İçeriğe Yönlendir

Geri Görüş Kamerası Montajı Hk.

Oğuz Çevik

Recommended Posts

Oğuz Çevik

Merhaba öncelikle

Çin sitesinden aldığım RCD330 cihaza bir de geri görüş kamerası aldım. Fakat OEM kameralarda geri vitesten çıktıktan sonra 8 saniye daha görüntü ekranda kalıyor bendeki kamerada ise görüntü direk gittiği için hata moduna geçiyor. Bunu önlemek için satıcıdan time delay box diye adlandırdığı bir kutu daha aldım fakat kutunun bağlantılarını yaptığımda hiçbir şekilde çalışmıyor kamera, direk bağladığımda çalışıyor fakat dediğim gibi hata veriyor. Rus forumlarında araştırdığımda şöyle bir röleli devre yapmışlar ama bu işlerden hiç anlamadığım için fazla anlayamadım. Bunu yapmak benim için daha kolay, eğer bu devre geri vites ampulü devreden çıktıktan sonra kamerayı 8 saniye daha besliyorsa çok güzel olacak. Umarım yanlış anlamamışımdır. Forum yardımcı olursa çok sevinirim.

Rus forumda bulduğum devre şeması ve röleli devre

https://www.drive2.ru/l/10592635/

d11ce0es-960.jpg

Bu da bendeki cihaz. Sanırım bozuk zira yine rus forumunda bulduğum cihaz ile bendekinin iç yapısı farklı. Benimkinde eksik devre elemanları var gibi duruyor.

Bu bendeki ;

IMG_1744.thumb.JPG.72e38a45dd8b152dd4070

Bu da rus forumlarda bulduğum ;

IMG_1758.thumb.JPG.532f065b9681e4aadc977

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

yüksek ihtimal sendeki bozuk. eğer devre çıkışı sinyali can bus değil (sabit voltaj) ise Mustafa devre konusunda yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Kondansatorlü veya yazılımlı devre ile 8 saniyelik gecikme mümkün.

Bu arada neden hata moduna geçiyor?

Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik

Merhaba kamera OEM olmadığı için görüntüyü 8 saniye daha aktarmıyor o yüzden teyp hata moduna geçiyor.

Rusların yaptığı röleli kondansatörlü devreyi deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik

Resimdeki röle normal 4 bacak otomobillerde kullanılan sanırım?

e31ce0es-960.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik
On 16.02.2017 at 10:51, Mustafa Bağseven yazdı:

Kondansatorlü veya yazılımlı devre ile 8 saniyelik gecikme mümkün.

Bu arada neden hata moduna geçiyor?

Kondansatörlü devre milisaniyelik bir gecikme sağladı :) bir işe yaramaz diye ben de takmadım araca. Direk geri vites kablolarından bağlantı yaptım. Başka bir delay devresi aldım. O gelince onu takacağım artık.

IMG_1870.JPG

IMG_1891.JPG

IMG_1880.JPG

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

2 kartta ayrı versiyondalar.Arızalı olduğunu sanmıyorum açıkça yarı ürün oldupğu görülüyor.Dolu olan yeni nesil araçlarda iyidir,sana gelen eski araçölarda düzgün işe yarar.O role için ta oralardan getirnmene hiç gerek yoktur derim.

Rolenin artı ucuna 1n4001 diodu çizgisi role pinine gelecek şekilde seri baglarsan süre normal şekilde uzar.Diodsuz baglantıda rolenin bobini kondansatörü çabuk etkisiz hale getirir.Süre yine az gelirse kondansatörün degerini yükseltmen gerekiyor bu süreyide bu rolede 6800mf 16volt yada 25volt da rahatça elde edersin.

Başka arayışa girmene gerek yok.Devre falan uğraşma derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...