Serkan Alatlı 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 (düzenlendi) 4 saat önce, Misafir yazdı: Serkan Ilker Kemal ile görüş, yardımcı olacaktır. Servet bey teşekkür ederim. İker Kemal' e nasıl ulaşabilirim ben Ankarada bulunuyorum. İstanbuldan Cihan diye birine sordum benim merceklerin fotoğrafını görmek istedi takımına 150 lira istedi, sadece reflektörmü yoksa mercekte dahil mi bilmiyorum. 23 Şubat 2016 tarihinde Serkan Alatlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Sahibinden.com da ilker beye ulaşabilirsiniz.d1s bi xenon falan gibi aratın istanbul kadıköy olarak geçiyor adresi.Ayrıca krom kaplama bir işe yaramayacaktır ve d1s ile d2s serisi farklıdır.Sizin dediğiniz kare kutucuk içerisinde elektronik devreler vardır ve bu devreler ampulün ısınma etkisine yardımcı oluyorlar.Fakat d2s ampullerde bu devreler yoktur. Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 8 saat önce, Gökhan Tongay yazdı: Sahibinden.com da ilker beye ulaşabilirsiniz.d1s bi xenon falan gibi aratın istanbul kadıköy olarak geçiyor adresi.Ayrıca krom kaplama bir işe yaramayacaktır ve d1s ile d2s serisi farklıdır.Sizin dediğiniz kare kutucuk içerisinde elektronik devreler vardır ve bu devreler ampulün ısınma etkisine yardımcı oluyorlar.Fakat d2s ampullerde bu devreler yoktur. Kararma yapan kısım merceğim reflektör kısmı değilmi sadece, benim aracımda sadece kısa farlar xenon, Nikelaj boya yapan yerler var, nikelaj boya ısıya dayanaklı değilmi onu bilmiyorum ama nikelajda krom katkısı var ise eğer krom ısıya dayanıklı diye biliyorum, illaki denenmiştir galibi bu pek birşeye karşılaşmadım, çıkma bu parçayı satanlar reflöktere bir işlem uyguluyorlar mı bilmiyorum sonuçta o parçalarda da kararma meydana gelmesi gerek zamanla. teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) 30 dakika önce, Serkan Alatlı yazdı: Kararma yapan kısım merceğim reflektör kısmı değilmi sadece, benim aracımda sadece kısa farlar xenon, Nikelaj boya yapan yerler var, nikelaj boya ısıya dayanaklı değilmi onu bilmiyorum ama nikelajda krom katkısı var ise eğer krom ısıya dayanıklı diye biliyorum, illaki denenmiştir galibi bu pek birşeye karşılaşmadım, çıkma bu parçayı satanlar reflöktere bir işlem uyguluyorlar mı bilmiyorum sonuçta o parçalarda da kararma meydana gelmesi gerek zamanla. teşekkür ederim. Serkan bey.Mercek reflektör kısmında ışık odaklaması için kabartma tarzı çıkıntı veya gözenek diyeyim damarlar mevcut.Bu kısımlar son derece pürüzsüz ışık sapması yapmayacak şekilde krom,nikelaj adı neyse önemli değil ve orijinalide yanılmıyorsam bu malzemeler zaten değil lakin oldukça ince bir şekilde kaplanması gerekiyor.Her yüzeyin boya katmanı aynı olmalı.Sizin yaptırcağınız daldırma veya püskürtme nasıl olacak ise kaldıki bunu deneyenlerde vardı diye hatırlıyorum.Şimdiki halinden kötü sonuç belki diyemeyiz fakat performans neticesi almanız oldukça zor.Olmaz demiyoruz sonuç vahim olur diyoruz. Birde siz farın içindeki bu merceğin reflektörünün karardığını gördünüz mü?İncelediniz mi?Biz reflektör kararması hakkında yorumlar yapıyoruz fakat bu Visteon turuncu metalli merceğin kendi deneyimime göre kararması sonrasında güzelce temizlenebilecek şekilde kalite bir krom tabakaya sahip.Lakin yinede kesin yazmamayım incelemek şart.Yapacağınız işlem farlar açılacak,iç kısım cam her şeyi ile güzelce silinecek temizlenecek.Mercekte bu arada aynen temizlenecek ve sonuca göre değişim yada sişzin kararını vereceğiniz işlemi yapmak olacaktır. Her şekilde Nacizane tavsiyem bu krom kaplama,mercek temizliği vesaire ile bence vakit kaybetmeyin.Servet ustam bir çalışma yapmış ve resimlerde görünüyor sizde kolayca bulunabilen yeni tip Hella bi-xenon mercek alın biraz uğraşı ile merceği montaj edersiniz.Kafanızda rahat olur yolunuzda şimdiki ve bu Visteon orijinal mercekten en az yüzde 30 daha iyi aydınlatma ile performans alacağınız bir seçim olur. Size oldukça çeşitli seçenekler sunuldu ve bunlardan birini seçmek ve uygulamak sizin elinizde. 24 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) 37 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Serkan bey.Mercek reflektör kısmında ışık odaklaması için kabartma tarzı çıkıntı veya gözenek diyeyim damarlar mevcut.Bu kısımlar son derece pürüzsüz ışık sapması yapmayacak şekilde krom,nikelaj adı neyse önemli değil ve orijinalide yanılmıyorsam bu malzemeler zaten değil lakin oldukça ince bir şekilde kaplanması gerekiyor.Her yüzeyin boya katmanı aynı olmalı.Sizin yaptırcağınız daldırma veya püskürtme nasıl olacak ise kaldıki bunu deneyenlerde vardı diye hatırlıyorum.Şimdiki halinden kötü sonuç belki diyemeyiz fakat performans neticesi almanız oldukça zor.Olmaz demiyoruz sonuç vahim olur diyoruz. Birde siz farın içindeki bu merceğin reflektörünün karardığını gördünüz mü?İncelediniz mi?Biz reflektör kararması hakkında yorumlar yapıyoruz fakat bu Visteon turuncu metalli merceğin kendi deneyimime göre kararması sonrasında güzelce temizlenebilecek şekilde kalite bir krom tabakaya sahip.Lakin yinede kesin yazmamayım incelemek şart.Yapacağınız işlem farlar açılacak,iç kısım cam her şeyi ile güzelce silinecek temizlenecek.Mercekte bu arada aynen temizlenecek ve sonuca göre değişim yada sişzin kararını vereceğiniz işlemi yapmak olacaktır. Her şekilde Nacizane tavsiyem bu krom kaplama,mercek temizliği vesaire ile bence vakit kaybetmeyin.Servet ustam bir çalışma yapmış ve resimlerde görünüyor sizde kolayca bulunabilen yeni tip Hella bi-xenon mercek alın biraz uğraşı ile merceği montaj edersiniz.Kafanızda rahat olur yolunuzda şimdiki ve bu Visteon orijinal mercekten en az yüzde 30 daha iyi aydınlatma ile performans alacağınız bir seçim olur. Size oldukça çeşitli seçenekler sunuldu ve bunlardan birini seçmek ve uygulamak sizin elinizde. Teşekkürler Oktay bey, Söylediğiniz gibi mercek reflektörünü henüz incelemedim, Benim aracımın far sökümü incelediğim kadarı ile basit, birazdan farı söküp merceği kontrol etmeyi planlıyorum, Visteon markanın kaliteli olduğunu söylemişsiniz acaba bu merceğin reflektör temizliği nasıl ne ile yapılmaktadır. tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim. Hella bi-xenon seçeneği bire bir uyumlumudur benim farlarımla yoksa modifiyelermi yapmam gerekecek. Ben çok uğraş ve masraf etmeden görüş açımı düzeltmek istiyorum. Zaten parçaları temin etmekte ayrı bir dert anladığım kadarı ile. tekrar çok çok teşekkür ederim ilginiz için. 24 Şubat 2016 tarihinde Serkan Alatlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) 13 dakika önce, Serkan Alatlı yazdı: Teşekkürler Oktay bey, Söylediğiniz gibi mercek reflektörünü henüz incelemedim, Benim aracımın far sökümü incelediğim kadarı ile basit, birazdan farı söküp merceği kontrol etmeyi planlıyorum, Visteon markanın kaliteli olduğunu söylemişsiniz acaba bu merceğin reflektör temizliği nasıl ne ile yapılmaktadır. tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim. Hella bi-xenon seçeneği bire bir uyumlumudur benim farlarımla yoksa modifiyelermi yapmam gerekecek. Ben çok uğraş ve masraf etmeden görüş açımı düzeltmek istiyorum. Zaten parçaları temin etmekte ayrı bir dert anladığım kadarı ile. tekrar çok çok teşekkür ederim ilginiz için. Visteon Oem olsada marka değilde bu merceğin kromu kalite demiştim.Merceğin alt kısmı ve ürt kısımda belli yerler orijinalde siyahtır bu kısımlar sizi yanılmasın.Ampulün girdiği iç derinlikteki krom bölğeler önemli. Krom temizliğini kesinlikle baskı uygulmadan önce tozu için sonrada son temizliği için mikrofiber bez kullanarak işlem yapın. Hella bi-xenon mercek yazmıştım biraz uğraştırır. Bu cümleyi uygulamanız her şekilde zor.Temizliği yaparsın biraz daha ışık gücü artabilir lakin masraf etmeden daha iyi performans almanız zor.Helede ön cam sarardı ise. Siz farı sökün inceleyin gerekirse resimleme yapın yorumlar ona göre gelir. 24 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Farın bir tanesini söküp merceğin reflektörünü kontrol ettim hafif puslu gibi elimin girdiği yeri ıslak mendil ile sildim hemen parladı, tamamını temizlemem için merceği sökmem gerekecek galiba dikkat etmem gereken bir şey var mı merceği sökerken reflektör kararma yok sanırım merceği ayırınca yine fotoğraflayacağım. Diğer seçenekler ampul değişimi mi olacak, birde farları kapatıp açınca 1sn den kısa bir süre güçlü yanıp zayıflıyor ışık bu normal birşey mi yoksa sorunumla ilgili bir ipucu verebilir mi, yardımlarını esirgemeyen herkese tekrar çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) Mercekleri söktüğümde gördüğüm şu ki ampule yakın kısımlar kararmamış ama gözenekli olmuş sanki arkatarafdaki boya gözüküyor gibi kahverengiye çalan bir ton. Sorunum şimdi tam olarak bumudur mercek reflektörümüdür ? 24 Şubat 2016 tarihinde Serkan Alatlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) Merceğin dip kısımları orijinalinde öyle.Diğer kısımlar bitmiş.Mercek bitmiş. Neden ıslak mendil sürdünüz? 24 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 41 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Merceğin dip kısımları orijinalinde öyle.Diğer kısımlar bitmiş.Mercek bitmiş. Neden ıslak mendil sürdünüz? İlk başta fiber bez sürdüm reflektöre baktım, değişen birşey yok sonra ıslak mendil kullandım, reflektörün uç kısımları parladı ama dip kısımları puslu hala merceği fiber bez ile temizledim, Farlarımın bu yüzden zayıf olması çok ilginç, Etken olarak kabul ederdim fakat bu kadar etki edeceğini düşünmezdim. Bu reflektörler değiştiğinde sorunum çözümlenecek mi tam anlamı ile ? fabrika değerlerinde bir aydınlatma alsam benim için yeterlidir sanırım. Ampullerimde aynı zamanda zayıflamış olabilir mi ? Fazla masraf etmeden çözmekten kastım tabiki değişmesi gereken parçaları değiştireceğim, ama reflektör için hurdacılardan komple far alamam. Oktay bey çok teşekkür ederim cevabınız için, şimdi reflektör aramalıyım sanırım, korktuğum şey reflektörden sonra ampul ihtiyacım olma olasılığı, daha öncede söylediğim gibi iki far ışığı arasında fark aydınlatmada. Bu gün fırsatım olursa oto elektiriçi bulup başka ampuller ile aradaki farkı görmek istiyorum. Tahminen çideki çifti 80 TL olan DS1 ampullerin bir tanesine en az 150 Tl isteyecekler internette hep bu fiyatları vermişler, Çindeki sitelerde ürünlerin orjinal olduğunu idda ediyor. Birde bu akşam fotoğraf çekeceğim. yardımlarını esirgemeyip cevap veren abilerime tekrar çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Ampul ışığında morarma yada ara ara pembeleşme gibi bir ışık durumu yok ise ampul sıkıntın yok demektir.Ayrıca bu orijinal ampullerinizle uğraşmayın.Ampullerede elletmeyin sakın derim. Hurdacılarda sanırım dsg idi orada bu mercekten tekli bu taneli mercek olarak gördüm diye hatırlıyorum.Aynı şekilde yine Güvenoto Ford bölümünde alt katta Kemal var farlar ile uğraşır yanına gidin selamımı söyleyin duruyorsa tekli vardı.Her şekilde oradaki mercekler kirli idi fakat krom sorunu yoktu fakat çok uzun zaman oldu. Siz öncelikle Servet ustamında dediği gibi İlker ustamı arayın sorun. Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Oktay bey İlker bey ile iletişim kurdum kendisinden cevap bekliyorum birde Nikelaj kaplama ile ilgili şöyle birşey ile karşılaştım az önce ne dersiniz. https://m.facebook.com/mehmet.ozgen.90857/photos/pcb.796493930460148/796493890460152/?type=3&source=48 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Nikelaj kaplanması önemli değil.Öneli olan reflektörün bu işlem sonrasında ışık odak işlemini yerine getirebilmesi.Bunun garantisini verebiliyor mu?Yoksa kroma boyamak bu parça için şimdilerde zaten sorun olmayan bir işlem. Örnek resimlerden anladığım kadarıyla işe yaramayacağını düşünüyorum. 25 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 Abi odak tutar sıkıntı olmaz da beni düşündüren yüksek ısı mukavemeti ve fiyatı . Çift merceğin kaplaması 50 TL nin üzerine çıkarsa ve en az 3-4 yl ömrü olmazsa kaplamaya değmez ... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Süper uygulama. Aynı zamanda tüvtürk uyumlu Hadi yine yırttın yüz karalığından 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Far içi sensör ile otomatik far yıkama tasarımı ne zaman geliyor. 1 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 3 saat önce, Oktay Toker yazdı: Far içi sensör ile otomatik far yıkama tasarımı ne zaman geliyor. Jübile yaptım Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 5 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Süper uygulama. Aynı zamanda tüvtürk uyumlu Hadi yine yırttın yüz karalığından He yani potadaydım ha Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) 2 saat önce, Misafir yazdı: Jübile yaptım Ustam bence güzel sonuç alınan bu çalışmayı linkteki konuya eklemeyi unutma. http://www.geceucusu.com/topic/7055-tam-b%C3%B6l%C3%BCme-uygun-konsept/?page=2#comment-73602 1 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Servet bey merhaba; Aracıma bi-xenon dönüşüm yapacağım. Mercek ayakları fara uygun olmamasından dolayı sizin yaptığınız gibi yapıştırmak istiyorum. Şimdiye kadar bir geri dönüt görmedim olumlu veya olumsuz. Herhangi bir problem oldu mu yapıştırmadan kaynaklı? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Mustafa merhaba. 404 power mix dayandı ısıya. Biraz daha yüksek ısıya dayanan ürün olsa tabiki risk azalır Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Bilgi için teşekkür ederim Servet bey. 404 Power Mix demişiniz. 404 sitesinden kontrol ettiğimde macun şeklinde bir yapıştırıcı olduğunu gördüm. Sizin kullandığınız Power Mix mi? Benim kullanmayı planladığım ürün 404 Plastik Çelik yapıştırıcı. Açıklamasında ısıya dayanalıklı ve demir mukavemetinde olduğu yazıyor. Üstelik rengi şeffaf. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Yine bir sürü yeri delmiiş, kesmiiş.. Oynamış durmuş.. Parmaklar sağlam demi.. Ve düşündüm de İyi ki yapmışın.. Ellerine sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 On 04.03.2016 at 13:36, Mustafa Arıkan yazdı: Bilgi için teşekkür ederim Servet bey. 404 Power Mix demişiniz. 404 sitesinden kontrol ettiğimde macun şeklinde bir yapıştırıcı olduğunu gördüm. Sizin kullandığınız Power Mix mi? Benim kullanmayı planladığım ürün 404 Plastik Çelik yapıştırıcı. Açıklamasında ısıya dayanalıklı ve demir mukavemetinde olduğu yazıyor. Üstelik rengi şeffaf. Plastik çelik kullandım, matlaşıyor donunca 57 dakika önce, Mehmet Özyürek yazdı: Yine bir sürü yeri delmiiş, kesmiiş.. Oynamış durmuş.. Parmaklar sağlam demi.. Ve düşündüm de İyi ki yapmışın.. Ellerine sağlık.. Sağolasın abi, bir iki yeriMi kestim ama artık normal Yorum bağlantısı
Berk Bariboğlu 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 merhaba, Yeni konu açmak istemedin forumda da araştırdım fakat bulamadım. benim Range Rover 2004 Vogue aracım var bende önceki sahibi araca 2012 model fark taktırmış ama aracu çalıştırdığımda adaptif far özelliği mecvut değil. bazen farlar yüksekte kalıyor. bunun ampül ile alakası varmıdır yoksa farlar yan sanayi olduğu için bu özellik aktif mi değildir? bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim. teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts