İçeriğe Yönlendir

Hyundai İx35 Xenon farlar

Mutlu Güney

Recommended Posts

Mutlu Güney

Merhabalar, opel adam ve peugeot 3008'i vererek sıfır bir hyundai ix35 aldım. Almadan önce farlarını incelememiştim, araç geldi bir de baktım; sadece tek mercek var, ayrı bir halojen ampul yok, yani bi-halojen yapmışlar. Sıfır arabanın farını açıp da mercek montajı yapma riskine girmeyeyim diyorum, forumlardan gördüğüm kadarıyla ampulü H12. Buna direkt çin işi bir xenon kit takayım mı sizce? Bi-xenon mercek ile bi-halojen mercek farkı var mı yoksa ikisi de aynı şey mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Merhabalar, opel adam ve peugeot 3008'i vererek sıfır bir hyundai ix35 aldım. Almadan önce farlarını incelememiştim, araç geldi bir de baktım; sadece tek mercek var, ayrı bir halojen ampul yok, yani bi-halojen yapmışlar. Sıfır arabanın farını açıp da mercek montajı yapma riskine girmeyeyim diyorum, forumlardan gördüğüm kadarıyla ampulü H12. Buna direkt çin işi bir xenon kit takayım mı sizce? Bi-xenon mercek ile bi-halojen mercek farkı var mı yoksa ikisi de aynı şey mi?

Halojen için tasarlanmış merceğe takılan xenon kit reflektöre zarar veriyor bu belki çok kısa vadede olmuyor ama zamanla aydınlatma kalitesinin düştüğü net olarak görülüyor...

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

bence de halojen merceğe xenon takmayın çok kötü kararıyor zamanla önünüzü göremiyorsunuz.

fakat umarım ix35in mercekleri monoblock değildir yoksa çok uğraştırır sizi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tabii ki farklı. Odağı tam tutmaz zaten. Yepyeni farı mundar edersin :) H12 olarak performans ampulü bulman imkansız. Fardaki mercek çıkarılamayabilir, monoblok far olma ihtimali var.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • 6 ay sonra...
Cem Darlı
(düzenlendi)

ix 35 aracıma 2013 model elite kasaya led xenon taktırmak istiyorum.

Farların teknik numaralarını bilmiyorum. şu anda halojen far var.tek lamba var içinde.mercekli.bir rivayete göre hb4 9006 mış.

Bir r,vayete göre farı HR12 miş.falan filan....

Şimdi sanayide  ustanın birebir uyumlu dediği 6000k led xenonları takıldı denemek için Multi bilmem ne markası.2500 lumendi yanılmıyorsam.görüntü iyiydi.30 yada 35 watt hatırlıyorum.aracın 50 watt halojenleri var.

Bu konuda çok bilgim olmadı için sizlerin yardımına ihtiyacım var.

1.Böyle bir ürün sıkıntı çıkarırmı.kullananlar sorunla karşılaşmadık diyorlar.

2.benim farların teknik özellikleri nedir.

3.en ideal'i 4300 k diyorlar.6000 rahatsız eder doğal olmaz diyorlar.bmw audi 4300k mış

Sizin başka önerileriniz carmı. KAFAM ÇOK KARIŞTI LÜTFEN YARDIM

tarihinde Lotus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
1 saat önce, Lotus yazdı:

Mesajınız ilgili konuyla birleştirildi. Foruma ad ve soyadla üye olunuyor, bildirirseniz değiştireceğim.

Sorularınızın cevapları üstteki mesajlarda var.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hüseyin Matur

halojen ampül xenon ampüle kıyasla daha fazla ısınmıyor mu. Peki neden merceğe halojen zarar vermiyor da xenon zarar veriyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Hyundai farları genelde bi halojen ve merceği çok farklı bir tasarıma sahip ve çapı 3. inchten fazla.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎24‎.‎03‎.‎2016 at 18:25, Hüseyin Hoca yazdı:

halojen ampül xenon ampüle kıyasla daha fazla ısınmıyor mu. Peki neden merceğe halojen zarar vermiyor da xenon zarar veriyor.

Mesele sadece ısı değil, ampulün yaydığı radyasyon da etkili.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Darlı

merhabe.

bixenon kullanan 2013 hyundai ix35 e 35 watt 6000k xenon taktirdım.baya fark etti.simdi 55 watt lik ampul alacagım.set 35 wattlıktı.ampullerle beraber başka birsey degisecek mi.balastlar falan.cunku kutu üzerinde 35 watt yazıyor.birde fara zarar verirmi 55 watt

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

- İX35 te bi-xenon mercek yok halojen mercek var , bi-xenon mercek montajını siz mi yaptınız ? 

- Bi-xenon varsa neden OEM D serisi yerine H serisi xenon kit kullandınız ?

- 35W birçok kullanıcıya yeterken neden yada neyi size yetmedi ?

-35W balastla 55W ampul çalışmaz . 

Yüksek W çok daha iyi bir aydınlatma demek değil , hem araç elektrik sistemine aşırı yüklenmek hem de mercek ve far camına ciddi zararlar vermek demek .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Benim anladığım arkadaş bi-halojen fara xenon taktırmış. Ancak daha sonra aydınlatmanın daha da iyi olması için 35W olan ampulü 55W ile değiştirmeyi düşünüyor.

Yorum bağlantısı
Cem Darlı
(düzenlendi)

Düzeltiyorum.bi halojen 55 wattlık ampul vardı araçta.bende canbus 35watt hid xenon taktirdım.20 watt kar ettik.simdi 55 wattlikları gördüm. daha aydinlik olsun istiyorum.youtube da tonlarca 35 55 watt karsilastirması var 55watt daha parlak.simdi dedimki benim orjinal zaten halojen 55 di bu da 55 xenon olsun.araca yuk getirmez.aracin farları 9006 yada HIR12 sanirim geciyor.

Aldıgim kisiye sordum balastlar degismez dedi.ama üstünde 35 yaziyor.bana mantiklı gelmedi.sadece 55 watt ampulü tak diyor.ama sizler balastlar dedismeden olmaz dediniz.saticı bilmiyor o zaman

bu arada mercek degismedi.kendi mercegi var.sıkıntısız memnun kullaniyorum

tarihinde Cem Darlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hep söylediğimiz ve bıkmadan söylemeye devam edeceğimiz mevzumuz " Halojen merceğe takılan xenon " OEM dahi olsa oluşan fazla ısıdan dolayı reflektöre ve far camına zarar verecek . Halojenden fazla aydınlattığı içinde ışıkta sizin görmediğiniz ama diğer sürücüleri rahatsız edecek hatta tehlikeye düşürebilecek ışık sapmaları meydana gelecek .

Wattan kar falan etmediniz aslında xenon balastı ilk ateşlendiğinde oldukça fazla akım çekmekte buda sisteme ekstra yük demek . 

35W xenon 3.2A min. / 5.5A max. değerde çalışıyor yani halojenle yakın değerlerde ama 55W xenon 4.5A min. / 10A max. değerlerinde çalışıyor .

Balast değişmeyecek diyen bir satıcıdan alışveriş dahi etmeyin zaten :lol: Madem öyle neden 55W balast üretmişler ki :) Çeşit olsun diye mi? 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Balastlar ilk ateşlemede çok fazla akım çekiyor. Daha önce basit bir testini yapmıştım. Elimdeki Valeo D3S balast ilk ateşlemede 10A akım çekiyor. Yaklaşık 120W. Bir kaç saniye içinde ısınınca 3,5-4A civarına düşüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balastın da ayrı güç tüketimi var. Ayrıca 55W xenonlar uzun ömürlü olmayacaktır.

Halojen far optiği olduktan sonra istediğiniz kadar para dökün düzgün sonuç alamazsınız. 35W aydınlatmasından memnun olmamanızın nedeni bu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Darlı

anlaşıldı 55 watt tan vazgectim.zaten saticida 55watt kararma yapar diyerek dogru bilgi verdi sonunda.peki gelelim merceğe. halojen merceği nasıl xenon mercek için degistiririz.hangi marka model.uygulama kolaymı.dönüşümü yapmışken tam yapalım barı

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
15 saat önce, Cem Darlı yazdı:

anlaşıldı 55 watt tan vazgectim.zaten saticida 55watt kararma yapar diyerek dogru bilgi verdi sonunda.peki gelelim merceğe. halojen merceği nasıl xenon mercek için degistiririz.hangi marka model.uygulama kolaymı.dönüşümü yapmışken tam yapalım barı

yapmışken tam yapalım diyorsanız;

--- gen5 ve üzeri balast

--- intemo yada yeni nesil hella mercek (hızı ve boyutları nedeniyle)

--- d1s ampül

montaja gelince;

araç üzerinde halihazırda mercek olduğu için merceksiz araçlara nazaran işiniz daha kolay olur , biraz el beceriniz ve farın camını açıp - kapamak için gerekli alet edavatınız var ise kendiniz yapabilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Darlı

Bir sorum olacak.d1s xenon ampulu ix35 h4 9006 ampul kullanan fara direkt takmak mümkünmü.takıp kullandığını idda eden var da

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
16 dakika önce, Cem Darlı yazdı:

Bir sorum olacak.d1s xenon ampulu ix35 h4 9006 ampul kullanan fara direkt takmak mümkünmü.takıp kullandığını idda eden var da

Bi şekilde takarsın zaten ama aydınlatır mı ? Trafiğe zarar verir mi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...