Oktay Toker 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın Astra j aracının halojen farlarına Rabbimin izni ile yaptığım mercek çalışmasında farların orjinal olan ledli gündüz farı bölümüne amber power ledler kullanarak sinyal ledlerini ekledim ve tampondaki orjinal olan sinyal bölümünede hem sinyal ledi hemde gündüz farı için 10 watt power led kullanarak farlar ile bütün halde olacak şekilde bir çalışma ile neticelendi.Elimde fazla resim yok fakat video izlenebilirse her şeyi fazlası ile anlatıyor.Yapıda Orjinal gündüz farı,Angel halka ve sinyal bölümündeki gündüz farı sinyal verildiğinde otomatik kapanıyor ve sinyal bitince aktif oluyor.Orjinal gündüz farına amber power led montajı.Angel halkanın montajlı hali.Orjinal sinyal bölümüne ise parçanın alt kısmından 4 adet ledler için delik deldim ve iç yapının reflektör özelliğinden yogun ışık oluşturarak ışık dagılımının en iyi şekilde olabilmesini sağladım.Orjinal ampul girişinede 10watt lık power ledi yerleştirdim ve sinyalin orjinal egimininde yardımı ile ışık son derece iyi bir açı ile gündüz görünebilir halde elde edildi.Sinyal ledleride biraz görünüyor.Araç üzerinden görünüm.Bütün çalışmayı anlatan video bu linkte.arkadaşımız benim ismim ile videoyu paylaşmış.Yanlış anlaşılmasın. 30 Nisan 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2014 Hatay ve Antep illerimizden 2 arkadaşımızın araçlarına ait orijinal farlardaki halojen gündüz farı söküldü ve orijinal Ledli gündüz farlarına sinyal ledleride monte edildikten sonra mercek montajı sonrası bu defa yuvarlak BMW halka takıldı ve sonuç Rabbimin izni ile güzel şekilde ortaya çıktı. Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 Değerli üstadlar;Bir arkadaşımın 2013 model Opel Astra Sedan aracının gündüz farının ampulünü değiştirip beyaz yapmak istiyoruz. Aşağıdaki fotoğraflarda mevcut ampullerin yerine beyaz led olarak neyi tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
İsmail Andırın 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 (düzenlendi) ampul 7443 modelimi?uzerinde yazar ampulun bana kalirsa t20 7443. 20 Eylül 2014 tarihinde İsmail Andırın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 7443 sanırım. yerine taktık ama yarın bakarım olmazsa. led tavsiyeniz t20 mi? Yorum bağlantısı
İsmail Andırın 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 (düzenlendi) eger led alacaksaniz kesinlikle bu ledi tavsiye ediyorum.aracimdaki tumaydinlatma da bu ledlerim var.saticida cok iyi 2 gun icersinde largo yapiyor.zaten yorumlar kismina bakarsaniz her yerde canim bayragimiz dalgalaniyo http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2pcs-lot-80w-High-Power-Cree-LED-Vehicles-Car-Turn-Signal-Brake-Lights/1440716676.htmlbir cok arkadasima vesile oldum sizede olayim. 20 Eylül 2014 tarihinde İsmail Andırın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 eger led alacaksaniz kesinlikle bu ledi tavsiye ediyorum.aracimdaki tumaydinlatma da bu ledlerim var.saticida cok iyi 2 gun icersinde largo yapiyor.zaten yorumlar kismina bakarsaniz her yerde canim bayragimiz dalgalaniyo http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2pcs-lot-80w-High-Power-Cree-LED-Vehicles-Car-Turn-Signal-Brake-Lights/1440716676.htmlbir cok arkadasima vesile oldum sizede olayim.Parlaklığı nasıl fren lambası olarak kullanıyor musun? Yorum bağlantısı
İsmail Andırın 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 ben cok memnunum ustune led oldugunu dusunmuyorum..bi kac kere osramin adını duydum ama power cree kadar iyi olacagını dusunmuyorum.. Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 led mede gerek yok direk cosmo gündüz farıyla değiştirin ) http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-opel-astra-j-ledli-gunduz-fari-111447416/detay 1 Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 21 Eylül 2014 Paylaş 21 Eylül 2014 eger led alacaksaniz kesinlikle bu ledi tavsiye ediyorum.aracimdaki tumaydinlatma da bu ledlerim var.saticida cok iyi 2 gun icersinde largo yapiyor.zaten yorumlar kismina bakarsaniz her yerde canim bayragimiz dalgalaniyo http://www.aliexpres...1440716676.htmlbir cok arkadasima vesile oldum sizede olayim.çok teşekkür ederim. tecrübenize güvenerek sipariş vereceğim. bana da vesile oldunuz led mede gerek yok direk cosmo gündüz farıyla değiştirin )http://www.sahibinde...111447416/detayfarı açmak gerekir ki pimpirik arkadaşım buna izin vermez Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 21 Eylül 2014 Paylaş 21 Eylül 2014 çok teşekkür ederim. tecrübenize güvenerek sipariş vereceğim. bana da vesile oldunuz farı açmak gerekir ki pimpirik arkadaşım buna izin vermez o zaman normal led takılacak yapacak bişey yok Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Değerli üstadlar ;Tavsiye ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Arkadaşımın isteği üzerine yurt dışı alış verişten vazgeçtik ve gg dan iki adet uyumlu led ampul aldık. Bir Opel klasiği gereğince ampulleri söküp takana kadar imanım gevredi. İmkanı yok el girmiyor. Bayağı uğraştım. Gündüz ledleri bitince arkadaş keşke kısalara da beyaz alsaydık dedi. Şanslısın dedim ve daha önceki aracımdan kalan philips marka h7 leri çantadan çıkardım. Orjinaliyle marka bile aynı olarak uyuştu onları da takınca çok güzel oldu. Araç önce arıza ikazı verdi sonra ledlerin yanında gelen decoderleri ekleyince arıza silindi. Beğenilerinize sunulur 2 Yorum bağlantısı
