Mustafa Ata1679652610 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 arkadaşlar aracımın aydınlatması çok kötü özellikle yağmurlu havalarda durup farlarım yanıyormu diye kontrol ediyorum. far ayarım normal, forumdan konuları taradığım kadarıyla merceklerimin kirli yada sorunlu olduğunu düşünüyorum. acaba aracıma netür mercek almalıyım? far camını çıkarmadan montajını yapabilirmiyim? alışveriş sitelerinde 10 tl gibi fiyatlara sorunsuz olduğu söylenen mercekler var mercek bu kadar ucuzmu? tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Kasım 2013 Paylaş 24 Kasım 2013 Merhaba Mustafa beyCamı açmadan merceği değişemezsiniz. 10 Liralık mercek halojen H1 falandır bir işe yaramaz. Orjinal ampulleri ne H7 mi. ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Passt B5.5 ve B6 lar Hella H7 halojen mercek kullanıyor , farın kullanım saatine veya xenonla kullanımına bağlı olarak kararmış olduğunu düşünüyorum.Piyasa da bu merceğin çiftini 80-100 TL ye bulabilirsiniz mercek değişimi için far camını açmak zorundasınız... Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 25 Kasım 2013 Yazar Paylaş 25 Kasım 2013 (düzenlendi) cevaplar için teşekkür ederim. aracımda xenon yok h7 halojen ampül var. peki yeni alacağım mercek kesip biçmeden yerine otururmu? birde açmışken yapmamı tavsiy edeceğiniz işlem varmı? bixenon vs gibi 25 Kasım 2013 tarihinde mustafa ata tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Mercek değişimi yapılacaksa tabiki bi-xenon la değişmesi en mantıklı olanı , alacağınız hella bi-xenon mercek tadilatsız eski merceğin yerine uyar sadece elektrik işi çıkacaktır o da çok basit... Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 25 Kasım 2013 Yazar Paylaş 25 Kasım 2013 çok iyi ilk fırsatta hemen değişim yapayım Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Araç kaç model, içindeki ampuller hiç değiştirildi mi, ne marka ampul var ? İlk başta ampulleri değiştirip fark olup olmadığını teyit edin. Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 28 Kasım 2013 Yazar Paylaş 28 Kasım 2013 aracım 2005 model ampulü ben hiç değiştirmedim yaklaşık 2 senedir aracı kullanıyorrum ve ilk aldığım günden beridir aydınlatma problemli. ampulleri değiştirip birde oyle deneyim Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 18 Mart 2014 Yazar Paylaş 18 Mart 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar gecengün fırsat bulup ampülü değiştirdim. Tekrar far ayarı yaptırdım sonra forumda tarif edildiği şekliyle bende kontrol ettim. Ayarım tam olmasına rağmen aydınlatmam cok yetersiz berbat. Elektirikçi arkadaşa durumu anlattım mercekleri kontrol etti kayda değer bi kirlenmenin olmadığını söyledi. Elektrik tesisatı kontrol edidi sorun yok aküm de yeni. Artık arabayı satmayı düşünüyorum. Xenon da çok mantıklı gelmiyor hernekadarda olsa karşıdaki insanı rahatsız ediyor. Bu sorunu nasıl çözerim yoksa bu b6 kasa passatlar hep böylemi. İlginçtir arkadaşımın a6 sındada aynı problem var. Not: aracımın üzerindeki farlar valeo marka 18 Mart 2014 tarihinde Mustafa Ata tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Özcan 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Arkadaşakrımın dediğine katılıyorum ancak ayrıca abi ben derim ki açmışken bi xenon takmışken birde araca güzelinden 4300k xenon takın Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Mart 2014 Paylaş 19 Mart 2014 Arkadaşlar gecengün fırsat bulup ampülü değiştirdim. Tekrar far ayarı yaptırdım sonra forumda tarif edildiği şekliyle bende kontrol ettim. Ayarım tam olmasına rağmen aydınlatmam cok yetersiz berbat. Elektirikçi arkadaşa durumu anlattım mercekleri kontrol etti kayda değer bi kirlenmenin olmadığını söyledi. Elektrik tesisatı kontrol edidi sorun yok aküm de yeni. Artık arabayı satmayı düşünüyorum. Xenon da çok mantıklı gelmiyor hernekadarda olsa karşıdaki insanı rahatsız ediyor. Bu sorunu nasıl çözerim yoksa bu b6 kasa passatlar hep böylemi. İlginçtir arkadaşımın a6 sındada aynı problem var. Not: aracımın üzerindeki farlar valeo markaTakılan ampul nedir ? Geceleyin kısa farların 10 mt'den geriden çekilmiş bir duvar fotosu alalım. Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 19 Mart 2014 Yazar Paylaş 19 Mart 2014 Takılan ampul nedir ? Geceleyin kısa farların 10 mt'den geriden çekilmiş bir duvar fotosu alalım. foto yu en kısa zamanda yuklerim. 2 çeşit ampül takıldı ilki düz halojen galiba bosch markaydı. Memnun olmayınca osram night breker beyaz ışık veren ampul takıldı ama aman aman bi değişim olmadı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Mart 2014 Paylaş 19 Mart 2014 foto yu en kısa zamanda yuklerim. 2 çeşit ampül takıldı ilki düz halojen galiba bosch markaydı. Memnun olmayınca osram night breker beyaz ışık veren ampul takıldı ama aman aman bi değişim olmadıYine de ışık desenini bir görelim. Passat'ın farları kalitelidir, merceğin kararmış olma ihtimali var. Ama bunu farı açıp merceğe bakmadan anlamak çok zor. Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 19 Mart 2014 Yazar Paylaş 19 Mart 2014 Yine de ışık desenini bir görelim. Passat'ın farları kalitelidir, merceğin kararmış olma ihtimali var. Ama bunu farı açıp merceğe bakmadan anlamak çok zor. elektrikçi mercek sorunsuz dedi ama fsrın içini açmamıştı. Peki bixenon yapsak sadece mercek değişip 4300 xenon taksak karşıdan gelenin gözünü alırmıyım. Birde muayene sıkıntı olurmu. Xenon yerine halojen taksak nasıl olur Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Mart 2014 Paylaş 19 Mart 2014 elektrikçi mercek sorunsuz dedi ama fsrın içini açmamıştı. Peki bixenon yapsak sadece mercek değişip 4300 xenon taksak karşıdan gelenin gözünü alırmıyım. Birde muayene sıkıntı olurmu. Xenon yerine halojen taksak nasıl olurMevcut halojen farların yenisi ne kadar serviste ve parçacıda , bunu öğrenin.D2S/D1S tipi mercek ve ampul takılırsa en iyi sonuç elde edilir, göz kamaşması yapmaz. Otomatik seviye sistemi ve far yıkama olmadığından muayeneden geçemez. H7 ampul takıp muayeneden geçenler var. Devamı için : http://www.geceucusu...t-b6-2005-xenon Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 19 Mart 2014 Yazar Paylaş 19 Mart 2014 Mevcut halojen farların yenisi ne kadar serviste ve parçacıda , bunu öğrenin.D2S/D1S tipi mercek ve ampul takılırsa en iyi sonuç elde edilir, göz kamaşması yapmaz. Otomatik seviye sistemi ve far yıkama olmadığından muayeneden geçemez. H7 ampul takıp muayeneden geçenler var. Devamı için : http://www.geceucusu...t-b6-2005-xenon farların tanesi 600 tl civarında . Cevabınız için teşekkur ederim.. Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 23 Mart 2014 Yazar Paylaş 23 Mart 2014 bu resimlerden sorunun ne olduğu çıkarılabilirmi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Aydınlatma iyi gibi, seviye ayarı da düzgün. Ektekine benzer 5-10 mt'den çekilmiş bir duvar fotosu gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 24 Mart 2014 Yazar Paylaş 24 Mart 2014 Aydınlatma iyi gibi, seviye ayarı da düzgün. Ektekine benzer 5-10 mt'den çekilmiş bir duvar fotosu gerekiyor. iki duvar arasında ve zifiri karanlıkta aydınlatma iyi gibi ama ışıklı caddede ve yağmurlu havada hiç yanmıyor gibi oluyor. Işığın şiddeti az olduğundan daha yuksek şiddette ışık olan yerlerde sönük kalabilirmi. Vagcomdan da xenon işaretlimi diye kontol ettim sıkıntı yok. Duvar fotosuda eklerim Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Bir tavsiye ; ampulün kolay çıktığı farın ampulünü yerinden çıkarın, mümkün ise çok yumuşak bir bezi mercegin ampül takılan yerinden parmağınızla sokup, reflektörün iç kısmına sürün. Bez beyaz renk olmalı tabii. Eger is veya toz varsa merceğin işi bitmiştir. Burada yapılacak olan iki şık var. Birincisi ve kolay olanı iki farında sökülüp üzüm sirkesi ile içinin komple çalkalanıp pisliğin sökülmesi, ikincisi ise farın açılıp merceğin değiştirilmesi. B5.5 gibi far varsa mercek çok kolay ve sorunsuz olur. Tek sorun farın açılabilen tipte olup olmadığı.Bu arada bir ilave daha. Sağ far ışık dağıtıyor. Bahçe içi fotoda cok net ve belli. Kesilme çizgisinde olmaması gereken gölgeler var Yorum bağlantısı
Mustafa Ata1679652610 25 Mart 2014 Yazar Paylaş 25 Mart 2014 Bir tavsiye ; ampulün kolay çıktığı farın ampulünü yerinden çıkarın, mümkün ise çok yumuşak bir bezi mercegin ampül takılan yerinden parmağınızla sokup, reflektörün iç kısmına sürün. Bez beyaz renk olmalı tabii. Eger is veya toz varsa merceğin işi bitmiştir. Burada yapılacak olan iki şık var. Birincisi ve kolay olanı iki farında sökülüp üzüm sirkesi ile içinin komple çalkalanıp pisliğin sökülmesi, ikincisi ise farın açılıp merceğin değiştirilmesi. B5.5 gibi far varsa mercek çok kolay ve sorunsuz olur. Tek sorun farın açılabilen tipte olup olmadığı.Bu arada bir ilave daha. Sağ far ışık dağıtıyor. Bahçe içi fotoda cok net ve belli. Kesilme çizgisinde olmaması gereken gölgeler var servet bey ilk fırsatta deneyeceğim. Olmadı mercek temizliği oda olmassa artık mercek yada far değişimine gideceğim Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Aynı sorun bende de mevcu.farları geceleri sanki yanmıyormuscasına.ampulları değiştirmeme ragmen bir sonuç alamadım.far kapakları aracın ben aldığımda yerınden cıkmıs vazıyette durmaktaydı sanırım ıçleri toz ve kirden ötürü tam aydınlatmayı sağlayamamakta.farların dıstan en ufak sıkıntısı yok vernık yanığı vs gibi durum söz konusu değil.1. sorum bu kasada far camları acılan cinstenmidir2.sorum ise far camları açılmayan cinsse nasıl bir yol izlemeliyim.sirkeli su ile doldurup çarkalamam işe yararmıaracin farları Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Bu farlar açılmadan düzgün temizlenemez. Valeo farlarda açılmama sorunu vardı, net bilgim yok ama bunlar hella falansa açılır bence. Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Bu farlar açılmadan düzgün temizlenemez. Valeo farlarda açılmama sorunu vardı, net bilgim yok ama bunlar hella falansa açılır bence.Teşekkürler.Bizzat deneyenden yorum bulamadığım icin gözümü kararttim işleme koyuldum.sonuç ugrastiriyor ama açılıyor. Açmışken kararttim ve mercekleride bi xenon yaptım. 1 Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 1 Ekim 2014 Paylaş 1 Ekim 2014 Farları bugün taktım fakat on panjuru degistirdigimdenmidir nedir istediğim görüntüyü anlamadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts