İçeriğe Yönlendir

Far yıkama yardım

Yaşar Akgün

Recommended Posts

Yaşar Akgün

Arkadaşlar şantiyeci olduğum için kendi aracıma Doğan Slx v.b. tarzı far yıkama yapmayı düşünüyorum. İlk önce ayrı su kabı ve motor alıp cam su sıkma tuşundan kontrol etmeyi düşündüm. Fakat fara su sıkınca camada sıkacak. Daha sonra uzun konuma bağlayıp selektör yapınca sıksın dedim bu seferde uzunları yakınca sürekli su sıkacak. Ekstra düğme kullanmadan nasıl bi sistem yapabilirim? 

Yorum bağlantısı
Cenk Doğu

Benim nissan qashqai aracımda,farlar açıkken cama su sıkarsanız farı yıkıyor. Ancak far kapalı iken bunu yapmıyor. Bu açıdan,yapacağınız sistemin sabit elektriğini farlardan,ancak tetiklemesini silecek su motorundan almanız gerekecek sanırım tabii üstadlar çok daha spesifik bilgiler verecektir. Benimki sadece düşünce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cam kirlenmeden far kirlenmez... 

Bu sebeple cam suyu sistemine entegre edilmesi yeterli olacaktır.. Ekstra düğmeye gerek yok.. 

Doğan için orjinal parçalar mevcut zaten ve ucuz.. 

İlave su pompası gerekir muhtemelen çünkü yüksek basınç gerekir.. 

Tek bidon yeterlidir.. Muhtemelen bidonda iki pompa için yer vardır.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Akgün
4 saat önce, Mehmet Özyürek yazdı:

Cam kirlenmeden far kirlenmez... 

Bu sebeple cam suyu sistemine entegre edilmesi yeterli olacaktır.. Ekstra düğmeye gerek yok.. 

Doğan için orjinal parçalar mevcut zaten ve ucuz.. 

İlave su pompası gerekir muhtemelen çünkü yüksek basınç gerekir.. 

Tek bidon yeterlidir.. Muhtemelen bidonda iki pompa için yer vardır.. 

Malzemeler hazır Lada için kullanılan alttan plastik civatalı su fıskiyesi su motoru hortum ve T aldım. Toyota bidonda 2. Motor yeri yok motor bölümünde başka malzeme takmak için civata yerleri mevcut. Bi tane ekstra bidon alıp mevcut sisteme takayım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
4 dakika önce, Yaşar Akgün yazdı:

Malzemeler hazır Lada için kullanılan alttan plastik civatalı su fıskiyesi su motoru hortum ve T aldım. Toyota bidonda 2. Motor yeri yok motor bölümünde başka malzeme takmak için civata yerleri mevcut. Bi tane ekstra bidon alıp mevcut sisteme takayım.

Uygundur.. kolay gelsin... 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Cam yıkamadan tetik alınması bence gayet mantıklı.

Yorum bağlantısı
Mürsel Balci

tofaşın far yıkama rölesini kullanabilirsiniz. farlar açıkken camlara su sıktığınız kadar 2-3 saniye kadar farlara da su sıkıyor ve duruyor. içindeki kondansatörü değiştirerek süreyi uzatabilirsiniz. ben daha önceki aracıma robotlu sistem yapmıştım. süresi kısa geldiği için uzatmıştım. ayrıca sistemde mutlaka motor olarak far yıkama motoru kullanın. diğer cam suları yeterli tazyikte su veremiyorlar.

bu benim eskiden yapmış olduğum sistem. malzemeler tempranın orjinal far yıkama robotu ve orjinal far yıkama motoru kullanıldı. su tazyik olarak gayet yeterli seviyede.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yaşar Akgün

Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim soğuklar ve iş yüzünden fırsat bulamıyorum.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584

Şimdi saygı değer abilerim...

benimde aklıma kabuk düştüüüüü

benim aracada yıllar önce far yıkama yapmıştım ancak içeriden bir düğme ile kontrol ediyorum.Bunu Farlar açınca silecek koluna Nasıl bağlarım?nasıl bağlantı yapmalıyım neleri kullanmalıyım detaylı açıklayabilir misiniz? ilk denemelerimde su fiskıye motoruna paralel yapmıştım ama cama yeterli su atmayınca(yani normal fıskiyelerin gücünden alınca) iptal etmiş far yıkma rölesi monte edip tetiği içeriden bir düğme ile parklardan almıştım.Bana yardımcı olursanız yaz tatilinde ilk projemi planlamak istiyorum.Saygı ve Sevgilerimle...:soshelp::blush:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

*Rölenin 30 numaralı kontak ucuna kısa yada uzun far dan + tetik çekilecek ,

*85 numaralı kontak ucuna far yıkama motoruna giden + tetik girilecek ve 87 numaralı çıkış kontak ucundan far yıkama motoru tetiklenecek .

Farlar kapalı iken çalışmayacak ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
2 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

*Rölenin 30 numaralı kontak ucuna kısa yada uzun far dan + tetik çekilecek ,

*85 numaralı kontak ucuna far yıkama motoruna giden + tetik girilecek ve 87 numaralı çıkış kontak ucundan far yıkama motoru tetiklenecek .

Farlar kapalı iken çalışmayacak ...

teşekkurler ancak bu sekikde far tesisatına yuklenmiş olmaz mıyım?:unsure2:87 numarayı far yıkama rölesi tetiğine baglamam gerekmez mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Far rölesi yıkama motorunu kaldırır çok sık kullanılmayacağı içinde sıkıntı olmaz , 87 tetik ucunu far yıkama motor rölesine bağlayabilirsin . Röle ti atlamışım şimdi fark ettim ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...