İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 3 (2011-) gündüz farı montajında sorun

Cem Durna

Recommended Posts

merhaba arkadaslar. yaklasik 6 aydir kullandigim gunduz farlarimda bi farklilik yapmak istedim. oncelikle mevcut drl nin calisma prensibini anlatiyim. drl sigorta kutusundaki bos bi sigorta yuvasina takili bir sekilde kontagi cevirince yanmaya basliyor. bu sekilde hicbir sorun yasamadim.

bugun drl nin calismasina ek olarak kumandadan kilidi actigimda park lambalariyla birlikte yanmasinida istedigim icin role yardimiyla parklardan tetiklenecek bi hat cektim ve bu hattida sigorta kutusunda mevcut drl nin bagli oldugu sigorta yuvasina bagladim. drl nin calismasinda hicbir sorun yok. ancak park lambalari acik ve araba calisir vaziyetteyken kontagi kapattigimda motor stop etmiyor anahtari cikartcagim konuma getirdigimde stop ediyor. yaptigim role tesisatini soktugumde ise sorun ortadan kalkiyor. sigortadaki yuvaya parklar acik oldugu icin bi akim gidiyor. ve buda motorun stop etmesini onluyor.

role tetigini parktan ve bu sigorta kutusundan almayi dusundum ama busaferde park lambasi kontak actimda hep yanmaya baslicak. sigorta kutusunda baska bi yerden elektirik almayi dusundum ama yine bunun gibi bi sorunla karsilabilme olasilihgimin cok yuksek. aklima bir tanede daha role kullanmak geldi. ikinci roleyide kontaktan tetik alsam parklar ve kontak acikken yani iki rolede ayni anda calisirken bi sorun yasatirmi ? ve sizlerin aklina gelen daha basit bi yontem varsa benle paylasirsaniz cok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ozan abi semayı çizmeye çalıştım. Burda gösterebilirmisin. Bide nasıl bi diyot bide tersmi nasıl bağlıcam :)

37b584d8fdad098c9d3be7b278e3c6cf.jpg

Ozan abi böylemi olcak bağlantı ?

tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

gündüz farı kaç amper çekiyor?

1N400X 1 ampere kadar kullanabilirsin.

tarihinde Ozan Kar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

abi gunduz farinin kendi sigortasi 5 amperlik. ama detayli bi sekilde kac amper cekiyo bilmiyorum. Kontrol panelinin üstünde bişeyler yazıyo ama ben pek anlamadım :)38cc86ac74af5a1fa05dc074aa09cf0a.jpg

tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

ozan abi orasinida ben arastiriyim biraz ozaman :) cok saol abi. ben uygun bi diyot bulunca burdan paylasirim :)

Yorum bağlantısı

Ozan abi izmirdeyimde çankayada otopark sorun :( şindi 23 kuruşluk diyot içinde 7 8 lira otoparka vermek ayıp olur :) mahallede pc tamiri yapan bi eleman var. Geçen 1n4007 yi sormuştum bi devreden söküp vermişti. Bi şansımı deniyim :))

Linkdeki diyotuda netten baktımda biri bi xenon için uzunla kısa far arasına bağlamış. Adam 1n4007 olur ama bende bu vardı bunu kullandım falan demiş. Olmadı 2 tane seri 1n4007 kullanırım. Isınma sorunu oluyomuş.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Yapılan tüm işlemler baglantılar bana göre tamamen yanlış...

Sen şimdi motorun çalışmasını yukarıdaki baglantılarla önledin diyelim.Bu seferde park lambalarını her yandıgında DRL'de yanmış olacak.Aracı akşam üstü bir dükkanın önüne çiğ köfte almak için kenara park ettin diyelim..Parkları açtın ve kontak kapalı tam bu esnada DRL yanmış olacak.

Yukardaki yazınızda kumanda ile kapılar kapanırken DRL'de yansın demişsiniz.Bunun için merkezi kilit ucundan anlık tetikleme aldırarak ona göre devre tasarlamanız veya follow me home modülü almanız gerekli.

Yorum bağlantısı

Ben parklar yerine drlyi kullanmak istediğim için bunu yaptım. Sorunsuz bi şekilde çalıştığında park ampüllerini kullanmıcam

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sigorta kutusunda bağladığın uç yerine farın soketindeki park kablosuna neden bağlamadın?O vakit bu sorunu yaşamazsın diye düşünüyorum.Sigorta kutusu yapısı bu nesil araçlarda digital ortamdır o kısımla çok uğraşma.illa uğraşacaksan Diod roleyi sürecek şekilde seri bağlamalısın rolenin bobininden dolayı sen bu sorunu yaşadın.Diodu drl devresine seri bağlarsan 10watt ta taksan aşırı ısınır.Rolenin tetik ucuna seri bağlarsan sorun düzelir.

Birde ampulleri devre dışı bırakınca ampul hatasıda verecektir diye düşünüyorum.Öncelikle bu role şeffaf kaplı yeşil ledi olan tip ise farın soketindeki park ucunu kullanmalısın burası en sıhhatli yer.Bu tarif ettiğim roleden değilse bu roleden alıp kullan hem ampul hatası almazsın hemde istediğin şekilde olur.Far soketindeki park ucu bahsettiğin hataya sebep olmayacaktır diye düşünüyorum.

İyi bir role dizaynı yaparsan hem kontak açık iken hem park modunda her istediğin yanış halini kullanabilirsin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Oktay abi 6 amperlik diyotu şemadaki gibi bağladım ve sorunsuz çalışıyor şuan. Senin dediğin yöntemde role tetiğini parktan ve kontaktan al ama parkla kontak arasına diyotmu yerleştir diyosun. Tam anlıyamadım. Ve şuanki haliyle yani şemadaki haliple kullansam bi sorun yaşatırmı?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yanarken diod da ısınma yoksa ileriye dönük sorun olmaz.Bu drl yazan uç drl nin park için olan ucu ise sorun olmaz o uç besleme ucu değil.

Yorum bağlantısı

Oktay abi şemadaki drl yazan uc drl nin ta kendisi :) kontagı açınca yanmaya başlıyo. Ben parklar yanarkende yansın diye parktan tekiklenecek şekilde role bağladım. Senin dediğinden pek bişey anlamadım. Birazdaha açıklayıcı snlatsan abi çok süper olacak. Ama ben bi bu gece bi bakıyım diyotta ısınma oluyomu. Ona göre senin dediğini yapıyım :)

Yorum bağlantısı

Ozan abi gerek duymadım ona. Bi sorun olmadı role calışırken. Xenon bağlandığında sapıtıyo delan demiştin sen ama burda hiçbi sorun yaşamadım. Bide artık otoparkta kaputu açıp bişey yapmaya çekiniyom herkez üşüşüyo noldu noldu :))

Diyotuda 20 dk deneme şansım oldu. Baktım bi ısınma yok. Yardımlarınız için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...