Oktay Toker 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 On 01.05.2016 at 10:49, Seçkin Akpunar yazdı: merhaba arkadaşlar yeni aldığım bu aracın farları çok yetersiz önümü göremiyorum..nasıl bi çözüm bulabiliriz. araç farları normal sarı renkte.. Öncelikle far ayarına baktıran.Bu tipte afl ve otomatik yükseklik farlarda yanlış bir algı bana son zamanlarda çok söylendi.Far kendisini ayarlıyor diye cümleler dinledim.Öyle bir durum yok.Manuel ayar şart.Otomatik yükseklik sadece araç arkasına belli ağırlık yüklenirse çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 (düzenlendi) 3 saat önce, Oktay Toker yazdı: araç arkasına belli ağırlık yüklenirse çalışır. ilave olarak ; aracın yer ile düzlem açısı yani doğal olarak farların yer ile düzlem açısı değiştiğinde ör ; eğim çıkarken gökyüzünü değil de sürücünün önünü aydınlatsın ve de öndeki aracın gözünü almak suretiyle sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmesin diye otomatik olarak farların yer ile açısını daraltarak farları yere doğru eğer. Oysa far ayarı farklı bir şeydir ve http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ linkdeki ayarı tüm araçlar yapmalıdır. 14 Haziran 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Bir saat önce, Sırrı Polat yazdı: ilave olarak ; aracın yer ile düzlem açısı yani doğal olarak farların yer ile düzlem açısı değiştiğinde ör ; eğim çıkarken gökyüzünü değil de sürücünün önünü aydınlatsın ve de öndeki aracın gözünü almak suretiyle sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmesin diye otomatik olarak farların yer ile açısını daraltarak farları yere doğru eğer. Bunu yaptığından eminmisiniz ? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Eğim olayını ilk kez duyuyorum ve afl far tanıtımlarında hiç görmedim. Belki belli markalarda vardır. Sadece bahsedilenlerden ekstra olarak hıza duyarlıdır. Yavaşladıkça daha geniş alanı aydınlatırken hızlandıkça daha ileriyi aydınlatacak şekilde konumlanır. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 http://binekarac.vw.com.tr/vwsozluk/ShowComponent.aspx?ComponentID=17832 Burada biraz bahsetmiş , çok güzel bir de test videosu vardı , bulursam paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Olay şu; Bende bugün fark ettim. Aracım otomatik ve dizel. Araç dururken vitesi R'ye aldığımda ayağım frende sabit olmasına rağmen araç arkaya doğru hareket etmek istediğinden ön taraf alçalıyor ve far yüksekliği ister istemez aşağı düşüyor. Veya tam tersi D'ye aldığımda da bu defa yukarı çıkıyor. Linkteki sistemde bunu düzeltiyor. Hızlanırken aracın önü yükseleceği için far konumunun aşağı alıyor. Tam tersi frenleme yaparken de yukarı alıyor. Böylece kesilme çizgisini sabit bir noktada tutmaya çalışıyor. Ancak eğim çıkarken veya inerken farın ayar yapma durumunu dediğim gibi ilk kez duyuyorum. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 (düzenlendi) Otomatik far yükseklik ayarı, seyir farlarının yüksekliğinin ve dolayısıyla da aydınlatma mesafesinin en iyi şekilde ayarlanmasını ve yolun optimum şekilde aydınlatılmasını sağlar. Far yükseklik ayarı, tüm yük koşullarında aydınlatma mesafesinin aynı kalmasını sağlar ve karşıdan gelenlerin gözlerin kamaşmasını önler. Farlar, otomatik gerçekleşen ayarlama esnasında eğime ve yük durumuna göre uyarlanır. Otomatik far yükseklik ayarı için genelde iki farklı sistem kullanılır: bir statik bir de dinamik çözüm. Statik düzeltme yolcu ve bagaj tarafından oluşan ek yükleri dengelerken, dinamik sistem far ayarını kalkış, hızlanma ve frenleme esnasında da düzeltmektedir. ben bu cümleden öyle anlıyorum , çok çeşitli sensör çeşitleri de mevcut , ama videosu vardı bulamadım rast gelirse paylaşırım. 