Mutlu Tahan 13 Mayıs 2015 Paylaş 13 Mayıs 2015 (düzenlendi) Merhabalar;Siteye yeni kayıt oldum, daha önceden gizli takipçiydim Sorunu araştırdım ama bulamadım yada bulamadığımı sanıyorum.Motoruma, aşağıdaki şekilde bağlantısını yaptığım, mercekli xenon çalışmasında, uzun ve kısa olarak düzgün çalışma sağlayamadım.Marş ile birlikte kısalar direk yanıyor, normal halojen kullanımında.Bağlantı sonrasında xenon kısa yanmasına rağmen, panelde uzun yanıyormuş gibi mavi far ışığını yakıyor.Uzun ve kısa yerlerini değiştirip denediğimde, kısa yanarken uzun yapınca far sönüyor.Sadece kontak açık iken kısalar yanmadığında sellektör yaparsam selenoid çalışıyor ve uzun yapıyor.Ne yapacağımı çözemedim, acaba ayrı bir switch mi bağlamam gerekli ?Bu konuda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.. 13 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 13 Mayıs 2015 Paylaş 13 Mayıs 2015 Uzun kısa kontrol ünitesinde sıkıntı olabilir. Xenon balastı söküp halojen ampulle uzun kısa hatlarındaki elektriğin kontrolünü yapmalısın. Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 13 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2015 (düzenlendi) Halojen de herhangi bir sorun yapmadı ama, denedim bugün.Arada bir çok nadiren, ilk çalıştırmada kısalar bazen yanmıyordu.Kapa açta düzeliyordu. 25 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 sanırım balast ile ilgili bir durum. Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 14 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2015 Balast nasıl bir düzensizlik yapar sizce tam olarak kestiremedim ben. Biraz detay verebilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 (düzenlendi) Resimde şematik anlatımda role devresi var gibi.Devrede sorun yok ise ve tetik uçları sizinde son değişimle yaptığınızdaki şeki,lde bağlanınca normal çalışması gerekiyor.Motor tesistaında H4 yapıdan dolayı kısa yanınca ve uzun yapınca kısa + kesildiği için bu sıkıntı oluşuyor.Devredeki role tertibatı sıkıntılı.Linkteki xenon bağlantı şeması işini görür kanısındayım.Sadece role sisteminide tadilat yaparsanız sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.Net olarak resimdeki bağlantıyı aracınıza tatbikte sıkıntılı durum oluşmuş.Kısada balast sorunlu degilse uzundada sorunlu olmaz.Roleli sistemde direk Aküden çekilecek kablo önemli unsurdur.http://www.geceucusu...ir/page__st__20 14 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 daha önceki motoruma xenon kit takmıştım, uzunla kısayı ters bağlamıştım, sizdeki gibi durum olmuştu, sonra uçları değiştirince düzeldiydi, siz o işlemi yapmışsınız düzelmemiş, bu yüzden aklıma geldi. Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 (düzenlendi) Resimde şematik anlatımda role devresi var gibi.Devrede sorun yok ise ve tetik uçları sizinde son değişimle yaptığınızdaki şeki,lde bağlanınca normal çalışması gerekiyor.Motor tesistaında H4 yapıdan dolayı kısa yanınca ve uzun yapınca kısa + kesildiği için bu sıkıntı oluşuyor.Devredeki role tertibatı sıkıntılı.Linkteki xenon bağlantı şeması işini görür kanısındayım.Sadece role sisteminide tadilat yaparsanız sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.Net olarak resimdeki bağlantıyı aracınıza tatbikte sıkıntılı durum oluşmuş.Kısada balast sorunlu degilse uzundada sorunlu olmaz.Roleli sistemde direk Aküden çekilecek kablo önemli unsurdur.http://www.geceucusu...ir/page__st__20Teşekkürler, sizin şemanızda ki gibi uygulama yapıp sonucu paylaşacağım.daha önceki motoruma xenon kit takmıştım, uzunla kısayı ters bağlamıştım, sizdeki gibi durum olmuştu, sonra uçları değiştirince düzeldiydi, siz o işlemi yapmışsınız düzelmemiş, bu yüzden aklıma geldi.Malesef bende düzelmedi.Yukarıdaki gibi tekrar deneyeceğim.Teşekkürler. 