İçeriğe Yönlendir

Hyundai Tucson 3 (2015-) ön far led angel ve reflektör montaj

Ömer Erdoğdu

Recommended Posts

Ömer Erdoğdu

Sevgili Arkadaşlar Forum harika yardımlaşma , bilgi tecrübe paylaşımı üst seviyede herkese bu ilk mesajımda teşekkür etmek istiyorum

Led, Xenon konusunda gerçekten acayip cahilim nerdeyse hiç bilgim yok bu yüzden sorularımı ve cahilliğimi maruz görünüz 

GüneyKore den aracım Tucson 1.6 t-gdi elite plus 4x4 dct için ön far, sinyal ve angel set, arkaya da reflektör sipariş ettim maslak sanayide bir yere montaj yaptırmayı düşünüyorum sorularım:

1) Far açılıp bu set montaj olacağı için far garantiden çıkacak ve  fara su girme tehlikesi var mıdır? nelere dikkat etmem gerekiyor ?

2) Montajı yapılacak olan angel yuvarlak ledler sadece parklar ile mi yanmalı yoksa xenon lar ile beraber yanar ise farların yolu göstermesinde netlikte bir problem ortaya çıkar mı ?

3) Arka Reflektör için aldığım parçayı frene basınca 2. seri lambalar yanacak şekilde ayarlayabilirmiyiz üründe ayarlanabiliyor yazıyorda?

4) Bu aracın uzunları çok dandik kaliteli ve güzel uzun lamba için tavsiyeleriniz ?

5) Geri lambaları için daha parlak led ampul tavsiyeleriniz ve çok parlak olursa geri kamera görüşünde sıkıntı yaşarmıyım ?

Detaylı bakmanız gerekirse aldığım ürünlerin ebay linklerinde tüm açıklamalar var :

Ön far led ve angel takım :http://www.ebay.com/itm/172027631947?autorefresh=true

Arka reflektör : http://www.ebay.com/itm/172224973201

Şimdiden söyleyeceğiniz tüm önerilere, tüm yönlendirmenize, tüm yardım ve yorumlarınıza teşekkürler

1435555814_(1).thumb.jpg.25dc02f7eafece0

s-l500.jpg

s-l500 (1).jpg

s-l500 (3).jpg

LED-Rear-Bumper-Reflector-Lamp-Brake-Lighting-Assy-for-HYUNDAI-2016-Tucson-TL_01.jpg

hyundai Tuscon rear reflector.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

1..Hiç bir farda sonradan açılsad,sadece camdan kesilipte birleşim yapılmadıysa,kasada çatlak ve özellikle farın üzerine akışı olan su kanalından su damlamıyorsa su alma diye bir şey söz konusu bile olmaz.

Nemlenmeye baglı Terleme olur,buharlanma olur.Terleme güçlü ise sıvı birikimi olur.bunada su alıyor deniyor yanlış anlatım.

Far için bunları söylemek almaz veya alır demek yanlış olur.Net ifade kullanılamaz.

2..Yanlışım yoksa zaten bu marka farlarda led olan kısımlar direkt park hattına baglı çalışır.soket yapısı pininde araç modelinde park pini hangisi ise öyledir.Siz farklı çalışsın diyorsanız buna roleli tertibat yapılıp yada park pinine giden kablo ayrılıp neyle çalışacak ise ona baglanabilir.

Ledler güçlü ise ki sanmıyorum.Farların ışığını kesmeye zaten gücü yoktur.Etkisi olmaz.Faydası olacağınıda söyleyebilirim.Oem araçlardaki gibi kontak açılınca yanar.Kısılma var ise park yada kısa far açılınca kısılır.Karar sizindir.

3.Elektirikçinizin tecrübesine baglı.

4.Halojen ampullerin performans serileri var kullanılabilir.

http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/                                 

5.Led ampul tiplerinde aracınızın ampul tipi ne ise ona ait konular ve bilgiler mevcut.Işığın güçlü olması daha net görüntü için iyidir lakin bu kamera kalitesinede baglı denilebilir.

http://www.geceucusu.com/forum/10-led/                     

İyi günlerde kullanın.Umarım sorun yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Ömer Erdoğdu

Oktay bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim 

Tüm sorularım yanıtlandı aklımda tek bir soru geldi arka reflektör sürekli olarak yansa ve frene basınca 2. kademe daha belirgin yanarsa

muayne den geçer mi sıkıntı çıkar mı ? aynı şekilde uzun lambayı değiştirmek veya farlara angel taktırmak tüvtürk de sıkıntı çıkartır mı ? 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Angel renkleri beyaz tonunda olacak.sinyal sinyal renginde.Uzunlarda orijinali halojen ise halojen aynen sıkıntı olmuyor.Led olarakta sıkıntı çıktığını okumadım.Led tavsiye etmiyorum.Kısaca ön farda orijinal renk tonlarında ve yandığı sürece sıkıntı olmaz.

Reflektör için yorumum yok.Yapıpta muayeneden sorun yaşayan oldumu yoruma denk gelmedim.Tecrübesi olan yazacaktır. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ömer Erdoğdu

Oktay bey tekrar selamlar

Ürünler elime ulaştı fakat imalatı yapacak arkadaş yapmak istemiyor forum kurallarina aykiri ise bana özelden bu tarz işi temiz düzgün yapacak birisini önerebilirmisiniz istanbul dayim 

Saygilar

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Cemal Çepe

Ömer bey montajı yaptırabildinizmi. Sonuç olumlu ise video veya resim paylaşabilirmisiniz. Bende aynı uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Cüneyt Kara

Ömer bey bende merakla bekliyorum. Montajı yaptırabildiniz mi. Uygulayabildiyseniz detayları hakkında bilgi verirseniz bende uygulatmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...