İçeriğe Yönlendir

LED in zararları

Ahmet Özge

Recommended Posts

Ahmet Özge

İçimiz dışımız led oldu desek yalan söylememiş olurum sanırım arabada, evde, el fenerinde, iş yerinde nerede bir lamba, ışık kaynagı görsek led ile degiştirme oluşumu içerisine girdik çok hızlı bir şekilde. Örnegin arabanın stop farına kart hazırlamak, sürücü devresi, sogutucususu, kesmesi, biçmesi cok fazla emek isteyen işler. Sonuç güzel göründü. Ya zararı varsa bu az bilinen ışık kaynağının insan sağlığına Dayanagı daha hoş görünüyor, daha az elektrik harcıyor (sanki arabaya elektrik faturası geliyor), az ısınıyor (!!) vs. Ne kadar hasretmişiz beyaz bir ışık kaynagına. Yıllardır mum ışıgında yaşamışız sanki. Akkor lambalardan normal florasana, kompakt floresan lambaya geçiş bu kadar ses gerirmemişti yanlış hatirlamıyorsam. Floresanın pabucu dama atıldı artık. Ya zararı var mıdır diye sorguladık mı hiç. Ne de olsa led diodun aydınlatma alanında kullanımı çok yeni. Link vermeye kaksam çok fazla bilgi var Google'da "LED in zararları" diye aratınca bi sürü bilgi çıkıyor. Bu şirin ışık kaynagına gönül verenlerce incelenmesi, varsa yanlış bilgi ustalar tarafından aydınlatılmamız faydalı olur kanaatindeyim...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Paylaşım için teşekkürler...

Yan etkisi yada canlıya direkt zararı olmayan teknolojik bir gelişme veya yenilik varmı diye sormak daha yerinde olur kanaatindeyim.İnsanlığa faydası olan bir çok yeniliğin perde arkasında zararlarıda var , üzerimize düşen bu zararlardan en asgari etkileşim için yapılacaklar.

Led teki beyaz ışık tehlikesi bunu gün ışığı rengi kullanarak aşmak mümkün.Selçuk abinin sevdiği renk tonu...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel bir noktaya değindin, ama bunu yaparken diğer ışık kaynaklarının da zararlarını ortaya dökmek lazım. Aklıma ilk gelen şey radyasyon oluyor, çevreci bakış açısından bakarsak sadece lm/w hesaplayarak bu verimli/daha az zararlı ya da verimsiz/zararlı diyebiliyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Beyaz olanı zararlıymış...

Acilen gün ışığına geçiyoruz arkadaşlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geri vitesler bıyık döker aman dikkat

Satıp daha büyüğünü alacağım :D

Yorum bağlantısı
Arif Çakır

Buluşu Türk yapmış zararı olursa şanmam 2006 yılında yapmış olduğum bir stop 17 18 yasindaydim yaptım oldu 2008 2009 gibi bir gördüm ki led patladı dünyada. Ben bunu yaptım biraz matrak bir şey ama. Inanin 300 kişiden fazlası istedi bunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ben bi zararını görmedim maddi olarak zarar ettigim oldu ama çok çok şey ögrendim ledler sayesinde.

2010 yılında babamın aracına yaptıgım ledli stoplar hala çalışıyor.Patlayan yok

Yorum bağlantısı
Arif Çakır

Abi Baytar insana nasıl iğne yapar bilirsin. Ben forkliftciyim forklift nerde led nerde. Yapı olarak cok farkli. Ama seninde dediğin gibi önemli olan iyi yada kötü olmasi değil önemli olan yapmak yani bir emek söz konusu ... yagmasanda gürle

Zarar konusuna gelince sigara kadar hiç bir şey zararlı olamaz

Yorum bağlantısı

Abi Baytar insana nasıl iğne yapar bilirsin. Ben forkliftciyim forklift nerde led nerde. Yapı olarak cok farkli. Ama seninde dediğin gibi önemli olan iyi yada kötü olmasi değil önemli olan yapmak yani bir emek söz konusu ... yagmasanda gürle

Zarar konusuna gelince sigara kadar hiç bir şey zararlı olamaz

ooo meslektaşım gelmiş :)

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

abi şahinin stopları müthiş bişi olmuş maşallah :)

@Mahmut Akbulut forkliftçiler bastı burayı kaybol :D

Yorum bağlantısı
Arif Çakır

:shok:curtianpeek.gif

firefirefire.gifdance.gif

spiteful.gifcrazy.gifgirl_devil.gif

abi meslek fark edermi önemli olan alın teri ile kazanmak servet abi sen beni tanımasan da ben seni tanıyoruminşallah müsait bir gün ziyaretine gelip çayını içmek isterim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...