İçeriğe Yönlendir

Power led lens çeşitleri

Kahraman Çalış

Recommended Posts

Kahraman Çalış
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar, geçen gün sanayide bir arkadaşımın yanına gittim. Yoldan geçerken bir aksesuarcının önünde aracın birine led takıyorlardı. Ledi parklara bağlamışlar. Ledin parlaklığını görünce dikkatimi çekti ve bi göz attım. Birkaç resim çektim dikkatimi çeken konu ledlerin çok parlak ve görüş açısının çok geniş aynı zamanda da çok net olduğunu farkettim. Ledlerin mercek yapısına bakınca benim kullandığım lenslerden daha farklı bir yapıya sahip olduğunu gördüm. Resimini de atınca bakarsınız içe doğru orta göbek çıkıntılı dış kenarlar halka şeklinde bir yapısı vardı. Dediğim gibi ışık kırılma açısına bayıldım. Hem geniş açılı heryerden bakınca parlak (bendeki 120 ve 90 dereceli lenslerde bile bu kadar iyi açılı parlaklık göremedim) hemde dar açılı lens gibi bakınca parlak. Daha sonra internette lens çeşitlerine bakarken bulduğum bazı lens çeşitlerini fotoğraflarını sizlerle paylaşıp kullanıp tecrübe sahibi olan ustalarımdanda her lens için fikirlerini rica edicem. Parlaklığı açısı vs.

Resim 1: Bu size bahsetiğim ışık açısını beğendiğim aksesuarcıdaki ledin resmipost-6578-0-99166100-1429715836.jpg

Resim 2: Bu lensin ışık deseni nasıl bir şekilde gözüküyor acaba tırtıllı üst kısmı post-6578-0-54629100-1429715920.jpg

Resim 3: Üzeri puslu olan bu lens genelde 45 derecenin üstü olan derecelerde bu şekilde puslu yapıya sahip. post-6578-0-87784200-1429716029.jpg

Resim 4: Bu ise üzeri nokta şekilde.

post-6578-0-88733000-1429716082.jpg

Resim 5: Üzerindeki optik yapı farklı genelde el fenerlerinde rastladığım tipte bir lens post-6578-0-54720900-1429716166.jpg

Resim 6: Lens ve dış çerçevesi birleşik bir ysapıda benim kullandığımın iki parçalının tek parçalı hali post-6578-0-13567900-1429716269.jpg

Resim 7: 10W ve üzeri power ledlerde kullanılan bir lens tipi resim 5 ile aynı yapıya sahip zannedersem

post-6578-0-85718500-1429717157.jpg

Resim 8 : İlk resimde bahsettiğim beğendiğim lense çeok benziyor. İlk resimdekinin dış kenar halkalarıda şeffaf iken bunda ise dış halkalar puslu görünümde.

post-6578-0-31519400-1429716486.jpg

Arkadaşlar her resim ile ilgili bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Her lens ile aydınlatma performansı ışık deseni nasıl görünür yada puslu lens ile üzeri tırtıklı olan arasındaki karşıdan bakınca görünen ışık şekli yada yandan bakınca?

İlk resimdeki hazır olan modül üzerindeki lenslerden bulamadım. Sadece resim 8 deki gibi buldum oda kenarları puslu nasıl bir fark oluşturuyor bu pusluluk bilmiyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

tarihinde Kahraman Çalış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Resmini eklediğiniz lens drl için özel olarak tasarlanmış , uzun mesafeli ışık vermesinin ve görünür olmasının sebebi bu .

2. 3. ve 4.resimdeki lensler nude lens tir , kısa mesafeli homojen olmayan dağınık ışık elde etmek için kullanılır .

5. resimdeki Fish eye lens tir , bu model kısa mesafeli ama en geniş açılı lens tir.

6. resim dar açılı uzun mesafe lens tir , yanal açısı buna bağlı olarak azdır .

7. resim 5W ve üzeri power , smd , cree ledler için kullanılan lens tir . Dış ortamda kullanılması için çok iyi izole edilmeli ve iyi soğutulmalıdır . Far içinde kullanılabilir ama dış ortamda drl olarak kullanılamaz .

8. resimde 2 3 ve 4 teki lens grubuna ait , bu lensler iç ve dış ortam lensleri genelde wallwasher amaçlı kullanılıyor , bizler amatör olarak araçlarımıza uygulama yapıyoruz . Asla bir hella yada osram drl ler gibi performans alamayız ...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...