14 Haziran 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Doğrudur. Dinamik kontrolde eğime göre ayar yaptığı bahsediliyor. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Dinamik kontrol vardır fakat eski araçlarda varmıdır tartışılır. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Haziran 2016 Paylaş 15 Haziran 2016 (düzenlendi) 2 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: Olay şu; Bende bugün fark ettim. Aracım otomatik ve dizel. Araç dururken vitesi R'ye aldığımda ayağım frende sabit olmasına rağmen araç arkaya doğru hareket etmek istediğinden ön taraf alçalıyor ve far yüksekliği ister istemez aşağı düşüyor. Veya tam tersi D'ye aldığımda da bu defa yukarı çıkıyor. Linkteki sistemde bunu düzeltiyor. Hızlanırken aracın önü yükseleceği için far konumunun aşağı alıyor. Tam tersi frenleme yaparken de yukarı alıyor. Böylece kesilme çizgisini sabit bir noktada tutmaya çalışıyor. Ancak eğim çıkarken veya inerken farın ayar yapma durumunu dediğim gibi ilk kez duyuyorum. Yeni nesil,bi-xenon ve led farlı araçlarda statik kontrollülerde mevcut.Servet ustamın başarılı çalışmasında kullanılan parçalar ile mümkün oluyor.Fakt ustamın yaptığında bu şekilde çalışıyormu videoda pek anlaşılmasada aynı sensörler ile yapılabiliyor. Anlattığın işleme göre oldukça hassa bir otomatik ayar yapıyormuş.Gayet güzel.Mondeo mk3 ve aynı mantığı kullanan bütün Al Bosch farlardada keşke öyle olsa.Hella far için gözlem şanım olmadı. Eski nesil ilk otomatik yükseklikte sadece yük bazında yapıyor. Afl ile otomatik kontrol farklı sistemdir. Statik egimlide olsa her şekilde manuel el ayarı mecburidir. 15 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 15 Haziran 2016 Paylaş 15 Haziran 2016 7 saat önce, Oktay Toker yazdı: Statik egimlide olsa her şekilde manuel el ayarı mecburidir. Anlatılmak istenen bu , o sistem bizim bildiğimiz klasik anlamdaki rot-balanscıların yada far ayarcılarının yaptığı far ayarını yapmaz demek istedim. 1 Yorum bağlantısı
İlhan Albayrak 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 W211 kasa e270 2004 model önümü göremiyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 (düzenlendi) Hoşgeldiniz. Resim yanıltmıyorsa ampuller oem değil gibi.Sanki 8000k falan.Öyle ise soruna etkendir. Sol farda odak zayıflaması var.Resimleri çektiğiniz yer düz zemin mi.Sol far çizgisi egik gibi.Daha önce mercek sökülmesi oldu mu? Esas neden ise mercek ve far içi islenme olasılığının yüksek olması olabilir.Farlar açılarak mercek reflekötürü kontrolü gerekiyor ve far içi temizliği. 15 Kasım 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlhan Albayrak 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 15 saat önce, Oktay Toker yazdı: Hoşgeldiniz. Resim yanıltmıyorsa ampuller oem değil gibi.Sanki 8000k falan.Öyle ise soruna etkendir. Sol farda odak zayıflaması var.Resimleri çektiğiniz yer düz zemin mi.Sol far çizgisi egik gibi.Daha önce mercek sökülmesi oldu mu? Esas neden ise mercek ve far içi islenme olasılığının yüksek olması olabilir.Farlar açılarak mercek reflekötürü kontrolü gerekiyor ve far içi temizliği. Aracı 1 ay önce aldım yapılan işlemleri bilmiyorum ben sadece 260 tl verip ampülleri değiştirdim ama sonuç berbat gece yolculuğu çok zor . Uzunlarla gitmek zorunda kalıyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Mercek iç reflektörde sıkıntı var ise mercek değişimi yapılması gerekecektir ve far içi temizliği yapılıp kapanacak. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 19 saat önce, Oktay Toker yazdı: Hoşgeldiniz. Resim yanıltmıyorsa ampuller oem değil gibi.Sanki 8000k falan.Öyle ise soruna etkendir. Sol farda odak zayıflaması var.Resimleri çektiğiniz yer düz zemin mi.Sol far çizgisi egik gibi.Daha önce mercek sökülmesi oldu mu? Esas neden ise mercek ve far içi islenme olasılığının yüksek olması olabilir.Farlar açılarak mercek reflekötürü kontrolü gerekiyor ve far içi temizliği. Aynı kasa mercedesten bizde vardı. 2005 senesinde sıfır almıştık. Farlar muhteşem aydınlatma sağlıyordu. Bu kadar zamanda mercek ölmüştür bence. Ampullerde eski yada yan sanayi ise zaten aydınlatmayacaktır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Kasım 2016 Paylaş 24 Kasım 2016 On 16.11.2016 at 14:00, ilhan albayrak yazdı: Aracı 1 ay önce aldım yapılan işlemleri bilmiyorum ben sadece 260 tl verip ampülleri değiştirdim ama sonuç berbat gece yolculuğu çok zor . Uzunlarla gitmek zorunda kalıyorum Duvar fotolarında her şey idare eder gibi görünüyor ancak yol fotosunda görünen o ki farlar en aşağı konuma inmiş. 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Coşkun 12 Ocak 2020 Paylaş 12 Ocak 2020 Arkadaşlar merhaba forumda yeni sayılırım hatalarım olursa anlayış göstereceğinizi umuyorum. W211 2003 model aracım var farlarından çok şikayetçiyim 1 hafta önce önümü görmediğim için kazanın eşiğinden döndüm neyse ampülleri yeni philips 4300k d2s ile değiştirdim fakat bi fark olmadı,bende kafaya koydum mercekleri değiştiricem (Kendi başıma) aracıma uygun mercek öneriniz nedir onları ve merceği değiştirenler tecrübelerini yazarsa çok memnun olurum Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar 12 Ocak 2020 Paylaş 12 Ocak 2020 Ben de aynı dertten muzdaribim. Benim araç da sizin araçtaki merceklerin bir sonraki versiyonunu kullanıyor ancak bizim merceklerimiz ebat olarak birebir aynı. Sadece ampülün girdiği kısım farklı. Şu an hangi merceği seçmem gerektiği konusunda araştırma yapıyorum. Yeni tip hella ve hella intemo övülüyor çokça. İntemonun kasa kısmı plastik ve kalın olduğundan bizim merceklerin yerine takmak zor olacak gibi. Yeni hella bu işi için daha uygun görünüyor. Ancak bu merceklerden daha iyisi var mıdır acaba diye düşünüyor insan ister istemez. Bosch merceklerin ışık şiddetinin de iyi olduğu söyleniyor parlak yansıtıcısından ötürü. Bir de f30 larda kullanılan zkw mercek var. Mercek seçimini kesinleştirirsem ona göre harekete geçeceğim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Ocak 2020 Paylaş 12 Ocak 2020 (düzenlendi) Linkteki konuda bi-xenon türleri ile ilğili yorumlar mevcut. Yusuf bey sizin konuda belirttiğim gibi iskelet yapıyı arayışınızda olan ve sonuca varacağınız elinizdeki merceği düzgünce monte edebileceğinize eminseniz uğraşın babında cümlem mevcut ve aynen geçerli ve bu konudaki far merceği iskeletide aynı stile sahip olması nedeniyle arayışınızı