İçeriğe Yönlendir

Tavan ledi nedeni ile sigorta atması

Seçkin Öztürk

Recommended Posts

Seçkin Öztürk

On kitap okuma lambalarına led taktım. Arka koltuk üzerindeki lambaya da led takınca hemen iç aydinlatmaya bağlı sigorta atıyor. Yeni sigorta taktığım anda da direk atıyor. Önlere led arkaya da eski ampulleri takınca sıkıntı olmuyor, sigorta atmıyor.

Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk
(düzenlendi)
12 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Ledlerden birinde kısa devreye yol açan durum mevcut.Başka türlü atması mümkün değil.

Degistirdim başka taktım yine atıyor abi. Arkada led takınca direk atiyor 

tarihinde Seçkin Öztürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sigorta attıran Led i aküde yakmayı deneyin yanıyorsa sıkıntı olmaması lazım , çünkü çok ilginç bir durum daha önce rast gelmedik ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sadece tahmin.ledler deki baglantı şekli bir şekilde kutupları denk getiriyor olabilir.Ledin takma yönünü değiştirip denediniz mi? Ampulde kutup farkı olmaz.Birde cambus dirençli model ise birleşimde aşırı yük oluşturup attırabilir.Ön ve arka aydınlatma tesisatı birdir.

Ledlerin resmini yüklerseniz arkalı önlü bakalım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk
14 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Sadece tahmin.ledler deki baglantı şekli bir şekilde kutupları denk getiriyor olabilir.Ledin takma yönünü değiştirip denediniz mi? Ampulde kutup farkı olmaz.Birde cambus dirençli model ise birleşimde aşırı yük oluşturup attırabilir.Ön ve arka aydınlatma tesisatı birdir.

Ledlerin resmini yüklerseniz arkalı önlü bakalım.

Burdan aldım abi. Girdik bi led derdine hep sıkıntı çıkıyor ?

http://s.aliexpress.com/FBbYVnMJ

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Elinizdekiniz resmi olsa idi iyi olurdu linktekilerle farklı olabilir,Resim üzerinde R harfi yazan yerde sizdekilerde direnç varsa en az 11 tanesinde bunlar sökülecek ve linkteki ile aynı ise sadece aşırı yük nedeniyle sigorta atma ihtimali mevcut.

Denemediyseniz Önlerdekini çıkartın ve sadece arkaya takın sigorta atmıyorsa aşırı yük ile korumaya geçiyor diyebiliriz.Başka türlü bir sorun görünmüyor ledlerin watt oranına baglı çektiği akım fazlalaşıyor. 

Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk
(düzenlendi)
37 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Elinizdekiniz resmi olsa idi iyi olurdu linktekilerle farklı olabilir,Resim üzerinde R harfi yazan yerde sizdekilerde direnç varsa en az 11 tanesinde bunlar sökülecek ve linkteki ile aynı ise sadece aşırı yük nedeniyle sigorta atma ihtimali mevcut.

Denemediyseniz Önlerdekini çıkartın ve sadece arkaya takın sigorta atmıyorsa aşırı yük ile korumaya geçiyor diyebiliriz.Başka türlü bir sorun görünmüyor ledlerin watt oranına baglı çektiği akım fazlalaşıyor. 

Gorseldekinin aynısı abi akşam gidince eve resim yine üzerinden çekerim. Bunları plaka aydınlatmaya takicada pir pir ederek yanıyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Araç akım kontrollü üniteye sahip.Bu hatalar bundan dolayı ampul olmadığı için  kontrol ünitesi farklı davranıyor.Ledlerle  alakalı durum yok.

Plaka içinse 1 taraf için yeterli ledin artı ve eksi uçlarına ampul varmış gibi davranacak şekilde en az 5 watt ta ş direnç ile 75ohm ile 150ohm arasında yük direnci olması gerekiyor. Yada beni,m ısıdan dolayı önerdiğim ledlerin baglandığı  duyudan paralel kablo ile kaput içine oto elektirkçilerde satılan siyah 40 amper roleler var bunların bazıları 50ohm bobin direnci var bunlar son derece sağlıklı oluyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk
(düzenlendi)

Abi bunlardan kökten kurtulmak için akim kontrol ünitesini komple soksem ? tavandaki led için ne yapabilirim peki abi.?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Öyle bir şansın yok.Araç beyni vesarie full seri baglantı entegre bir sistemdir.

Tavan için yazdım .Akım koruma  power led ne alırsan hepsinde hataya düşebilir.Yinede esas hata noktası deneme yanılma ile bulunacak ben tahmin üzerinden mantıksal yaklaşıyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...