İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 2 (1998-2006) xenon dönüşümü

Süleyman Nalcı

Recommended Posts

Tayfun Dilmen
(düzenlendi)

sis farlarımda beyaz gibi yanan ampul var hocam , bu şekilde muayeneden geçti

Edit:

hocam konuyu toparlak adına şimdi benim farların içini açmam şart oldu gibi

bu durumda ben 4300k xenon kullanmak istiyorum bunun içinde yeni mercekler almam gerekli galiba , doğrumudur ?

bunun dışında ne gibi malzemelere ihtiyacım olucak ve ne gibi işlemler yapmam gerekecek ?

birde bana bu işlemleri yapmamda ücreti mukabilinde ankaradan yardımcı olabilecek bir forumdaşımız varmı acaba ?

tarihinde Tayfun Dilmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adil Can Akcan

Selamlar. Amacınız aydınlatma kalitesiyle ki okuduğum kadarıyla böyle görünüyor, 10 kusur senelik farlara işlem yapmaktansa yeni orjinal far almanız öncelikli olarak görüşünüzü epey arttırır. Xenon istiyorum derseniz yeni aldığınız fara d2s xenon mercek montajı yaptırmalısınız. daha sonra philips ampul ve çıkma oem ( fabrika çıkışı xenonlu araçlardan çıkma) balast kullanırsanız olabilecek en iyi aydınlatmayı elde edersiniz. tabiki montajın düzgün yapılması da ileride sorun yaşamamak adına önemli bir faktör. Kendi aracıma yaptırdığım uygulamadan çıkarttığım en iyi sonuç bu oldu. Forum kuralları gereği satıcı vs önerilmiyor ancak bu işle daha çok istanbulda uzmanlaşan kişiler mevcut. Kendim Ankara'da olmama rağmen bu iş için İstanbul' gitmeyi beklemiştim. Forum kurallarına uygunsuz bir durum olmayacaksa email verebilirseniz montaj konusunda bana yardımcı olan birini tavsiye edebilirim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

sis farlarımda beyaz gibi yanan ampul var hocam , bu şekilde muayeneden geçti

Edit:

hocam konuyu toparlak adına şimdi benim farların içini açmam şart oldu gibi

bu durumda ben 4300k xenon kullanmak istiyorum bunun içinde yeni mercekler almam gerekli galiba , doğrumudur ?

bunun dışında ne gibi malzemelere ihtiyacım olucak ve ne gibi işlemler yapmam gerekecek ?

birde bana bu işlemleri yapmamda ücreti mukabilinde ankaradan yardımcı olabilecek bir forumdaşımız varmı acaba ?

Tayfun bey sadece kısa far merceğimi değişecek yosa farlar açılmışken bi-xenon mu yapılacak?Hb3 merceğinizin yerine bi-xenon mercek sığarmı bilmiyorum fardaki mercek kapağının genişliği uymayabilir,mercek uzunluğu sorun çıkarabilir.Çıkmacılardan kırık dökük bir far bulabilseniz en azından içini görmüş olursunuz bizde ona göre tavsiyede bulunuruz...

Yorum bağlantısı
Tayfun Dilmen

Adil Bey e-mail adresim tay_men@hotmail.com

Mahmut Bey

bi-xenon tabiki tercihim olacaktır ama teknik açıdan aracıma uygulanabilirmi bilmiyorum , farın iç yapısını bende merak ediyorum yolum düştüğünde çıkmacılardan hafif hasarlı far alacağım yapmak istediğim deneyleri ve acemiliğimi kendi farlarım yerine çıkma far üzerinde atmam daha mantıklı olucak

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut Bey

bi-xenon tabiki tercihim olacaktır ama teknik açıdan aracıma uygulanabilirmi bilmiyorum , farın iç yapısını bende merak ediyorum yolum düştüğünde çıkmacılardan hafif hasarlı far alacağım yapmak istediğim deneyleri ve acemiliğimi kendi farlarım yerine çıkma far üzerinde atmam daha mantıklı olucak

Eğet çıkma far bulunabiliyorsa çok iyi olur yapacağınız uygulamayı onun üzerinde karar verirsiniz bazen gerekli doneler elde olursa görsel olarak farklı fikirlerde ortaya çıkabiliyor...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Benim kimseyle bişey yarıştırmak gibi bir derdim yok sadece aydınlatma problemim için yardım istedim ayrıca benim actığım konunun başka bir konu içerisinede taşınmış olmasından hiç hoşnut olmadım ben xenon dönüşüm yaptırmıyacağım ki , saten arabamda hali hazırda benden önceki sahibi tarafından yapılmış bir dönüşüm var , ben sadece bunun nasıl iyileştirebilirim diye bir konu açtım onunda yerinde yeller esiyor maşallah , bu düz mantıkla giderseniz forumdaki bütün konuları tek başlık altındada toplayabilirsiniz , ilginç yani ilk defa karşılaşıyorum böyle birşeyle :)

Geceuçuşu'nda tüm konular -bir ansiklopedi gibi- modele göre sınıflandırılır. Böylece aranan şeyin bulunması çok kolaydır.

Her gelen bir kaç dakika bile harcamadan, arama yapmadan yeni bir konu açsaydı burası konu çöpü haline dönerdi, aranan şey bulunamazdı ve yine yeni konu açılırdı. Asıl düz mantık budur. Bir şeyi eleştirmeden önce empati kurup nedenini anlamaya çalışın.

Tamam deneyecegim.

Bir de birsey sormak istiyorum.

Bu merceklerin dogru ayarlanmis cizgisi nasildir? Samsunda far ayarindan anlayan biri bulsam da, ustalarin cogu kendi dogru bildigine gore yapmak istiyor malesef..

4/4 'lük olmuş güle güle kullan. Fotoğraftaki ayarlama düzgün görünüyor. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 linkindebn yararlanarak sen de ayarlayabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yunus Emre Bahadır
4/4 'lük olmuş güle güle kullan. Fotoğraftaki ayarlama düzgün görünüyor. http://www.geceucusu...?showtopic=2417 linkindebn yararlanarak sen de ayarlayabilirsin.

Tesekkurler,

Herseyi kitabina gore, orjinal olarak yaptik. Far yikama sistemimizi de kurduk.

Fakat TUV simdi de otomatik yukseklik ayarini zorunlu hale getirdi. Yani kisacasi yine cikmazdayiz

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Tesekkurler,

Herseyi kitabina gore, orjinal olarak yaptik. Far yikama sistemimizi de kurduk.

Fakat TUV simdi de otomatik yukseklik ayarini zorunlu hale getirdi. Yani kisacasi yine cikmazdayiz

Yunus Emre bey yanlış hatırlamıyorsam orj. farlarınız duruyordu sizi,iki yilda bir gelen vize için sıkıntıya sokmayın kendinizi takarsınız eskileri olur biter... ;)

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

Yunus Emre bey yanlış hatırlamıyorsam orj. farlarınız duruyordu sizi,iki yilda bir gelen vize için sıkıntıya sokmayın kendinizi takarsınız eskileri olur biter... ;)

Az once bi ruhsata bakayim dedim, muayeneyi gecirmisiz :( 20.01.2012 bitis tarihimiz.

hatta farlari da o tarihten 2 gun once takmistim ve su an resmen kendime eziyet edicem yarin.

Bu sekilde riske atmaya degermi muayeneyi acaba :/

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Muayene riske girmez, dert etme. Git dene şansını, geçtin geçtin. Geçemezsen 1 ay süren var, söker tekrar gidersin.

muayenesiz gezmen daha büyük risk...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Doğukan Demirağ

Merhabalar internette aracıma bixenon uzun kısa uygulaması için araştırma yaparken sadece farlar ve aydınlatma üzerine kurulmuş olan bu goruma denk geldim tecrübelerinize dayanarak soruyorum clio 2 aracımın orjinal mercekli farları uygulanabiliyormu hangi yollar izlenmeli?

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Farların üzerindeki mercekleri bi-xenon mercek ile değiştirerek, uzunlardan mercek motoruna paralel hat çekeceksiniz sadece. Bunun için bir çift farlarınıza uygun bi-xenon merceğe ihtiyacınız var. Ve tabi merceğinize uygun bir xenon setine de... Bu konuda ilk yapmanız gereken, var olan merceklerinizin yerine, farın formunu bozmadan hangi bi-xenon mercek olabilir; bunu araştırın.

Yorum bağlantısı
Doğukan Demirağ

Bilgiler için teşekkürler. Hangi bixenon merceği benim farıma uyar nerden anlarım peki bi kodu felan oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Farın ampul değişim kapagını söküp imkanınız var ise net bir foto çekerseniz ve bu konuya eklerseniz bilği verilebilir.

Hangi mercek olur ise bilen arkadaşımız muhakkak vardır.

Sayfasında bulunduğumuz konudaki uygulama yapan arkadaşlarımız ne kullandı ise farklı bişi olacağınıda düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Yılmaz1679652607

nrqb3.jpg

Slm arkadaşlar.clio rxt mercekli farda xenon dönüşümü yaptım.Balastlar monza, ampüller ise 4300k space marka.ayardan pek anlamıyorum.tecrübeli arkadaşlar farların ayarı konusunda yorum yapabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ali Yılmaz1679652607
(düzenlendi)

far ampulünü kontrol ettim bir anormallik yok gibi.foto çekilirken sağ far bir nebze duvara daha yakındı.birde fotoğraf sağ taraftan çekildiği için parlama yapmış olabilir mi? son olarak bu durum aydınlatmayı ciddi ölçüde olumsuz etkiler mi??

nrqb3.jpg

tarihinde ali yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Erkan Filizol

2004 model Clio2 aracımın fabrikasyon farlarının güneşten solması benim şevkimi kabarttı bende yeni farlarımı xenon far yaptım geçmişte kör yolculuk yapıyormuşum.

Hella xenon Far

Hella Gen4 balast

Hella ateşleyici duy

Philips D2S CA 5000K 85122 C1 Ampul

post-5-0-38034000-1387789890_thumb.jpg

post-5-0-64416400-1387789890_thumb.jpg

post-5-0-90036600-1387789890_thumb.jpg

post-5-0-24591000-1387789891_thumb.jpg

post-5-0-47333500-1387789891_thumb.jpg

post-5-0-70114800-1387789891_thumb.jpg

post-5-0-97164100-1387789891_thumb.jpg

post-5-0-17895700-1387789892_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Erkan Filizol

eklediğim fotolar görünmüyor sanırım onuda geçtim mesaj atamıyorum forum biraz farklı sanırım bana biri anlatsın lütfen kanunu nedir bu forumun özel mesaja kapalı olan ilk forum yardım konularıda kapalı anlamış değilim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...