ona göre yönlendirin. Bahsi geçen her bi-xenon mercek son derece kalitelidir burda krom zemin aydınlatma kalitesine etken olsada esas etken reflektör açı derecesidir ve bu Bosch bi-xenon mercekte en dar açıda olması kaynaklı mesafe ve sellektör üstünlüğüdür.Hella ve intemo serileride bu açı meselesinde geri kalmaz.Far ayarı iyi olmadığı sürecede bu açının zaten önemide kalmaz. Araçlarınızda kullanılan bi-xenon mercek ve iskelet yapı size modifiye olarak çok imkan sunmasada olmazda diyemem ciddi işçilik ile her merceği yerleştirebilirsiniz.Lakin orijinal merceğin kaliteside inanınız bu yeni nesillere aratmayacak kapasitededir ve önemli olan ideal seviyede reflektör temizliği olması kafidir.İnkarda edememki yeni nesile geçmeninde zararı asla olmaz. Bir arkadaşımızın ciddi bir özveri ile çekilmiş ve anlatıma sahip videosunun konusu mevcut mutlaka izleyiniz fikir verecektir. 12 Ocak 2020 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yılmaz Coşkun 22 Ocak 2020 Paylaş 22 Ocak 2020 (düzenlendi) Yusuf ve Oktay Bey yanıtınız için teşekkürler konuları araştırıyorum fakat aklımda bir soru daha var farların aşşağı yukarı çıkıp inmesini sağlayan nedir? alacağımız mercekte mi olmalı yoksa mercekle alakası yokmu o haraketin bilmiyorum,bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Bu arada Yusuf Bey mercek seçtiyseniz ne seçtiniz ? 22 Ocak 2020 tarihinde Yılmaz Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasir Ç.Sakal 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 On 22.01.2020 at 14:49, Yılmaz Coşkun yazdı: Yusuf ve Oktay Bey yanıtınız için teşekkürler konuları araştırıyorum fakat aklımda bir soru daha var farların aşşağı yukarı çıkıp inmesini sağlayan nedir? alacağımız mercekte mi olmalı yoksa mercekle alakası yokmu o haraketin bilmiyorum,bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Bu arada Yusuf Bey mercek seçtiyseniz ne seçtiniz ? Aşağı yukarı hareketi yaptıran ayrı bir düzenek, mercek ile ilgisi yok. Siz sökme takma aşamasında soketlere ve tesisata zarar vermemeye çalışın sıkıntı olmaz. Merceğe sadece selektör için gereken kabloyu bağlamanız yeterlidir. 2 Yorum bağlantısı
Yılmaz Coşkun 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 Arkadaşlar önerileriniz üzerine aliexpress üzerinden bu lensleri aldım https://tr.aliexpress.com/item/32794296575.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.1ec8168aqhYEWx Fakat bunları alıp w211 aracımdaki eskisiyle direk değiştirebilirmiyim yoksa satıcının bana yazdığı https://tr.aliexpress.com/item/32830021473.html bu kitide almak zorundamıyım yardımcı olurmusunuz ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 @Yılmaz Coşkun Aldığım son duyumlara göre çin den gelen kargolar ülkeye alınmayacak ve geri gönderilecekmiş . Son yaşanan virüs olayı nedeniyle önlem alınmış . Yorum bağlantısı
Yılmaz Coşkun 6 Mart 2020 Paylaş 6 Mart 2020 On 13.02.2020 at 13:38, Yılmaz Coşkun yazdı: Arkadaşlar önerileriniz üzerine aliexpress üzerinden bu lensleri aldım https://tr.aliexpress.com/item/32794296575.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.1ec8168aqhYEWx Fakat bunları alıp w211 aracımdaki eskisiyle direk değiştirebilirmiyim yoksa satıcının bana yazdığı https://tr.aliexpress.com/item/32830021473.html bu kitide almak zorundamıyım yardımcı olurmusunuz ? Güncel Yorum bağlantısı
Recommended Posts