Tahir ARIT 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Abilerim, benim astra j 'ninde gündüz farları halojen sarı yanıyor. Onları led ampüllerle değiştirmek istiyorum. Servet abiye sordum gerçide, daha cevap alamadım Nasıl bir ampül takayım öneriniz nedir. Saglam yancak bir ampül Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 (düzenlendi) T20 21/5W cree led işini görür led mede gerek yok direk cosmo gündüz farıyla değiştirin ) http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-opel-astra-j-ledli-gunduz-fari-111447416/detay 2014 kasa corsa farına uyarmı acaba.gündüz farı yerleri aynı.. 26 Şubat 2015 tarihinde Fatih Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Sönmezz 29 Şubat 2020 Paylaş 29 Şubat 2020 Selamın aleyküm arkadaşlar yeni katıldım foruma. Arkadaşlar astra j 1.6 cdti 2014 sport kasa arabam var gündüz farları bu arabalarda ledli bu yüzden değişimi yapılmıyor bunun tamirini nasıl yapabilirim lütfen yardım edin Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2020 Yazar Paylaş 1 Mart 2020 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Değişimi yapılmıyor diye bir şey yok aslında sadece led kartı değişmi için ya far açılacak yada far tamircileri kartın olduğu kısmı ameliyatla alıp değişecek.Bunuda her farcı yapmaz.Ledlerde genelde bozulma olmaz.Bu farlarda kronik sorundur diyebilirim. Başka çözümü yok. 1 Mart 2020 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mert Sönmezz 1 Mart 2020 Paylaş 1 Mart 2020 Bu işlemi ben yapabilir miyim? Modülü bulup farı ısıtarak açıp Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2020 Yazar Paylaş 1 Mart 2020 Komple Isı ile Açılması en zor far modellerinden biridir.Tornavida ile olur ve uğraştırır.Kanallar deformesiz sökülmez,kapatırken düzgünce silikonlanmalı. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Şayet kart bozuksa ,ben olsam diger saglam olan gündüz ledini de açar sağlam olanın çektigi akımı ve voltajı ölçer ona göre devre tasarlardım..Kia ceedlerde de böyle yaptım zaten.. Yani beyin bozuksa bile gelişigüzel tamir veya yenileme yapmayınız 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) 16 saat önce, Mustafa Bağseven yazdı: Şayet kart bozuksa ,ben olsam diger saglam olan gündüz ledini de açar sağlam olanın çektigi akımı ve voltajı ölçer ona göre devre tasarlardım..Kia ceedlerde de böyle yaptım zaten.. Yani beyin bozuksa bile gelişigüzel tamir veya yenileme yapmayınız Orijinali ile değişmesi zaten şart.Bu far modeli Kia'dan çok farklı dizayn ve mantıkta çalışıyor.Yani Kia da 3 erli seri ve paralel ile 750ma gibi değil.Tek 6lı seri ve direkt 350ma il 750ma arasında led kartı üzerindeki bir referans direnç ile sürücü kendisi akımı belirliyor.Yani led sürücü başka farlarda kullanılmak amacı ile üretilmiş değişken led gruplarını desteklemek için çoklu akım saglayıcı ve 60 küsür volt desteklii kart modeli.Diğer fara ışık ve güç uyumu için aynı led sürücüyü kullanması mecburi.Ledleri ise Bu far modelinde 2 ayrı tip kullanılıyor birisi ilk versiyonlar 1.5amper Osramm serisi,Birisi 750ma yine Osram'dır 750ma ve watt seviyesi ilk versiyon klasik ledlerden daha yüksek yanılmıyorsam 5 ila 8 watt civarı idi.Şu an pek emin değilim.2.ci seri 3watt ve cosmo modelde ilk nesil yazdıklarımla aynı sonraki nesil daha stabil 3watt 3535 ledler var.O yıllarda üretilmiş bütün Hella gündüz farlı modellerde özellikle Vw gurubu farlar için aynı ledler kullanılmış. Bu far modelini açmak ise bambaşka ayrı bir dert Hella far.Kia gibi ısıtarak açılmıyor yada üstte kart değişim kapagı yok öyle bir yerdeki farı ve iç çerçeveyi sökmeden çıkaramıyorsun önünde vidalı sabitleyici var Ayrıca arkadaşımız normal bir kullanıcı diye anlıyorum ve ikimizin bu yazdıklarına epey uzaktır diye düşünüyorum. Kısaca arkadaşımızn yapması gereken ciddi bir işçilik ile far açılacak led kontrolü ardından sorun tespiti ile ve genelde sürücü nemlenmeye dayalı oksitlenme nedeniyle sorun yaptığı için sıhhatlilik açısından kart değişimi ile sonuca varması olacak. 2 Mart 2020 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts