Çağatay Çaparlı 22 Eylül 2007 Paylaş 22 Eylül 2007 bendeki araç H4 farlı olan clio2 HBancak hem önümü göremediğimden, hem de tipinden sıkıldığımdan HB3 ampul kullanan bu tip mercekli far taktırmak istiyorum.sorum şu:bunların tipi, şekli şemali araca uyar mı? yani diğer farlarla aynı boyutlarda mı?H4 ampul fişinden kısalar için HB3, uzunlar için H7 ayırmak mümkün müdür? tesisatta çok büyük ve uğraştıran değişiklikler olur mu?teşekkürler... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Eylül 2007 Paylaş 22 Eylül 2007 Mercekli far eskisinin yerine uyuyor, kalıp olarak aynı. Yapan üyelerimiz vardı. Elektrik soketi birebir uyuyor mu bilmiyorum ancak bir elektrikçi farın içinden de kolayca uyarlayabilir. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 22 Eylül 2007 Yazar Paylaş 22 Eylül 2007 Mercekli far eskisinin yerine uyuyor, kalıp olarak aynı. Yapan üyelerimiz vardı. Elektrik soketi birebir uyuyor mu bilmiyorum ancak bir elektrikçi farın içinden de kolayca uyarlayabilir.işte sanırım bir H4 soket ayrılıp HB3 ve H7 olacak. ancak şöyle bir çekincem var. H4 ampul 55 watt. HB3 ler bildiğim kadarı ile 65 watt. bu bir sorun çıkarır mı? bu farı taktırmayı çok istiyorum artık bir engel çıkmasın Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Eylül 2007 Paylaş 22 Eylül 2007 H4'ün kısası 60W zaten. Problem olmaz. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 22 Eylül 2007 Yazar Paylaş 22 Eylül 2007 H4'ün kısası 60W zaten. Problem olmaz.o aklımdan çıkmış. teşekkür ederim bilgi için. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 25 Eylül 2007 Yazar Paylaş 25 Eylül 2007 merceklilerin orjinallerinin fiyatları ne kadardır acaba bilen? Yorum bağlantısı
Koray Kurt1679652575 2 Kasım 2007 Paylaş 2 Kasım 2007 merhaba arkadaşlar bende 2000 clio var.yeni aldım ve bazı süslemeler yaptım üzerinde modifiye falan ama tek farlar kaldı onların da rxt çift optikli far olmasını istiyorum bendeki rta bu mümkün olabilirmi yani benimkine uyarmı (montajı) eğer uyarsa elinizde olan varmıdır çıkma falan o kadar süslemeden sonra farların bu şekilde kalması biraz sırıtıyor ya yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Ali Yalçın1679652633 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 merhabalar abilerim benim 2003 model clio hb im var geçenlerde sag farım ufak bı carpma dolayısı ile krıldı ve rs farı vardı mercekli olanlardan hiç bir yerde bulamadım temin edemedim merceksiz farlarada dönmek te istemiyorum servis yüksek fıyat cekiyor bana yardımcı olursanız cok sevinirim bu arada konuyu yanlış yere yazdıysam affola aranızda yeniyim buraya yazmamın dogru olacagını dusunerek yazdım şimdiden tesekkurler ... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 Ali merhaba,Yan sanayi veya Ankaradaki çıkmacılarda bulamadın mı ? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Renaultfunclup te bir üye farlarını satıyor. Konuyu okuyun hele http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=81084 Yorum bağlantısı
Şahin Yıldız 10 Aralık 2016 Paylaş 10 Aralık 2016 Arkadaşlar Clio II. Kasa aracımda normal sarı renkte farlar var. Halojen oluyor sanırsam bunlar. Ben bunları komple değiştirmek istiyorum. Xenon falan değil, tekrar eskisi gibi halojen takıcam, maksat ışık performansı, gücü artsın diye. Kimbilir kaç yıldır değişmemiştir. Aracı mayıs ayında ikinci el aldık. Benim merak ettiğim soru, arabanın tek bir farında kaç ampül bulunuyor. yani mesela kısa far , uzun far, amerikan park olarak üç mü oluyor acaba ? Benim arabanın temsili farı Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Hoş geldiniz. Aracın orijinal xenonlu versiyon farları ise değişmenizi tavsiye etmem.Far üzerinde mercek iyileşmesi yapıp devam etmeniz her şekilde sizin faydanıza.Ha bunlarla muayeneden geçmez diye düşünceniz varsa dediğim gibi orijinali ise,otomatik egim ve far yıkamada aktif ise bu sorun olmaz geçersiniz. Halojen takınca bu xenon versiyondan daha iyi bir aydınlatmanız asla olmaz tam tersi olur. Amerikan park standart değildir.Diğerleri aynen yazdığınız gibi bulunmakta. Linkteki konu aracınızın far yapısı,iyileştirmesi ilğili konu inceleyiniz. http://www.geceucusu.com/topic/95-renault-clio-2-1998-2006-xenon-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC/?page=8 Yorum bağlantısı
Murat Engin 12 Aralık 2016 Paylaş 12 Aralık 2016 On 12/10/2016 at 16:55, Şahin Yıldız yazdı: Arkadaşlar Clio II. Kasa aracımda normal sarı renkte farlar var. Halojen oluyor sanırsam bunlar. Ben bunları komple değiştirmek istiyorum. Xenon falan değil, tekrar eskisi gibi halojen takıcam, maksat ışık performansı, gücü artsın diye. Kimbilir kaç yıldır değişmemiştir. Aracı mayıs ayında ikinci el aldık. Benim merak ettiğim soru, arabanın tek bir farında kaç ampül bulunuyor. yani mesela kısa far , uzun far, amerikan park olarak üç mü oluyor acaba ? Benim arabanın temsili farı Örnek fotosunu verdiğiniz farda: kısalar D2S, uzunlar H7, sinyaller PY21W ve parklar W5W dir. Aynı formdaki halogen versiyonda ise farklı olarak kısalar H7 dir. 2 Yorum bağlantısı
Ali Kaygusuz 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 (düzenlendi) Clio 2 2003 model aracini yeni aldim suan kisa ve uzunlari farlarin beyaz yapmak istiyorum ancak bu konuyla ilgili hic bir fikrim yok fara uyumlu olan ampul tipi bilgisini ogrenmek istiyorum ve kisa icin nasil bir ampul alabilirimuzunlar icinde simsek etkili bi zenon ne onerileriniz varmidir.simdiden tesekkurler ederim. 11 Ocak 2018 tarihinde Ali kaygusuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 (düzenlendi) Ali bey merhaba hoş geldiniz Aracınıza ait açılmış konular var , buradan devam edebilir misiniz : 12 Ocak 2018 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Ocak 2018 Paylaş 12 Ocak 2018 20 saat önce, Ali kaygusuz yazdı: Clio 2 2003 model aracini yeni aldim suan kisa ve uzunlari farlarin beyaz yapmak istiyorum ancak bu konuyla ilgili hic bir fikrim yok fara uyumlu olan ampul tipi bilgisini ogrenmek istiyorum ve kisa icin nasil bir ampul alabilirimuzunlar icinde simsek etkili bi zenon ne onerileriniz varmidir.simdiden tesekkurler ederim. Hayırlı olsun. Kısa için H7, uzun için H1 tip ampul almanız gerekir. Şimşek led zenon diye satılan ürünleri tavsiye etmiyorum, odağı ve geometrisi halojen farlara uymuyor, menzil kısalıyor. Aşağıdaki linkte tercihinize göre öneriler bulunuyor : 1 Yorum bağlantısı
Samet İlgör 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 Selaminaleykum araniza yeni katıldım yorumları okurken bilgi birikimli insanlar dolu masallahiniz var benim sorum 2006 model clio2 aracım var farları merceksiz orjinal sarı ampulleri değiştirip beyaz şimşek etkili yapmak istiyorum hatta sisleri de aynı şekilde beyaz yapmak istiyorum ama her yerde farklı yazıyor ampul tipi rica etsem uzun ve kısaların ampul tipini bilen varsa söyleyebilir mi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 Merhaba Samet bey , aramıza hoş geldiniz Kısalar H7 , uzunlar H1 Şimşek etkili ampul tavsiye etmiyoruz , bilginiz olsun ... Yorum bağlantısı
Samet İlgör 27 Mayıs 2019 Paylaş 27 Mayıs 2019 Çok teşekkür ederim yardimcioldunuz sagolun Yorum bağlantısı
Osman Uslu 11 Nisan 2022 Paylaş 11 Nisan 2022 (düzenlendi) Merhaba herkese, 2001 Clio RXT araç aldım. farları mercekli olanlardan resmini ekliyorum. bildiğim kadarıyla bu farlar halojen. ama far tipi olarak net bir sonuç bulamadım. Osram'ın far bulucu sitesinde bir kaç farklı sonuç çıkıyor hangisi olduğundan emin olamadım. yardımcı olabilir misiniz? şuan aracın üzerindeki tüm ampuller LED. olması gerektiği tipte de değiller gördüğüm kadarıyla. silikon ile tutturmuşlar çünkü farları. bu silikonlardan kurtulup aydınlatmasını iyileştirmek için olması gereken ampul tipi ile değişim yapmak istiyorum. Mevcut Far: 11 Nisan 2022 tarihinde Osman Uslu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Nisan 2022 Paylaş 17 Nisan 2022 Kısa hb3, uzun h7 tip ampul kullanır. Performans ampulleri hb3 tipinde üretilmiyor malesef, pek seçeneğiniz yok gibi. Led ampul zaten önermem, farklı tipte uydurulmuş belli ki, odağı hiç tutmuyordur. On 11.04.2022 at 16:35, Osman Uslu yazdı: Merhaba herkese, 2001 Clio RXT araç aldım. farları mercekli olanlardan resmini ekliyorum. bildiğim kadarıyla bu farlar halojen. ama far tipi olarak net bir sonuç bulamadım. Osram'ın far bulucu sitesinde bir kaç farklı sonuç çıkıyor hangisi olduğundan emin olamadım. yardımcı olabilir misiniz? şuan aracın üzerindeki tüm ampuller LED. olması gerektiği tipte de değiller gördüğüm kadarıyla. silikon ile tutturmuşlar çünkü farları. bu silikonlardan kurtulup aydınlatmasını iyileştirmek için olması gereken ampul tipi ile değişim yapmak istiyorum. Mevcut Far: 1 Yorum bağlantısı
Osman Uslu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 (düzenlendi) On 17.04.2022 at 20:22, Selçuk Keleş yazdı: Kısa hb3, uzun h7 tip ampul kullanır. Performans ampulleri hb3 tipinde üretilmiyor malesef, pek seçeneğiniz yok gibi. Led ampul zaten önermem, farklı tipte uydurulmuş belli ki, odağı hiç tutmuyordur. cevabınız için teşekkür ederim. daha önceki aracımda bu ampülün H4 tipini kullanıyordum. memnundum açıkçası. bu fara taksam iş yapar mı? aracı yeni aldım. şuan uzun, kısa, sis hepsi led. aydınlatması iyi değil. o yüzden değiştirmek istiyorum en kısa sürede. https://www.hepsiburada.com/osram-osram-next-generation-hb3-night-breaker-laser-150-12v-60w-2-li-ampul-set-p-HBV00000H1EO4 19 Nisan 2022 tarihinde Osman Uslu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Nisan 2022 Paylaş 20 Nisan 2022 On 19.04.2022 at 09:59, Osman Uslu yazdı: cevabınız için teşekkür ederim. daha önceki aracımda bu ampülün H4 tipini kullanıyordum. memnundum açıkçası. bu fara taksam iş yapar mı? aracı yeni aldım. şuan uzun, kısa, sis hepsi led. aydınlatması iyi değil. o yüzden değiştirmek istiyorum en kısa sürede. https://www.hepsiburada.com/osram-osram-next-generation-hb3-night-breaker-laser-150-12v-60w-2-li-ampul-set-p-HBV00000H1EO4 H4 uymaz zaten, dağılımı da kötü olur. Bu linkteki ürün en iyi alternatif bence de. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts