Lütfi Burak Eylenoğlu 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 (düzenlendi) İyi geceler arkadaşlar.Uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ama hiç gönderi girmemiştim kısmet bugüneymiş.Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.Bir sıkıntım var ve yardımınıza ihtiyacım var.Aracım Alfa Romeo Giulietta ve bildiğiniz gibi standart olarak gündüz farına sahip.Bi kaç hafta önce gündüz farlarım yanmamaya başladı.Kontağı çevirdiğimde araca göre sağ fardaki ledler çakar gibi yanıyor ve soldakiler hiç yanmıyor.4-5 çakmadan sonra tamamen yanmayı kesiyor ve arıza lambası yakıyor.Kıbrısta okuyorum ve buradaki yetkili servis ustaları aracın bütün elektrik sistemini incelemeleri gerektiğini söylüyor.Bende açıkcası arabayı pek tanımadıkları için(Daha önceden çok problem yaşadım) güvenip aracı emanet edemedim.Düşündüğüm iki problem var.Biri ledlerin beyninde bi arıza olduğu diğeri ise ledlerden herhangi birinin patlamış olması.Ledlerin kolay kolay patlamayacağını düşündüğüm için beyin arızası olduğu kanısına vardım.Yalnız hem beyin arızasında hem de led patlamasında komple farın değişmesi gerekiyor ve bin küsür liralara çıkıyor fiyat.Acaba beyinin veya ledlerin tamir olanağı var mıdır?Eğer tamir ediliyorsa Ankara'da önerebileceğiniz bi usta var mıdır?Tabiiki öncelikle Ankara'da ki yetkili servise gideceğim, far değişimi derlerse çözümü dışarıda arayacağım.Aracımın far camının çok zor açıldığını duymuştum o yüzden bi xenon mercek dönüşümünden korkuyordum fakat led tamiri için madem far açılacak, açılmışken bi xenon mercek dönüşümü, far tabanı karartma ve sinyalleri power led yapmak istiyorum.Şimdiden gelecek cevaplar için çok teşekkür ederim. 9 Ocak 2015 tarihinde Lütfi Burak Eylenoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Lütfi bey aramıza hoş geldiniz Giulietta Led drl nin tamiri mümkün değil malesef ama far açılıp modifiye edilebilir , 4 adet 3528 SMD led kullanılıyor ve çok hassas bir film şeridi üzerine konumlandırılmış lehim yapılamıyor , belki de sadece sürücü arızası vardır , led ler sağlam olabilir öncelikle buna emin olmak gerekiyor ...Forum kuralları gereği usta/firmalara tavsiye ve yönlendirme yapamıyoruz ... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 Bence garantiye sokulabilir. Ledlerin akkorflaman ampuller gibi kısa mekanik ömürleri yok. Direk Alfa firması ile irtibata geçin. Bakalım ne cevap verilecek Yorum bağlantısı
Lütfi Burak Eylenoğlu 10 Ocak 2015 Yazar Paylaş 10 Ocak 2015 (düzenlendi) Lütfi bey aramıza hoş geldiniz Giulietta Led drl nin tamiri mümkün değil malesef ama far açılıp modifiye edilebilir , 4 adet 3528 SMD led kullanılıyor ve çok hassas bir film şeridi üzerine konumlandırılmış lehim yapılamıyor , belki de sadece sürücü arızası vardır , led ler sağlam olabilir öncelikle buna emin olmak gerekiyor ...Forum kuralları gereği usta/firmalara tavsiye ve yönlendirme yapamıyoruz ...Teşekkür ederim hoşbuldum Kötü oldu tamir olmaması..Far modifiyesinden kastınız nedir acaba?Sanırım komple sistem değişecek..Peki eğer arıza sürücüdeyse bunun tamiri mümkün müdür?Tavsiye vermemenizi anlayışla karşılıyorum, tavsiye verilirse burası ticarethaneye döner Bence garantiye sokulabilir. Ledlerin akkorflaman ampuller gibi kısa mekanik ömürleri yok. Direk Alfa firması ile irtibata geçin. Bakalım ne cevap verilecekHocam aracın garantisi bitti.Daha önceden garantisi bitmesine rağmen bazı arızalarımı iyi niyetten dolayı ücretsiz yaptırmıştım(komple aks değişimi gibi) umarım bu arızayıda halledebilirim aynı şekilde.Hatta umarım led beyninde arıza vardır çünkü led beyni sağ fara entegre ve geçen yıl sağ farım değişmişti.Parça garantisinden değiştireceğim eğer öyleyse.. 10 Ocak 2015 tarihinde Lütfi Burak Eylenoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 Servet abinin tavsiyesi çok mantıklı Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 @servet abinin tavsiyesi pratikte çok mantıklı ama eğer aracınız VW veya skoda olsaydı hiç bir şey yaptıramazdınız aks değişikliğini falan gene iyi yapmışlar... mantıken o yaştaki bir arabada arıza vermemesi gerekirdi evet ama inşallah sizin servis yardımcı olur...bence de ledlerin beyinlerinde sorun olabilir ve eğer öyleyse far camı açılmadan değişiyor olabilir... ama Alman araçları gibi beyin yerine komple far değişiyorsa onu bilemiyorum, hiç bilmediğim bir araba...aracınızdaki diagnostik portundan bilgisayara bağlayıp bakma imkanınız yok mu? self testler sayesinde makine bazı arızaları söyleyebiliyor... Yorum bağlantısı
Lütfi Burak Eylenoğlu 10 Ocak 2015 Yazar Paylaş 10 Ocak 2015 @servet abinin tavsiyesi pratikte çok mantıklı ama eğer aracınız VW veya skoda olsaydı hiç bir şey yaptıramazdınız aks değişikliğini falan gene iyi yapmışlar... mantıken o yaştaki bir arabada arıza vermemesi gerekirdi evet ama inşallah sizin servis yardımcı olur...bence de ledlerin beyinlerinde sorun olabilir ve eğer öyleyse far camı açılmadan değişiyor olabilir... ama Alman araçları gibi beyin yerine komple far değişiyorsa onu bilemiyorum, hiç bilmediğim bir araba...aracınızdaki diagnostik portundan bilgisayara bağlayıp bakma imkanınız yok mu? self testler sayesinde makine bazı arızaları söyleyebiliyor...Hocam aynı Alman araçları gibi beyin için sağ far komple değişiyor.Obd kablom ne yazıkki yok.Haftaya Ankara'ya gideceğim inşallah o zaman ne olduğu belli olacak Cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 o zaman iş kötü. servis yardımcı olur inşallah. kolay gelsin, sonucu burada paylaşın lütfen. Yorum bağlantısı
Lütfi Burak Eylenoğlu 11 Ocak 2015 Yazar Paylaş 11 Ocak 2015 (düzenlendi) o zaman iş kötü. servis yardımcı olur inşallah. kolay gelsin, sonucu burada paylaşın lütfen.Muhakkak paylaşırım hocam.Ankaraya gidince ilk işim bunla uğraşmak olacak 11 Ocak 2015 tarihinde Lütfi Burak Eylenoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Baran Ertan 22 Eylül 2015 Paylaş 22 Eylül 2015 İyi geceler arkadaşlar.Uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ama hiç gönderi girmemiştim kısmet bugüneymiş.Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.Bir sıkıntım var ve yardımınıza ihtiyacım var.Aracım Alfa Romeo Giulietta ve bildiğiniz gibi standart olarak gündüz farına sahip.Bi kaç hafta önce gündüz farlarım yanmamaya başladı.Kontağı çevirdiğimde araca göre sağ fardaki ledler çakar gibi yanıyor ve soldakiler hiç yanmıyor.4-5 çakmadan sonra tamamen yanmayı kesiyor ve arıza lambası yakıyor.Kıbrısta okuyorum ve buradaki yetkili servis ustaları aracın bütün elektrik sistemini incelemeleri gerektiğini söylüyor.Bende açıkcası arabayı pek tanımadıkları için(Daha önceden çok problem yaşadım) güvenip aracı emanet edemedim.Düşündüğüm iki problem var.Biri ledlerin beyninde bi arıza olduğu diğeri ise ledlerden herhangi birinin patlamış olması.Ledlerin kolay kolay patlamayacağını düşündüğüm için beyin arızası olduğu kanısına vardım.Yalnız hem beyin arızasında hem de led patlamasında komple farın değişmesi gerekiyor ve bin küsür liralara çıkıyor fiyat.Acaba beyinin veya ledlerin tamir olanağı var mıdır?Eğer tamir ediliyorsa Ankara'da önerebileceğiniz bi usta var mıdır?Tabiiki öncelikle Ankara'da ki yetkili servise gideceğim, far değişimi derlerse çözümü dışarıda arayacağım.Aracımın far camının çok zor açıldığını duymuştum o yüzden bi xenon mercek dönüşümünden korkuyordum fakat led tamiri için madem far açılacak, açılmışken bi xenon mercek dönüşümü, far tabanı karartma ve sinyalleri power led yapmak istiyorum.Şimdiden gelecek cevaplar için çok teşekkür ederim.Aracım Alfa Romeo Giulietta ve bildiğiniz gibi standart olarak gündüz farına sahip.Bi kaç hafta önce gündüz farlarım yanmamaya başladı.Kontağı çevirdiğimde araca göre sağ fardaki ledler çakar gibi yanıyor ve soldakiler hiç yanmıyor.4-5 çakmadan sonra tamamen yanmayı kesiyor ve arıza lambası yakıyor.Aynı sorun bende de oldu. Acaba sorunu tam olarak nasıl hallettiniz. ???Bilgi verirseniz sevinirim... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Eylül 2015 Paylaş 25 Eylül 2015 Giulietta da kronik problem malesef tamiri yok çıkma alıp değiştire bilirsiniz... Yorum bağlantısı
Baran Ertan 25 Eylül 2015 Paylaş 25 Eylül 2015 Giulietta da kronik problem malesef tamiri yok çıkma alıp değiştire bilirsiniz...İlgi bilginiz için çok teşekkürler... Yorum bağlantısı
Recommended Posts