25 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 17 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2015 (düzenlendi) Rolenin vaziyeti aşağıdaki gibi,Sizce fabrikasyon bir bağlantı hatası olma ihtimali varmıdır ?Benim aklımda takılan, motordaki fabrikasyon role hatası buna sebep olurmu acaba?Çünkü ara sıra motoru çalıştırınca, farları yakmayabiliyor ve yeniden kapa aç yapıyorum. Gerçi h4 soketini ölçtüğümde kısada ve uzunda ayrı ayrı olması gerektiği gibi voltaj geliyor. Son bir ihtimal belki bu balastlar canbus olmayabilirmi acaba diye düşünmeye başladım.Kitin linki;'>http://www.aliexpress.com/item/2ABC-Universal-Motorbike-35w-2-inch-Hid-Bi-xenon-Projector-Lens-Kit-wiht-Slim-Ballast-Blue/865239432.html?tracelog=ae-app-ios-sharefor-shkmail 17 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 (düzenlendi) Resimlerden bişi söylemek çok zor.Siz bu elinizdeki ürünün akü giriş ucunu şemaya göre bağladıysanız sorun olmaması gerekiyor.Bu parçadaki bağlantı hatası sizi uğraştıryor.Bence zaman harcamayıp bu zamanı yeni role dizaynı için kullanın derim.Cambus sadece ampul arıza ışığı için geçerli bir özellik.sizdeki sorunla alakalı değil.Heleki H4 yapıda. 25 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 25 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2015 (düzenlendi) Resimlerden bişi söylemek çok zor.Siz bu elinizdeki ürünün akü giriş ucunu şemaya göre bağladıysanız sorun olmaması gerekiyor.Bu parçadaki bağlantı hatası sizi uğraştıryor.Bence zaman harcamayıp bu zamanı yeni role dizaynı için kullanın derim.Cambus sadece ampul arıza ışığı için geçerli bir özellik.sizdeki sorunla alakalı değil.Heleki H4 yapıda.Bende tam yeni role motajı niyetindeyim.Hangi tip role kullanmalıyım sizce?Bu linkte bulunan elo işimi görürmü;http://www.geceucusu.../page__hl__roleBirde okuyabildiğim kadarıyla, orjinal Role üzerinde 7A/250VAC yazıyor. 25 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 Oto elektirk hırdavatçısından rahatça bulabileceğin 5 bacaklı şeffaf kılıfta içinde yeşil led olan 40 amper role alaıp kullanırsan sağlıklı olur.Yada sadece 5 pin 40 amper olması yeterli.elo role için yorumum yok. Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 25 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2015 Teşekkürler,Temin edip uygulamaya geçeceğim.Sanırım yarın tamamlamış olurum.Sonuçları da paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 26 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2015 (düzenlendi) Bana bu kabloların hangisini nereye bağlayacağımı, tarif edebilirmisiniz.Şemadaki gibi IN4007 bağlamam gerekiyormu?Role: 26 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/page__st__20İleti 26.Tarifle,arifle zor şemadan yapman ve olduğu gibi uygulaman doğru seçim olur. Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 26 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2015 (düzenlendi) http://www.geceucusu...ir/page__st__20İleti 26.Tarifle,arifle zor şemadan yapman ve olduğu gibi uygulaman doğru seçim olur. Sabahtan beri bu şemeya bakıyorum ama doğrumu anladım emin olamadım.Uzun olan Mavi Kabloyu ve Kısa olan Beyazı kabloyu 86 nolu bacaktan ayrı ayrımı almam gerekiyor? 26 Mayıs 2015 tarihinde Mutlu Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 (düzenlendi) 86 ucu tetik ucu bu uca direkt kısa hüzme kablosundan paralel bağlayacaksın.Diodun çizgili kısmını buraya bağlayacaksın diodun diğer ucuna uzun hüzme kablosundan paralel bağlayacaksın.87 balastın + ucuna baglanacak.30 aküden direkt siğorta seri bağlı olarak bağlanacak.Orta pin boş kalacak. 27 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mutlu Tahan 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Ne yaptıysam başarılı olamadım malesef.Bu nedenle şimdilik sellektör yapamadan,otomatik yanan kısalarımla kullanmaya devam ediyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts