? nasılsa her ürünün kendi cam sigortası var üzerinde?*bu kadar uğraşarak yapmışken tabii ki birkaç led ve aksesuarlarla güzel görüntü elde etmek isteyeceğim.Fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Kasım 2013 Paylaş 1 Kasım 2013 Hırsızlığa önlem olarak GPS yerinde cam içine bir led koymakla başlasan ? Hoparlörlerin anfideki o gücü kaldırabilecek mi ? Yorum bağlantısı
Onur Ünver 1 Kasım 2013 Yazar Paylaş 1 Kasım 2013 Yeri değildir diye müzik sisteminin detayına inmedim,İyi sayılabilecek 2 tane mid-bas set aldım ve şu anda navitech teyp ile amfisiz dinlemekteyim. Montaj için bekliyorum.Cam içi ledi en kısa sürede monte edeyim. Teşekkürler...peki sorduklarımla ilgili fikriniz var mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts