Zafer bayındır 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 Oktay bey elinize sağlık çok iyi olmuş,benim daha sonraki programına aldığım bir konu, çok uğraştık ama bir türlü o safhaya gelemedık daha sonra inşallah. Bu arada ben ıngıltereden aldığım setleri arabayı taktım 4300k h7 ler çok iyi bir kedim çizgisi ve aydınlatmaya sahip,arıza ışığı yakmıyor fakat kafama takılan bir sorun şu var, Araçta stop start olduğu için kısa süreli durmalarda araç stop ediyor ve tekrar çalıştığında kısa farlar bir saniye sönüp yanıyor yani anlık bir sonme ve yanma oluşuyor bende aksamları ampul ve balasta zarar olmasın diye stop start ı kapatıyorum,gündüz zaten far kapalı olduğu için sorun yok ama aksam durk kalk karda kepıldeme yapması hoş olmuyor acaba ne yapılabilir? Kondasator vs. Bir ilave edip açan bu kısa süreli enerji kesilmesini engelle me şansımız varmı? Start stop da ki bu kısa süreli kapanma duzelırmı ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 (düzenlendi) Led ampul gibi dirençli davranamadığı için oluşan bir durum. 12 Eylül 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 Oktay bey bir çözüm varmı ? Üst versiyon aracda orijinal Led var onlarda bu sorun yok fabrika nasıl bir uygulama yapmış olabilir? Elimizden bir şey gelırmı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 (düzenlendi) On 16.01.2018 at 21:11, Oktay Toker yazdı: Demekki tam cambus değil miş.Klasik voltaj koruma sorunu oluşuyor ve buda bu durumu tetikliyor görünüyor.Kısa fara direnç takılacak. İlk zamanlarda size yanıtı vermiştim.değişik bir durum değil. Ledli far sisteminde araç yazılımı değişik ve ampul hata koruma vesiare ona görede farklı bir koruma mensüne göre yazılmış.Araç aynı olsada versiyon farkı her şekilde mevcut. 12 Eylül 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 O zaman size geleyım ziyarete,yardımcı olurmusunuz ? Müsait bir zamanında olabılırmı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Durum izaheti ve yapılacak iişlem belli.Elektirikçinizle halletmenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Tavsiyem sadece stop sonrası ilk çalışmada bu durum oluyorsa tesisat ile asla oynamamanız. Led her şekilde tepkimesi hızlı olan bir aydınlatma ürünü.Saliselik bir voltaj aksamasını dahi aynen güçlü şekilde alıabilmeniz mümkün. Bu sorun haricinde başka bir durum yok ise dediğim gibi oynamayınız. Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 Civarda bu konu ile ile bilgili hiç kimse yok Oktay bey Xenonların can bu ları tam işlev görmüyor demekti, dediğiniz gibi. Fakat sıradan bir Elektrıkcı bu konuda xenonların teknik detay ve diyot konusunda hiç bir bılgıye sahip olmadıkları kanaatindeyim. Sadece al getir,tak gönder 4300k bilen takan gören bir Elektirikçi lumen nedir kelvın tam nedir bılen bir Elektrıkcı görmedim. Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 Ilk cakıstırmada farlar açık olsa dahi voltaj gitmiyor araç çalışınca açılıyor sorun yok. Sorun seyir halinde stop start devreye gırdıgınde kesılen saniyelik voltaj,xenon ampulleri de zarar görür diye akşam ları stop start hep kapalı maalesef. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Eylül 2018 Paylaş 14 Eylül 2018 Stop start esnasında farın kırpması normal bir durum değil, halojende de olmaması lazım, benzer aracı orjinal halojenlerle kullananlara bir sorun onlarda var mı böyle bişey ? Xenonun elektriği h7 soketten mi alındı? Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 24 Eylül 2018 Yazar Paylaş 24 Eylül 2018 (düzenlendi) Selcuk bey,evet akuden değil fişler uyumlu oldugu icin dırek h7 girişinden aldık tak çalıştır yani. Halojen varken böyle bir problem yoktu,her start stop da kırpılma oluyor acaba role ile akuden denesek mi? 24 Eylül 2018 tarihinde Zafer Bayındır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 6 Aralık 2018 Yazar Paylaş 6 Aralık 2018 nereye dönersen dön,işin orijinali yada orijinal sistem montajı haricinde hepsi boşa uğraş,ya ordan sorun ya burdan sorun,sorun yoksa memnuniyetsizlik var,işin özü şu; bi-xenon mercek montajı,adam gibi oem ampül balast 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 Tercih baştan yanlıştı. Oem fara yoğunlaşın, olmayacak gibiyse beklentinizi kısıp mevcutla mutlu olmaya alışın. Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 25 Nisan 2019 Yazar Paylaş 25 Nisan 2019 Yeni gelişmleler; Arkadaşlar bir türlü sonuca baglayamadıgım farlar konusunda orijinal Led far yapmaya karar verdim. Çıkma parça satanlardan bir çift ayakları tamirli bir üst pakette standart olan ıcon Far takımı buldum. Farları komple söküp,bu Farları takacağız. Arastırdıgım ve daha önce aynı uygulamayı yapanlar ile görüşmede kablo takımının birebir uyumlu olduğunu öğrendim. Foto cekecegım şimdi masa üstünde farlar. Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 26 Nisan 2019 Yazar Paylaş 26 Nisan 2019 Montajı tamamladık,resimde görüldüğü gibi her şey yerine oturdu.Fişler tam uyumlu,balastlar yerine takıldı ve sistem çalışıyor.Fakat tek olumsuz tarafı,farlar kapalı iken selektör fonksiyonu yok.Kısalar açıkken uzunlar çalışıyor,selektör atıyor.Far kapalı iken neden uzunlar selektör çalışmıyor henüz çözemedik.Acaba araç programı ile ilgili bir durum mu var? Menüden bir mod açılıp kapanacak mı bilemedik? Konu hakkında yardımlarınız beklerim.Akşam kesim çizgisi ve far ayar fotosu çekeceğim. 2 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 27 Nisan 2019 Paylaş 27 Nisan 2019 Merhaba. Aydınlatmasını bende merak ediyorum performansı nasıldır? Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 28 Nisan 2019 Yazar Paylaş 28 Nisan 2019 On 27.04.2019 at 11:43, Erkan Kahya yazdı: Merhaba. Aydınlatmasını bende merak ediyorum performansı nasıldır? Aydınlatma muhteşem,kısa ve uzunlar gayet başarılı. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Nisan 2019 Paylaş 28 Nisan 2019 3 saat önce, Zafer Bayındır yazdı: Aydınlatma muhteşem,kısa ve uzunlar gayet başarılı. Foto varsa atabilir misiniz ? 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 28 Nisan 2019 Yazar Paylaş 28 Nisan 2019 Fotoları yarın aksam çekeceğim inşallah. Buraya koyayım,sizde bir bakarsınız. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Nisan 2019 Paylaş 29 Nisan 2019 Güle güle kullanın, olması gereken buydu. Uzun sorunu beyinden kaynaklı zannedersem olmadı uzunun çıkışını bulup bir röle koyarsınız 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 Oem led far almak nokta atış olmuş. Performansı; öncesi ve sonrası olarak merak ettik. He birde sakıncası yoksa, maliyetler? Yorum bağlantısı
Onur Bingöl 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Merhaba, Bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var aracı yeni alacağım ama göz problemimden dolayı değiştirmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 16 saat önce, Onur Bingöl yazdı: Merhaba, Bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var aracı yeni alacağım ama göz problemimden dolayı değiştirmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz ? Sıfır alacaksanız halojen ya da icon donanımla gelen led farla satın alabiliyorsunuz. Hangisini tercih edeceksiniz ? Daha sıcak renkte ışık göz probleminizi azaltacak mı ? Yorum bağlantısı
Serbay ÖZKAN 17 Ekim 2022 Paylaş 17 Ekim 2022 On 16.01.2018 at 22:11, Oktay Toker yazdı: Demekki tam cambus değil miş.Klasik voltaj koruma sorunu oluşuyor ve buda bu durumu tetikliyor görünüyor.Kısa fara direnç takılacak. Hocam Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama sizin tecrübelerinize dayanarak kendime çözüm arıyorum. Megane 4 aracıma Photon milestone kaizen edition taktım yaklaşık 10-15 gün kullandım bir gece ansızın bir anda her ikiside sönme yaptı . Arabayı stop ediyorum çalıştırıyorum yaklaşık 3-4 sn yanıyor tekrar sönüyor. Ne yapacağımı bilemedim sizin tecrübenize dayanarak nasıl bir yol izlemem gerekir hocam ? Yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Recommended Posts