Seçkin Öztürk 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 On kitap okuma lambalarına led taktım. Arka koltuk üzerindeki lambaya da led takınca hemen iç aydinlatmaya bağlı sigorta atıyor. Yeni sigorta taktığım anda da direk atıyor. Önlere led arkaya da eski ampulleri takınca sıkıntı olmuyor, sigorta atmıyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 Ledlerden birinde kısa devreye yol açan durum mevcut.Başka türlü atması mümkün değil. Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 15 Kasım 2017 Yazar Paylaş 15 Kasım 2017 (düzenlendi) 12 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Ledlerden birinde kısa devreye yol açan durum mevcut.Başka türlü atması mümkün değil. Degistirdim başka taktım yine atıyor abi. Arkada led takınca direk atiyor 15 Kasım 2017 tarihinde Seçkin Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 Sigorta attıran Led i aküde yakmayı deneyin yanıyorsa sıkıntı olmaması lazım , çünkü çok ilginç bir durum daha önce rast gelmedik ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 (düzenlendi) Sadece tahmin.ledler deki baglantı şekli bir şekilde kutupları denk getiriyor olabilir.Ledin takma yönünü değiştirip denediniz mi? Ampulde kutup farkı olmaz.Birde cambus dirençli model ise birleşimde aşırı yük oluşturup attırabilir.Ön ve arka aydınlatma tesisatı birdir. Ledlerin resmini yüklerseniz arkalı önlü bakalım. 15 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 14 saat önce, Oktay Toker yazdı: Sadece tahmin.ledler deki baglantı şekli bir şekilde kutupları denk getiriyor olabilir.Ledin takma yönünü değiştirip denediniz mi? Ampulde kutup farkı olmaz.Birde cambus dirençli model ise birleşimde aşırı yük oluşturup attırabilir.Ön ve arka aydınlatma tesisatı birdir. Ledlerin resmini yüklerseniz arkalı önlü bakalım. Burdan aldım abi. Girdik bi led derdine hep sıkıntı çıkıyor ? http://s.aliexpress.com/FBbYVnMJ Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Kasım 2017 Paylaş 16 Kasım 2017 Elinizdekiniz resmi olsa idi iyi olurdu linktekilerle farklı olabilir,Resim üzerinde R harfi yazan yerde sizdekilerde direnç varsa en az 11 tanesinde bunlar sökülecek ve linkteki ile aynı ise sadece aşırı yük nedeniyle sigorta atma ihtimali mevcut. Denemediyseniz Önlerdekini çıkartın ve sadece arkaya takın sigorta atmıyorsa aşırı yük ile korumaya geçiyor diyebiliriz.Başka türlü bir sorun görünmüyor ledlerin watt oranına baglı çektiği akım fazlalaşıyor. Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 (düzenlendi) 37 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Elinizdekiniz resmi olsa idi iyi olurdu linktekilerle farklı olabilir,Resim üzerinde R harfi yazan yerde sizdekilerde direnç varsa en az 11 tanesinde bunlar sökülecek ve linkteki ile aynı ise sadece aşırı yük nedeniyle sigorta atma ihtimali mevcut. Denemediyseniz Önlerdekini çıkartın ve sadece arkaya takın sigorta atmıyorsa aşırı yük ile korumaya geçiyor diyebiliriz.Başka türlü bir sorun görünmüyor ledlerin watt oranına baglı çektiği akım fazlalaşıyor. Gorseldekinin aynısı abi akşam gidince eve resim yine üzerinden çekerim. Bunları plaka aydınlatmaya takicada pir pir ederek yanıyor. 16 Kasım 2017 tarihinde Seçkin Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Kasım 2017 Paylaş 16 Kasım 2017 (düzenlendi) Araç akım kontrollü üniteye sahip.Bu hatalar bundan dolayı ampul olmadığı için kontrol ünitesi farklı davranıyor.Ledlerle alakalı durum yok. Plaka içinse 1 taraf için yeterli ledin artı ve eksi uçlarına ampul varmış gibi davranacak şekilde en az 5 watt ta ş direnç ile 75ohm ile 150ohm arasında yük direnci olması gerekiyor. Yada beni,m ısıdan dolayı önerdiğim ledlerin baglandığı duyudan paralel kablo ile kaput içine oto elektirkçilerde satılan siyah 40 amper roleler var bunların bazıları 50ohm bobin direnci var bunlar son derece sağlıklı oluyor. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 (düzenlendi) Abi bunlardan kökten kurtulmak için akim kontrol ünitesini komple soksem ? tavandaki led için ne yapabilirim peki abi.? 16 Kasım 2017 tarihinde Seçkin Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Kasım 2017 Paylaş 16 Kasım 2017 Öyle bir şansın yok.Araç beyni vesarie full seri baglantı entegre bir sistemdir. Tavan için yazdım .Akım koruma power led ne alırsan hepsinde hataya düşebilir.Yinede esas hata noktası deneme yanılma ile bulunacak ben tahmin üzerinden mantıksal yaklaşıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts