AHMET ONUR 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 Tebrikler,hayran kaldım resmen,oldukça zahmetmi bir iş...Aşınan düğmeler için ço güzel bir çözüm,peki o şekilleri aynı şekilde nasıl yapıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 11 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2015 Tebrikler,hayran kaldım resmen,oldukça zahmetmi bir iş...Aşınan düğmeler için ço güzel bir çözüm,peki o şekilleri aynı şekilde nasıl yapıyorsunuz?Teşekkürler. Öncelikle çizilecek şeyi tarayıp bilgisayara aktarıyorum. corel programı var orda yeniden çizip filmini alıyorum. grafiker olduğum için sıkıntı olmuyor. 2 Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Peki tarama işini kendim halledersem çizim için sizden yardım alabilirmiyim biraz Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 Peki tarama işini kendim halledersem çizim için sizden yardım alabilirmiyim biraz olur tarayıp gönderin yardımcı olmaya çalışırım. 1 Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 (düzenlendi) Mürsel bey ellerinize kollarınıza sağlık.Ben de Citroen C2 aracımda malumunuz, arka kısmı boyalı kalorfier kısmıyla uğraşıyorum.Ankarada nasıl yaptıracağımı bir türlü bulamadım, kimse uğraşmak istemiyor ve başından savıyor.Açıkçası hevesim kaçmışken siz bana umut oldunuz.Bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Sizinle özel yoldan iletişime geçemedim, forumda bulamadım o yüzden konunuzu kirlettiğim için çok özür dilerim, arzu ederseniz derhal mesajımı düzenleyip içeriği kaldırabilirim. Belki biliyorsunuz, c2 kalorifer kısmı şu şekilde. http://i.hizliresim.com/vnE7N6.jpg Bu panelin arkasında aynı sizin panelinizde olduğu gibi renklendirme için değişik bir boyama yöntemi uygulanmış.Tiner ya da aseton ile silinmeye çalışıldığında malesef siyah kısım mefta oluyor.Ben bu hataya düştüm.Ancak filmin tarayıcıdan ölçüsünü alabildim ve photoshopta yeni bir tasarım yaptım.Kendi denemelerimce birebir oturacak gibi duruyor.Ancak bunun basımı konusunda ağır sıkıntılar içerisindeyim. Öncelikle ne kadar matbaaya gittiysem bana "olmaz, biz yapmıyoruz, bu ne abi ya" gibi triplerle karşılaştım.Basit iş görünce sıyrılıyorlar, karınları çok tok belli ki ya da insanlıklarını kaybetmişler.Sizin bahsettiğiniz yöntem, matbaa filmine tek renk olayı sanırım uygulanabilecek en iyi yöntem ancak nerde yaptırabilirim bilemiyorum.Benim görselimde görülen yuvarlak ve oval kısımlar lazer ile kesilmeli.Bunu sizin yaptırdığınız yer yapıyor mu? http://i.hizliresim.com/a25RzR.jpg Bana yardımcı olacağınızı umuyorum, uzun zamandır geceuçuşunu tüm otomobil forumlarını olduğu gibi uzaktan takip ediyordum, konunuzu görünce üye olmanın vakti gelmiş dedim.Çok teşekkür ederim şimdiden olumlu, olumsuz mesajınız için. Düzelte : Fotoğraflar çok büyük çıktıkları için linkleri verdim, forum düzeni her yerde esastır 30 Aralık 2015 tarihinde cemdogu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 1 Ocak 2016 Yazar Paylaş 1 Ocak 2016 On 30.12.2015 at 19:53, cemdogu yazdı: Mürsel bey ellerinize kollarınıza sağlık.Ben de Citroen C2 aracımda malumunuz, arka kısmı boyalı kalorfier kısmıyla uğraşıyorum.Ankarada nasıl yaptıracağımı bir türlü bulamadım, kimse uğraşmak istemiyor ve başından savıyor.Açıkçası hevesim kaçmışken siz bana umut oldunuz.Bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Sizinle özel yoldan iletişime geçemedim, forumda bulamadım o yüzden konunuzu kirlettiğim için çok özür dilerim, arzu ederseniz derhal mesajımı düzenleyip içeriği kaldırabilirim. Belki biliyorsunuz, c2 kalorifer kısmı şu şekilde. http://i.hizliresim.com/vnE7N6.jpg Bu panelin arkasında aynı sizin panelinizde olduğu gibi renklendirme için değişik bir boyama yöntemi uygulanmış.Tiner ya da aseton ile silinmeye çalışıldığında malesef siyah kısım mefta oluyor.Ben bu hataya düştüm.Ancak filmin tarayıcıdan ölçüsünü alabildim ve photoshopta yeni bir tasarım yaptım.Kendi denemelerimce birebir oturacak gibi duruyor.Ancak bunun basımı konusunda ağır sıkıntılar içerisindeyim. Öncelikle ne kadar matbaaya gittiysem bana "olmaz, biz yapmıyoruz, bu ne abi ya" gibi triplerle karşılaştım.Basit iş görünce sıyrılıyorlar, karınları çok tok belli ki ya da insanlıklarını kaybetmişler.Sizin bahsettiğiniz yöntem, matbaa filmine tek renk olayı sanırım uygulanabilecek en iyi yöntem ancak nerde yaptırabilirim bilemiyorum.Benim görselimde görülen yuvarlak ve oval kısımlar lazer ile kesilmeli.Bunu sizin yaptırdığınız yer yapıyor mu? http://i.hizliresim.com/a25RzR.jpg Bana yardımcı olacağınızı umuyorum, uzun zamandır geceuçuşunu tüm otomobil forumlarını olduğu gibi uzaktan takip ediyordum, konunuzu görünce üye olmanın vakti gelmiş dedim.Çok teşekkür ederim şimdiden olumlu, olumsuz mesajınız için. Düzelte : Fotoğraflar çok büyük çıktıkları için linkleri verdim, forum düzeni her yerde esastır matbaa filmini herhangi bir matbacıya gidip dosyayı verip bunun filmini almak istiyorum dediğinizde yardımcı olması lazım. basit bir iş eğer matbaacı uğraşmazsa matbaacılar sitesi gibi bir yer varsa orada grafik tasarım ve film baskı yerleri vardır. bunlardan rica ederseniz onlarda yardımcı olurlar. a4 boyutunda bir çıkış 3-5 lira tutar. kesim konusuna gelirsek o iş biraz sıkıntılı. öncelikle optik okuyuculu plotterda bunu kestirebilirsiniz. ya da lazerde kestirebilirsiniz. optik okuyuculu plotter makinası reklamcılarda olur ama öyle ufak reklamcılarda pek bulunmaz biraz daha büyük reklamcılara bakmanız gerekir. belki copy center tarzı yarım kesim etiket kesen yerler varsa onlarda da vardır. eğer siz yaptığınız çalışmayı bu tarz bir plotter da kestirmek isterseniz bunun bir şablonu vardır. kenar kısımlarına nokta koyarlar bu noktalara göre de lazer kesim kesilecek yeri bulur. yani kesim için öncelikle optik okuyuculu bir lazer bulacaksınız. burada çalışmanızı vectorel olarak hazırlayıp optik okuyucu şablonun içine yerleştirip filmini alıyorsunuz. daha sonra o filmin kesilecek yerlerini vectorel olarak çizip kesim yapacak yere veriyorsunuz. o da plotter cihazında aldığınız filmi kesiyor. renk olayına gelirsek. öncelilkle kalorifer kısmının zeminine beyaz bir folyo yapıştırın. onun üstüne de yine herhangi bir reklamcıdan bulabilirsiniz. kırmızı ve mavi gelen yerlere denk gelecek şekilde folyo yapıştırın onun üstüne ise matbaa filmini koyun. bu şekilde sorun çıkmadan ışık geçirgenliği olacaktır. fakat matbaa benim göstergeye yaptığım matbaa filmi zamanla sıcak soğuktan etkilenip biraz kabarma yaptı. bunu önlemek için filmi ya iyi bir şekilde alt zemine yapıştıracaksınız. ya da filmin üstüne şeffaf bir katman koyup arada sıkışmasını sağlayacaksınız. eğer sizin o kalorifer bölümünü sildiğinizde elinizde şeffaf bir şekilde kaldıysa o kısmın arkasına koyup sıkıştırırsanız olur. 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 1 Ocak 2016 Yazar Paylaş 1 Ocak 2016 Eğer yaptıramazsanız gönderin bana kalorifer kısmını ben burda halledip geri gönderirim. siz ne için boyasını çıkarmıştınız. led mi yapacaktınız? Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 6 dakika önce, Mürsel Balcı yazdı: Eğer yaptıramazsanız gönderin bana kalorifer kısmını ben burda halledip geri gönderirim. siz ne için boyasını çıkarmıştınız. led mi yapacaktınız? Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.Öyle bir duruma gerek kalmayabilir ancak sizden vektörel konusunda yardım isteyebilirim.Bir kısım görsel değişiklik te olduğu için sizden yardım almak çok daha iyi olur diye düşünüyorum.Aracımızı aldığımızda double din taktık, ve tuşları maviydi.Double'ın garantisini bozmamak adına arabanın orasını burasını kurcalamak daha mantıklı geldi, zira 10 yaşında araç ama bizim de ışıklarda dengesizlikler var ve her biri turuncu yanıyor.Biz bunları mavi/beyaz yaparak uyumu sağlamak istiyoruz.Başlangıcı da orta bilgi ekranıyla yaptık, çok ta hoşumuza gitti.Tıpkı sizin saat ekranı gibi, ekranın arkasında turuncu bir film vardı, onu çıkararak 1 beyaz kağıt, 4 kat mavi asetat ile renklendirdik.Tüm renklendirmeleri aynı tonda olması için asetatla yapmayı planlıyoruz zira, folyonun renk geçirgenliği az kalabilir. http://i.hizliresim.com/vnL1Np.jpg Yorum bağlantısı
Deniz Taran 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Tebrikler arabasını seven insanlara hayranım. Yorum bağlantısı
Uğur Atılgan 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 vallahi bravo, üç sayfayıda kesintisiz takip ettim, iyi sabır ve emek var yaptığınız işte. aracın orta konsolunun ışıklandırmasını baştan yaratmışsınız Yorum bağlantısı
Mehmet Bozz 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Müthiş bir emek süper sonuçlar, gönülden tebrikler. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 gözterge paneli çok iyi olmuş. dağılım iyi. belki tamamı beyaz olabilirmiş. bu tip birşeyi ben eski den sahip olduğum nissan da yapmıştım. gerçekten başa bela bir uygulama. Yorum bağlantısı
Ali Mustafa İlhan 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 mürsel abi yardımına iht,yacım var müsait bi anında dönersen çok sevinirim Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 2 Ekim 2017 Yazar Paylaş 2 Ekim 2017 Sorun nedir. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ali Mustafa İlhan 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 28 dakika önce, Mürsel Balcı yazdı: Sorun nedir. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi abicim öncelikle çok tesekkür ederim oktay toker abim selam söyledi size yardım edebilecegini söyledi çalışmalarınızı inceledim süper ötesi bende aracımın göstergesini canlandırmak istiyorum çok kötü bi görüntüsü var ne yapabilirm abicim arkasından ısık gelmesi için orjinali üstten ısık veriyor ve arkasıda kalın Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 2 Ekim 2017 Yazar Paylaş 2 Ekim 2017 abicim öncelikle çok tesekkür ederim oktay toker abim selam söyledi size yardım edebilecegini söyledi çalışmalarınızı inceledim süper ötesi bende aracımın göstergesini canlandırmak istiyorum çok kötü bi görüntüsü var ne yapabilirm abicim arkasından ısık gelmesi için orjinali üstten ısık veriyor ve arkasıda kalın Aracınız nedir mazda 626 ise bende çizimleri mevcut ayni yöntemle yapabilirsinizASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Ali Mustafa İlhan 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 9 dakika önce, Mürsel Balcı yazdı: Aracınız nedir mazda 626 ise bende çizimleri mevcut ayni yöntemle yapabilirsiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi abicim çok sevinirim ama benim aracım lada samara uydurabilirmiyim acaba Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 2 Ekim 2017 Yazar Paylaş 2 Ekim 2017 abicim çok sevinirim ama benim aracım lada samara uydurabilirmiyim acabaBunun yeniden çizilmesi lazim pleksi kullanıp üzerine film tabakası koyulup yapılabilir ama bayağı uğraştırır. Mevcut zeminin arkasın dan ışık tuttunuz mu hic belki ışık geçirgen olabilir. Eğer öyle çıkarsa Sadece led döşeyerek halledersiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 2 Yorum bağlantısı
Ali Mustafa İlhan 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 2 dakika önce, Mürsel Balcı yazdı: Bunun yeniden çizilmesi lazim pleksi kullanıp üzerine film tabakası koyulup yapılabilir ama bayağı uğraştırır. Mevcut zeminin arkasın dan ışık tuttunuz mu hic belki ışık geçirgen olabilir. Eğer öyle çıkarsa Sadece led döşeyerek halledersiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi abi bi ara baktımda hiç belli olmuyor çok kalın çizim filanda ugreastırır diyorsunuz sanırı olmayacak 2 dakika önce, Ali Mustafa İlhan yazdı: abi bi ara baktımda hiç belli olmuyor çok kalın çizim filanda ugreastırır diyorsunuz sanırı olmayacak birde indiglo plasma filan bişeyler gördüm abi baktım ama aracım için yok yakın olanda çok pahalıydı 60 70 eurolarda Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 50 dakika önce, Mürsel Balcı yazdı: Bunun yeniden çizilmesi lazim pleksi kullanıp üzerine film tabakası koyulup yapılabilir ama bayağı uğraştırır. Mevcut zeminin arkasın dan ışık tuttunuz mu hic belki ışık geçirgen olabilir. Eğer öyle çıkarsa Sadece led döşeyerek halledersiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Senin yaptığın model olarakta çok güzel kadran.Mesela bunun boyutunu alsan sendekini pc yazlım kopyası mevcutsa yeniden o boyuta getirip km olan kısımı iç kısmında buna göre genişletsen bu şekilde yapılabilir düşüncesindeyim.pleksi kısmı için şöyle olabilir hurda bir kadran alınır iç kısım sökülür kadaran kısmı içinde örnekleme teşkil edecektir ve pleksi ona göre kesilir kadranlarda her şeyi hazırlanır son aşamada ise araçta sökülüp iç mekanızma aktarılır.Bu şekilde bir yol izlenebilir. Her şekilde son derece uğraştırıcı bir çalışma olacak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Mustafa İlhan 28 Ekim 2017 Paylaş 28 Ekim 2017 mürsel abi yine ben eger cevaplarsanız çok sevinirim bi sorum olacak ben gerçekten istiyorum bunu yapmayı göstergeyi çizimler buldum nette ancak normal resim formatında sanırım bunu çıkartabilirmiyim yoksa olmaz mı acaba Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 28 Ekim 2017 Yazar Paylaş 28 Ekim 2017 mürsel abi yine ben eger cevaplarsanız çok sevinirim bi sorum olacak ben gerçekten istiyorum bunu yapmayı göstergeyi çizimler buldum nette ancak normal resim formatında sanırım bunu çıkartabilirmiyim yoksa olmaz mı acabaİstanbuldamisiniz resimleri bana mail atin bakayım isterseniz. resim üzerinden çok sağlıklı olmaz çünkü olçeklemek gerekiyor . En güzel yöntem gösterge plakalarını tarayarak üzerinden çizim yapmak. Belki orjinal göstergeleriniz ışık geçirecek yapıda da olabilir eğer göstergeyi sökerseniz arka kısmından ışık tutup kontrol edebilirsiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts