Halil Can1679652623 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 Abilerim s.a. yardımlarınızı bekliyorum. Şimdi şöyle bir sorum olacak. Arabaya ayakla açılan bagaj yapmak istiyorum. Bunun icin sensor koymak ve Sensore ayagimi yaklastirdigim an (eksi) çıkış vermesini istiyorum. Varmıdır böyle bir cozum... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 Bu sensörden önce bagajı otomati,k açılıpı kapanma motorlu tertibat şart.bunu yaptıysanız ışığı duyarlı sensörler ile basitçe yapılır yada daha prof şekilde hareket algılayıcı sensörler satılıyor bunu adapte edebilirsiniz. Her şekilde bu dizayn için oldukça iyi bir bilgi şart.Basitçe sensör alırım takarım çalışır demek ve düşünmek yeterli değil.Elektişrikçiye yaptırırm diyorsanız elektirkçi bu işlemleri pek bilmeyebilir,elektronik bilğisi olanı bulmanız şart. Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 2 Şubat 2016 Yazar Paylaş 2 Şubat 2016 Otomatik bagaj var arabada icerdende düğme ile açılıyor ben oraya sensor koyup eksi çıkış alabilir miyim diye dusunuyorum teşekkürler yorum için Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 (düzenlendi) Aracın uzaktan kumanda butonlarında boşta olan yada bagaj işaretli olan butonu var ise bunun karşlığında kontrol ünitesindeki ucunu bulup otomatik bagaj düğmesine rahatça bağlayabilirsin.Bu düğmeye senserüde seri bağlayabilirsin.Bu sensörü ön güvenlik koruması yapmanda kesinlikle faide var. 2 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 2 Şubat 2016 Yazar Paylaş 2 Şubat 2016 Hocam cok oluyorum ama şöyle bi sıkıntı doguyo. Sensorü kapıları kumandadan açınca aktif kapatınca iptal etmek istesem o nasıl yapılabilir ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Bu şekilde anlatım ile sorunuza cevap verebilmem zor. Kullandığın sensör roleli olarak dizaynı istediğin şekilde yapabilmene olanak sağlar.Tek başına sensör on off işini görmez. Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 2 Şubat 2016 Yazar Paylaş 2 Şubat 2016 Röle ile tetik verip kesmek mümkün olabilirmi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Role kullanımı iyi bilen her şekilde bu işlemi yapabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2016 Paylaş 3 Şubat 2016 5 cm mesafeli proxy cisim algılama svici alınacak. Normalde açık tip npn çıkışlı olacak. Üç tane ucu var, kahverengi artı, siyah - tetik, mavi şase. Bağlayın işinizi görür. Örnek ürün linki http://www.elektrikmagazasi.com/asp/product/5253/LM123002PA Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 3 Şubat 2016 Yazar Paylaş 3 Şubat 2016 Teşekkür ederim tam olarak harekete duyarlı sensormu bu Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2016 Paylaş 3 Şubat 2016 Evet, bazı modellerinde mesafe ayarıda var ama onlar pahalı, birde, araç seyir halinde iken butona basınca nagaj açılmıyor dimi ? Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 4 Şubat 2016 Yazar Paylaş 4 Şubat 2016 Hareket halinde butona basınca bagaj açılıyor bana mesafe ayarlı olcakki ayak hareketini yakindan algılayıp bagajı acsin Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Bu sistemi kusursuz bi şekılde ypamak için mikroişlemcili bir devre gerekli bana göre...Sadece rölelerle yapılırsa sıkıntı çıkabilir Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 22 saat önce, Halil Can yazdı: Hareket halinde butona basınca bagaj açılıyor bana mesafe ayarlı olcakki ayak hareketini yakindan algılayıp bagajı acsin 3-5 cm mesafeli ziyadesi ile işinizi görür o halde. Tampon arkasında bir noktada olacak sensör, o kısım zaten gömülü noktadır, oraya obje denk gelmesi olanaksız, arka tarafı okklaı çarpmadan Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 6 Şubat 2016 Yazar Paylaş 6 Şubat 2016 21 saat önce, Misafir yazdı: 3-5 cm mesafeli ziyadesi ile işinizi görür o halde. Tampon arkasında bir noktada olacak sensör, o kısım zaten gömülü noktadır, oraya obje denk gelmesi olanaksız, arka tarafı okklaı çarpmadan aynen dediğiniz gibi sensörü tampon içine montaj etcem yakın hareketi algılaması yeterli olacak.. Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 6 Şubat 2016 Yazar Paylaş 6 Şubat 2016 23 saat önce, Mustafa Bağseven yazdı: Bu sistemi kusursuz bi şekılde ypamak için mikroişlemcili bir devre gerekli bana göre...Sadece rölelerle yapılırsa sıkıntı çıkabilir devre işini tam düşünemedim aklımca sensör yeterli olur gibime geliyo... Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Böyle bir şey, standart anahtarlı araçlarda güvenlik sorunu oluşturmaz mı? Normalde bahsettiğiniz özellik standart donanımla anahtarsız çalıştırma ile gelir.Araç menzile girince sensör devreye girer, bagaj açılabilir.Ancak sizin yapacağınız eklemeyi anahtarınıza tanıtamayacağınızdan ötürü, her gelen aracın arkasına ayağını uzatıp araca erişebilir.Ya da merkezi kilide entegre yapacaksınız o da mantığından çıkacak. Mikroişlemcili devre daha makul olur.Zira devre elemanlarıyla yapılacak bağlantıda aşırı kablo karmaşası olacakken mikroişlemcili devrede sadece soketli bağlantı ve programlama yapılacak.Mikroişlemciye diyeceksiniz ki araç çalışırken ve kapılar kilitliyken akılom gönderme, ya da araç kilitliyken tamamen devreden çık.Her ihtimalde üstteki yazdıklarımı düşünseniz iyi olur bence, güvenlik sorunu oluşturacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Halil Can1679652623 9 Şubat 2016 Yazar Paylaş 9 Şubat 2016 On 08.02.2016 at 09:41, Cem Dogu 2 yazdı: Böyle bir şey, standart anahtarlı araçlarda güvenlik sorunu oluşturmaz mı? Normalde bahsettiğiniz özellik standart donanımla anahtarsız çalıştırma ile gelir.Araç menzile girince sensör devreye girer, bagaj açılabilir.Ancak sizin yapacağınız eklemeyi anahtarınıza tanıtamayacağınızdan ötürü, her gelen aracın arkasına ayağını uzatıp araca erişebilir.Ya da merkezi kilide entegre yapacaksınız o da mantığından çıkacak. Mikroişlemcili devre daha makul olur.Zira devre elemanlarıyla yapılacak bağlantıda aşırı kablo karmaşası olacakken mikroişlemcili devrede sadece soketli bağlantı ve programlama yapılacak.Mikroişlemciye diyeceksiniz ki araç çalışırken ve kapılar kilitliyken akılom gönderme, ya da araç kilitliyken tamamen devreden çık.Her ihtimalde üstteki yazdıklarımı düşünseniz iyi olur bence, güvenlik sorunu oluşturacaktır. dediğniz mantıklı benim düşüncemde benzeri gibime geliyor şöyleki .... bagaja konulan sensöre merkezi kilitten elektrik alsam araya gecikmeli tavan rölesi eklesem belirli bir süre elektriği verecektir sonra elektriği kesecektir diye umuyorum. daha sonrasında saten röle elektriği keserse araç içinde olduğumdan düğme ile bagajı açarım. sadece bana gerekli olacak zaman. araba kilitli iken merkezi kiliitle kapıları açtığımda röle ile 15 20 saniye arası elektriği iletip sensörü çalıştırması diye düşünüyorum tabi fikirlerinizi önerilerinizi de beklemekteyim.... teşekkürlerr... Yorum bağlantısı
Recommended Posts