İçeriğe Yönlendir

Suzuki carry mercek montajı

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Epeydir hareket yok. İyice hamladık. Kısmetse yarın sabah itibari ile eski nesil bosch d2s mercek montajına başlıyoruz. Pleksimiz vs. herşey hazır.

Namı diğer montaj yapılacak aracımız bunun tıpkısı. Tabi rengi beyaz.. :)

Mercek: eski nesil Bosch (iri bişey)

Balast: Mıtsubıshı

Ampül: Universal 4300k

LDSm6VM.jpg

tarihinde Hüseyin Hoca tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Özellikle pleksi ön cam kısmının nasıl yapıldığını detaylı anlatırsanız gayet güzel bilgiler sağlamış olacaksınız forumumuz için.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Atom un arkası motor kısmında mı araç iç kısmına mı denk geliyor . Malum atom farda arka kısım kısıtlı ...

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Kolay gelsin Hüseyin bey Evet özellikle benim H4 lere çok yakın

konuyu yakından takip edeceğim acaba bu atom farın ölçüleri nedir

post-6253-0-15654000-1423262484_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Özellikle pleksi ön cam kısmının nasıl yapıldığını detaylı anlatırsanız gayet güzel bilgiler sağlamış olacaksınız forumumuz için.

Sloganımız şu; Bol foto bol bilgi. :)

Atom un arkası motor kısmında mı araç iç kısmına mı denk geliyor . Malum atom farda arka kısım kısıtlı ...

Farın arkası direk aracın içinde kalıyor. yer sıkıntımız yok. İşin en güzel yanıda bu.Fakat normal montaj sürecinden biraz farklı sürecek gibi. Malum far epey eski model. Far camı ile far tası birbirine bağlı. Camı kırınca far tası boşa çıkıyor. Far tasına merceği monte etmeden önce far tasını sabitlemek gerekecek. Tabi bu kolay bişey değil. Malum far ayarı da olması için far tasının hareket etmesi lazım. Şu an birkaç işlemi devreye soktuk. malzeme çıktıkça fotoları ekleyeceğim.

Kolay gelsin Hüseyin bey Evet özellikle benim H4 lere çok yakın

konuyu yakından takip edeceğim acaba bu atom farın ölçüleri nedir

Farlar kare formunda gibi. Sizinkiler diktörtgen sanki. Ölçmedim ama 15X12 diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ya da farları hiç ellemeden kenara çıkartıp farların yerine kompozit yardımı ile birşeyler ayarlayacağız . Bu daha mantıklı gibi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Sona yaklaştık. Mercek montaj işi bitti. Şimdi sıra far yapısına estetik bir görünüm kazandırmaya geldi. Su tesisatçısı bir arkadaşımın bana epey yararı dokundu diyebilirim. :). Kısmetse yarın far bitmiş olur.

NOh0tH9.jpg

NOh0tH9.jpg

YR12vYU.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

umarım farı bu resimdeki gibi takmadınız :) ters duruyorlar da :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

düşündüm de yol karanlık gökyüzü aydınlık olur ama uzunlar yolu iyi aydınlatır :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Havalar soğudu çalışmayı yavaşlattık.

Far ayarımız henüz yapılmadı, duvar çizgimiz bu şekilde.

Sağ-sol

osbHzTN.jpg

Sol;

GTY9IBc.jpg

Farın son durumu bu şekilde değil aslında, Son hali ile far pleksi ile kapatıldı üzerine çerçevesi monte edildi, ama daha pleksinin içten bazı kısımları ayıpları örtmek adına boyanacak. Ardından far ayarı yapıldıktan sonra işlemler tamamlanmış olacak.

3donJe9.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Boyama işlemi de bittikten sonra son hal ile ekleyeceğim. Efsane oldu. Böyle bir far orjinl ekipman olarak aracın 2 katı fiyatı eder. :)

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

mercekli fara desenli cam takılı iken nasıl bir duvar resmi veren bir foto varmı sitede yok ise ( gec kalmadıysak) siz takıp deneseniz nasıl olur sonuç bizim için güzel bir kaynak olur

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

mercekli fara desenli cam takılı iken nasıl bir duvar resmi veren bir foto varmı sitede yok ise ( gec kalmadıysak) siz takıp deneseniz nasıl olur sonuç bizim için güzel bir kaynak olur

Biz bunu deneyemeyiz. Çünkü farı hiç dağıtmadık. Malum atom far. Farı söktük koyduk kenara. Yarın öbür gün merceği dağıtması başka aracaaktarası da çok kolay. Ki uğraşmaya dğmez eski nesil bosh mercek maliyeti kaç para. :)

Sizin dediğiniz işi denemek için desenli cam lazım, bir yerde meraak edilen deseni görmüştüm, duvar çizgisinde ışığın mercekten geldiği az çok belli ama desenlerden sebep dağınık bir görüntü vardı.

Sizin farın demonte halinin fotoları varmı. Neler yapılabilir bir inceleyelim bakalım?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Standart montaj işlemi geçerli sizin için. Yani cam çıkarılacak, çıkan cam kalıba gidip pleksi yaptırılacak, far tası kesilecek mercek monte edilecek vs. vs.

Stopçu Altan pleksi cam için 150 tl almıştı benden zmanında. Size ekstra maliyet çıkacak.

Far camı ayrıca satılıyorsa camı sökmeye uğraşmaz kırarsınız. Ayrıca cam alıp onu kalıba yollarsınız yada kalıbı siz çıkartırsınız. o zaman 150 tl cepte kalır.

far budur

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ölçüler uyuyorsa güzel bir seçenek bu. Tabi camı ayırma işi hep düşündürmüştür beni. malum unüversal bir ürün. Açmak çok kolayda olabilir çok zorda..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...