İçeriğe Yönlendir

Anfi bağlama acil yardim

Özgür Dalda

Recommended Posts

Özgür Dalda

Mrblar aracimizda mevcut bi tesisat bağlı bir 4 kanal anfi 4 tane oval pioneer bir pionner bas aracin orjinal teybine bagli sistem olmak üzere bu sistemden pek verim alamıyoruz sisteme mono anfi ile basi guclendirmek istiyorum mevcut tesisata mono anfiyi nasıl Bağlarım yardımcı olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

eğer hoparlörleriniz 4 kanal amfiye bağlı ise 1 adet dağıtıcı blok alacaksınız (stinger tavsiyemdir) dağıtıcı blokla stereo amfiye gelen + kablosundan paralel çekeceksiniz, şaseyi ise aynı şaseye bağlayabilirsiniz... bir de mono amfi için yeniden remote kablosu çekmeniz gerekecektir... ayrıca sisteme 0.5 veya 1F kapasitör eklemenizi tavsiye ederim daha verimli olur.

şaseniz paslanmayan ve boya olmayan bir yerden alınmalı yoksa motor sesi çekmeniz olası...

son olarak da bassınızı kaç ohm da çalıştıracağınıza karar verirsiniz duruma göre. iyi günler.

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ses sisteminde olmazsa olmaz ana ünitedir o ne kadar kaliteli ise alınan seste buna bağlı olarak artar.

Tek marka kullanmak kaliteli kablo seçimi ve en önemlisi sizin müzik zevkiniz .

Nasıl müzik dinliyorsanız sisteminizi ona göre kurun . 2 amfi 4 oval kolon ve bir bass la sadece ses alırsınız , müzik dinleyemezsiniz...

Tabi bunları yapmak imkanları biraz zorlayacaktır ...

Yorum bağlantısı
Özgür Dalda
33 dakika önce, Fatih Özbaş yazdı:

eğer hoparlörleriniz 4 kanal amfiye bağlı ise 1 adet dağıtıcı blok alacaksınız (stinger tavsiyemdir) dağıtıcı blokla stereo amfiye gelen + kablosundan paralel çekeceksiniz, şaseyi ise aynı şaseye bağlayabilirsiniz... bir de mono amfi için yeniden remote kablosu çekmeniz gerekecektir... ayrıca sisteme 0.5 veya 1F kapasitör eklemenizi tavsiye ederim daha verimli olur.

şaseniz paslanmayan ve boya olmayan bir yerden alınmalı yoksa motor sesi çekmeniz olası...

son olarak da bassınızı kaç ohm da çalıştıracağınıza karar verirsiniz duruma göre. iyi günler.

Remote kablosu dediğimiz RCA kablosunun ?? 4 kanal anfinin RCA girişinin yanındaki out dan monoya kablo cekilirmi mono RCA olarak

Yorum bağlantısı
Özgür Dalda

Mahmut abi monoya ses yanı RCA kablosunu 4 kanal anfiden mi alacam?? Nasıl baglican ses kısmını??

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teyp çıkışında yada çevirici de mono için artı olarak rca yoksa arkaya gelen rca lardan 1 tanesini mono için kullanacaksın . stereo amfi içinde rca lardan birini Y çoklayıcı ile kullanman yeterli ...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Oval'den kasıt mid-tiz içiçe olan hoparlör değil mi ? Onların hiçbirinden verim alınabileceğini düşünmüyorum, mid-tiz ayrı hoparlörlerle kaliteli ses alınır diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ümit Özcan
(düzenlendi)

Yanlışım varsa düzeltin ama söyle bir durum var teybin arkasındaki anfi çıkışını coklayıp anfilere dagıtmak ile çok kalite ses alımmıyor biraz daha prof bir teyp ile yapmak daha iyi kendi aracımda uygulamıştım Alpine prof cd mp3 çalar teyp arkasında 4 sterio anfi çıkışı 2tanede mono anfi için çıkış vardı ve subwofer kontrol teypden yapılıyordu (aç kapa az ses çok ses gibi) 2 çift kalite mid tiz takımı 1 sterio 4kanal  1 mono amfi ve kaliteli kabin ve subwofer en mantıklısı bence oval kolon falan hikaye ...

tarihinde Ümit Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

+1 @Ümit Özcana katılıyorum Y kablolarıyla falan uğraşmak yerine ön arka sub amfi çıkışlı bir ünite almak en mantıklısı olacaktır...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Gökhan Yaratan

en az 2 amfi çıkışlı bir teyp gerekli. Amfi çıkışları 4V olması öncelik olsun. Amfilere giden elektrik kabloları mümkün olduğunca 4ga ve daha kalını ve bakır olmasını tercih etmelisin piyasada ki çoğu kablo bakır kaplamadır. İki adet rca kablo(dek kablo) 2 adet Y kablo ile işini görebilirsin. Stereo amfide y kabloları kullanabilirsin. mono amfide direk teypten gelmesi senin için avantaj olur bass kontrolü teyptende yapabilirsin. remote kablosu bir adet yeterli gelir iki amfiyi birden çalıştırmaya yetmez ise remote kablosu röle ile bir devre kurabiliriz. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...