Yakup Yardım 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-her-marka-arac-icin-amerikan-park-sinyal-uygulamasi-videolu-69328522/detay/İlandaki devrenin şeması nedir bilen varmı ?Sadece direnç yada diyot ile yapıldığını düşünmüyorum.Seri bağlı diyotlarla yapılabilir ama ısıya yol açar diye düşünüyorum.Bilgisi önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 ilandaki devre degil bildiğimiz büyük dirençle yapılıyo merak etme.ısınma yaptığı gibi enerji tasarrufu da yok.aracın parkları açıkken sinyal ampulu kısık yanmasına rağmen yine 21 watt harcanıyo.yani gücün büyük bir kısmını direnç harcıyo. sahibi bir ara benim kendi yaptığım modülü taktiğim araçların resmini kullanıyordu pm le uyardım sonra kaldırdi mi kaldırmadı mi bilmiyorum. Ben mikro işlemci kullanarak yapıyorum en ufak ısınma olmadığı gibi tam verimle çalışıyo. Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 8 Ocak 2012 Yazar Paylaş 8 Ocak 2012 mikro işlemci kullanarak nasıl yapıyorsun biraz açarmısın. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 Ben devreyle microyla uğraşmıyorum,21w/5w ampulu boyayarak kullanıyorum,ufak bir tadilatla canavar gibi çalışıyor,yalnız ampulleri ara sıra tekrar boyamak gerekiyor tek sıkıcı tarafı bu... Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 8 Ocak 2012 Yazar Paylaş 8 Ocak 2012 Tadilat işine pek girmek istemedim.Aslında dediğin tarzda yapabilrdim sinyallerde turuncu şapka var zaten boya sıkıntısıda çıkmazdı.Ampul yuvasını değişmek gerek o zaman.Bakalım olmazsa devre işi mecbur öyle yapacaz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 (düzenlendi) Tadilat işine pek girmek istemedim.Aslında dediğin tarzda yapabilrdim sinyallerde turuncu şapka var zaten boya sıkıntısıda çıkmazdı.Ampul yuvasını değişmek gerek o zaman.Bakalım olmazsa devre işi mecbur öyle yapacaz.Ampul yuvasını değiştirmene gerek yok ben normal sinyal yuvasına çift duylu ampulu taktım ve bu şekilde kullanıyorum.... 8 Ocak 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 8 Ocak 2012 Yazar Paylaş 8 Ocak 2012 nasıl uyum sağladı yuvaya çift duylu ampul Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 nasıl uyum sağladı yuvaya çift duylu ampulÇok basit ampulun tırnaklarından birini eğeledim yuva içindeki + kısıma 21w gelecek şekilde sıkıştırdım bu kadar... Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 9 Ocak 2012 Yazar Paylaş 9 Ocak 2012 ampul sallandığında sıkıntı yaratır diye düşünüyorum bide ampulun yan tarafındaki çeltik uyumlumu diğerleriyle Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 ampul sallandığında sıkıntı yaratır diye düşünüyorum bide ampulun yan tarafındaki çeltik uyumlumu diğerleriyleBen 1 yıldan beri kullanıyorum daha önceki aracımdada 2 yıl bu şekilde kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım,ampulu sıkıca tutturursan birşey olmaz merak etme... Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 9 Ocak 2012 Yazar Paylaş 9 Ocak 2012 eywlh bakalım devre işinden ses çıkarsa ayarlı anahtarlı fln olması daha iyi benim için onu denerim.Olmazsa devre işi mecbur senin yöntemi deniycem senin yöntem daha verimli olacaktır büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 eywlh bakalım devre işinden ses çıkarsa ayarlı anahtarlı fln olması daha iyi benim için onu denerim.Olmazsa devre işi mecbur senin yöntemi deniycem senin yöntem daha verimli olacaktır büyük ihtimal.Benim yaptığım uygulama daha verimli çünkü iki filaman lı ampul kullanıyorum,devre ile tek filamanlı olacağı için gündüzleri sorun yaşayabilirsin sinyal verdiğini fark edemeyebilirler... Yorum bağlantısı
Yakup Yardım 9 Ocak 2012 Yazar Paylaş 9 Ocak 2012 haklısın galiba hiç devre işine girmeyip çift duylu ampulle yapmam lazım.Zaten 4 tane xenon balastı yeterince yer kaplıyo bide bu devreden 2 tane olması gerecekecek 2 balast kadar yerde bunlar alır Ama devre paylaşılırsa deneme amaçlı olarak yaparım yinede.Teşekkürler yardımın için iyi geceler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 haklısın galiba hiç devre işine girmeyip çift duylu ampulle yapmam lazım.Zaten 4 tane xenon balastı yeterince yer kaplıyo bide bu devreden 2 tane olması gerecekecek 2 balast kadar yerde bunlar alır Ama devre paylaşılırsa deneme amaçlı olarak yaparım yinede.Teşekkürler yardımın için iyi geceler.Rica ederim kolay gelsin paylaşımlarını bekliyoruz ... Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 haklısın galiba hiç devre işine girmeyip çift duylu ampulle yapmam lazım.Zaten 4 tane xenon balastı yeterince yer kaplıyo bide bu devreden 2 tane olması gerecekecek 2 balast kadar yerde bunlar alır Ama devre paylaşılırsa deneme amaçlı olarak yaparım yinede.Teşekkürler yardımın için iyi geceler.Sahibinde de senin istediğin tarz bir ürün mevcut bir bak istersen, mikroişlemicili ,anahtarılı diyor fiyatıda makul, devre paylaşılmazsa bunu alabilrsin ya da Mahmut'un yaptığı gibi yap sen bilirsin Her Araca Uygun Amerikan Park Modülü - Işık Ayarlı Anahtarlı, diye aratınca çıkıyor Yorum bağlantısı
Ali Sert 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Merhabalar aracima ayarli amerikan park modulu aldim sanayide baglattim fakat modulun ustundeki dimmerdan parlakligi arttirdigimda parklar acikken hizli yanip sonuyor ne yapmam gerekiyor roleyi guclendirmek sorunu cozermi Yorum bağlantısı
Ali Sert 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Direnc tam olarak nereye baglanmali ve kaclik direnc baglamaliyiz Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Bu elektronik amerikan park modülünden ben de üretiyorum.Zamanında aynı sorundan birkaç kez benımde çok başım agrıdı.Nedeni aldıgınız modülde röle yerine maliyeti düşürmek amacıyla diyot kullanılmasıdır..Siz dimmerdan parlaklıgı artırdıgınızda yüksek voltaj ampülün içindeki telden akarak sinyal rölesine baglanacak kablodaki diyotun gri ucunda kalıyor.Sinyal verince sinyalden gelen elektrik ampülün içindeki parktan gelen voltaj nedeniyle flaman telden geçemiyor.Böylece patlak olarak algılayıp hızlı yakıp söndürüyor.Yani ben bu nedenle oldugunu düşünüyorum.Paralel dirençle de çözülecegini sanmıyorum.Paralel direnci dogrudan baglarsanız sinyal rölesi kaldırmayabilir araya harici röle eklemek gerekir uzar gider vs. Yorum bağlantısı
Ali Sert 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 (düzenlendi) Dun flasoru cikarip bi elektronikci abimin yanina gittim bastan roleye tas direnc bagladi sonra isindigini farkettik sonr bi kac islem daha yaptik en son care olarak rolede kivrimli bi metal parca var o metal parcaya bir metal parca daha lehimledi sorun cozuldu suan 28 Mayıs 2014 tarihinde Ali Sert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Benzer sorun bendede mevcut. Mustafa'yada bahsetmiştim. Ürünün resmni çekip gönder demişti ama üçengeçliğimden bir türlü kutuyu açıp resim çekmedim hala Park modunu kısık ayarlayınca bir sorun olmuyor. ışık siddetini arttırınca hızlı yanıp sönme sorunu oluyor sinyallde. Bende hızlı yanıp sönme sorunu yapmıycak seviyede ayarladım öyle kullanıyorum park modunu. Yorum bağlantısı
Ali Sert 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 Olede kullanilabilir belli bi seviyeye kadar sorun olmuyorda ben bu konularda biraz titizim istersen roleye islem yaptirabilirsin elektronikcide su an sorunsuz kullaniyorum Yorum bağlantısı
Alihan Durak 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Amerikan park modul nasil yaparim Hazir istemiyorum Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 röle ve dirençlerle yapabilirsiniz ama uğraşmaya deymez. Mustafa Bağsevende çok güzel işlemcili modüller var. www.ledstop2009.com isterseniz bir bakın, tabii karar sizin. Yorum bağlantısı
Alihan Durak 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Ben yapmak istiyorum bunun devre semasini nasil bulurum Yorum bağlantısı
Recommended Posts