İçeriğe Yönlendir

VW Passat 7 (2011-2014) Aydınlatma Problemi ve Dönüş Farı

Mustafa Ata1679652610

Recommended Posts

Mustafa Ata1679652610
Farları bugün taktım fakat on panjuru degistirdigimdenmidir nedir istediğim görüntüyü anlamadım.
Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621

Elinize saglik ben daha firsat bulup ugrasamadim. ancak dediginiz gibi karartilmis far bana gorede pek araca uymamis. Vag com dan xenon u aktif ettinizmi

Henüz kodlamayi yapmaya gidemedim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Karartma sevmiyorum. Kroma dönebilirsin?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Çalışkan

Üstadlar, öncelikle hepinize merhaba. Yaklaşık bir yıldır 2014 TDI Passat Highline sahibiyim, şimdiye kadar foruma her ne kadar katkım olmamış olsa da uzunca bir süredir sıkı takipçinizim ve başta Gece Uçuşu olmak üzere çeşitli forumlardan edindiğim bilgilerle aracımın iç-dış aydınlatmasının çok büyük bir kısmını iyileştirdim (yakında burada da paylaşıp fikirlerinizi almak isterim).

Gelelim sorunuma, şu anda aracımda halojen ampul olarak kalan tek yer sis-dönüş farı grubu. Araçta sağlı-sollu toplamda 4 adet ampul bulunmakta. Bunlardan içeride kalan dönüş farı, dışta kalan ise sis farı, bunların tamamında H8 soket kullanılmış.

eGYTc7U.jpg

Şimdi, ben bu sis farlarına xeno... Şaka, yeminle şaka, vurmayın tamam... :bambam: Sağa-sola sinyal verildiğinde veya geri vitese takıldığında yanan dönüş farları 4300k xenonlarla çok uyumsuz bir görüntü oluşturuyor. Ben dönüş farlarımı 4300k'ya yakın renk sıcaklığı olan halojen ampullerle değiştirmek istiyorum. Benzer bir uygulama yapan arkadaş böyle bir sonuç almış:

rpFbAFY.jpg

Ancak kullandığı ampul tipi H11 ve maalesef o markanın H8 tipi ampulu mevcut değil. H11'in ufak bir modifikasyonla H8 soketine uyabileceğini biliyorum, fakat 55W ampullerin aşırı ısınarak sıkıntı çıkarmasından endişeliyim. Yaptığım araştırmalarda Höen Xenonmatch ve PIAA Xtreme White önerilen ampuller olarak karşıma çıktı fakat Höen'ler nispeten soğuk renk sıcaklıklarıyla (maviye çalan bir tonu olduğundan şikayet edenler var), PIAA'lar ise kısa ömürleriyle yine aklımda soru işareti oluşturdular. Sizlerden ricam bahsettiğim ampullerden kullanan varsa bana yol göstermesi, ya da 4300k'ya yakın renk sıcaklığı olan önerebileceğiniz farklı marka halojen ampuller varsa benimle paylaşmanız. Olmadı "H11 tak la bir şey olmaaz..." diye beni dürten şeytanın haklı mı haksız mı olduğunu söylemeniz :). Şimdiden hepinize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Onur Yurtsal

Merhaba,

Benim de Polo aracımın sis farları h8 35w 'luk ampüller ile çalışıyor. Daha önce bilmeden h11 ile kullanıp, ısıdan sis farı çanaklarını eritmiştim, şu an üzerinde h8 ampüllü ikinci takımım var . O yüzden h11 aracınızda sorun çıkartabilir. Benim sis lamlarım yan sanayi sizin oemler daha dayanıklı olabilir ama takdir sizin :) Bir de maviye boyalı h8 lamba almış, ancak renk tonuna 2 gün dayanabilip, iade etmiştim bilginize olsun :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Murat bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

Xenon konusundaki hassasiyetiniz için teşekkür ederiz :bravo:

Yapmak istediğiniz uygulama için size tavsiyem yeni nesil yüksek Watt ve Lümen li high power cree led ampuller olacak . Renk skalası soğuk beyaz ve aydınlatma tatmin edici , forumda kullanan arkadaşlarımız ve uygulama videoları mevcut . Bence halojen performans ampulleri yerine uzun ömürlü led ampul kullanın derim ...

http://www.ebay.com/...=item418e99474f

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601

Anlmıyorum 55 wattlık sislerden zaten zor görüntü alıyoruz adamlar #35 wattlık kullanmış. Cree led çözüm olacağını sanıyorum..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Anlmıyorum 55 wattlık sislerden zaten zor görüntü alıyoruz adamlar #35 wattlık kullanmış. Cree led çözüm olacağını sanıyorum..

Sis farında menzil ve performans önemli değil, optik dağılım önemli çünkü kısa mesafeyi aydınlatıyor, uzun mesafeyi aydınlatamaz.

Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601

Sis farında menzil ve performans önemli değil, optik dağılım önemli çünkü kısa mesafeyi aydınlatıyor, uzun mesafeyi aydınlatamaz.

55 wattlık ampul kukullanıyorum.sis farını açınca içerden sadece yandığını ggörebiliyorum.aydınlatmada hiç iyi değiller.kangoo,clio,megane3 hep böyle.sadece mercedes vitodan tam performans aldımaldım.onun sis farları farın içinde ve kısa mesafeyi tam layıkı ile aydınlatıyor
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

55 wattlık ampul kukullanıyorum.sis farını açınca içerden sadece yandığını ggörebiliyorum.aydınlatmada hiç iyi değiller.kangoo,clio,megane3 hep böyle.sadece mercedes vitodan tam performans aldımaldım.onun sis farları farın içinde ve kısa mesafeyi tam layıkı ile aydınlatıyor

Seviye ayarı düzgün mü ? O kadar da kötü olmaması lazım.

Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601
Seviye ayarı düzgün mü ? O kadar da kötü olmaması lazım.
fabrikadan nasıl çıktıysa öyle.ayar filan görmedi..
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

fabrikadan nasıl çıktıysa öyle.ayar filan görmedi..

Kontrol etmek gerekir. Dediğim gibi, sis farından yol aydınlatması beklemeyin, kısa ve geniş bir açıya sahip.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...