Efe Yakub Koray 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Merhabalar Forumdaki ilk mesajım ve biraz uzun bir mesaj olacak, yardımcı olursanız çok ama çok sevineceğim. 2015 model makyajlı (LCI) kasa f30 320 aracımda bulunan orjinal LED lerin kısalarda aydınlatması çok kötü. Uzunlarda sıkıntı yok. Bir kaç farklı elektirikçide makina yardımı ile far ayarını yaptırdım ama sonuç iç açıcı değil, hatta kendimde alyan anahtarı ile farları aşağı yukarı oynatabiliyorum, gece zifiri karanlık tenha bir yolda elimde alyan anahtarı ilede denemeler yaptım ama nafile. Şuan kısa farların en iyi aydınlattığı pozisyonda bile aydınlanan mesafe standart bir halojen farın mesafesine eşit nerdeyse, tek fark led ler beyaz ve daha güçlü ışık veriyor ama mesafe çok kısa, Sorunlar şu şekilde özetlemek istiyorum 1- Kısa farlar çok kısa bir mesafeyi aydınlatıyor, farları ayar halkalarından yukarı kaldırsamda kısaların aydınlattığı mesafe hala çok kısa, zaten farları belli bir seviye üzerine çıkardığımda karşıdan herkes sellektör atıyor ve bu sefer farlar yoldan ziyade yukarı havayı aydınlatmaya başlıyor. 2- Uzunlarda hissedilmiyor ama kısalarda bariz bir şekilde şu sorun var. Sanki 7-8 tane el fenerini iki elimize alıp birleştirmişiz ve yola tutmuşuzda, fenerlerin gücü bir birinden farklıymış gibi yolun bir kısmı aşırı parlak bir kısmı daha az parlak, homojen bir ışık dağılımı yok, sanki ledlerin bazıları diğerinden daha parlak ve yolda parlama yapıyor gibi acayip bir durum var. Sanırım mercek olmadığı için bu sorun ortaya çıkıyor 3- düz bir duvara yaklaştığım zaman, duvarda farların vurduğu bölge üstten ( bi xenon lardaki gibi ) düm düz değil, resmen halajon farlar gibi çok dağınık duruyor. Yetkili servis başta olmak üzere iki farklı özel servis ve sanayi ustalarına aracı gösterdim, ledlerde patlama vs yok dediler, olsa uyarı verirdi zaten dediler. F30 led ler gerçekten bu kadar kötümü. Yapılacak bir şey var mı ? 1- Kısa farların biraz daha ileriyi aydınlatması için üzerindeki orjinal led ampülleri başka bir marka ile değiştirebilir miyim 2- yoldaki homojen olmayan ışık dağılımının sebebi mercek olmaması mı 3- duvarda farların vurduğu alanın üst kısmının çizgi gibi düz olmamasının sebebi yine mercek olmaması mı Far ayarında sorun yok, yetkili baktı ayarı kontrol etti, sorun yok dedi, özel servis baktı ayarı kontrol etti sorun yok istersen kaldıralım biraz dedi ama kaldırınca aydınlatma mesafesi değişmiyor ve bol bol sellektör yiyorum. F30 Led ampülü kodu nedir kaç watt ışık verir, biraz daha güçlü bir led ampül takamaz mıyım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Reflektörlü yapıya sahip bu far, mercek kullanılmadığından ışık homojen değil yol üzerindeki gölgelenmeler can sıkıcı, kesilme çizgisinin dağınık olması da bu yüzden. Bi videosunu izledim adaptif uzunlar olmasa önünü göremiyosun, sanki ışık aracın önüne yığılmış gibi. Bunlar ilk örneklerden, henüz ledli farlar ne güç ne de optik olgunluğa ulaşmadı. Yapılacak bişey olduğunu sanmıyorum. Arkadaşların yorumları da gelir. Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Yurtiçi ve yurtdışı çoğu kullanıcı bu LCI LED Farların, kasanın makyajlanmasıyla gelen en kötü kısım olduğunu, sırf bu farlar yüzünden LCI kasaya istenen ilginin gelmediğini belirtiyorlar. Farlara yapılabilecek bir işlem maalesef yok, çünkü yapabileceğiniz herhangi bir işlem, aracı garanti kapsamından çıkaracaktır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ocak 2019 Paylaş 10 Ocak 2019 11 saat önce, Cem Bilgic yazdı: Yurtiçi ve yurtdışı çoğu kullanıcı bu LCI LED Farların, kasanın makyajlanmasıyla gelen en kötü kısım olduğunu, sırf bu farlar yüzünden LCI kasaya istenen ilginin gelmediğini belirtiyorlar. Farlara yapılabilecek bir işlem maalesef yok, çünkü yapabileceğiniz herhangi bir işlem, aracı garanti kapsamından çıkaracaktır. Xenon'un gözünü seveyim LCI illa led alınmak zorunda mı ? Xenon opsiyonu vardı ? Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 10 Ocak 2019 Paylaş 10 Ocak 2019 Maalesef, LCI araçlar LED farla geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Efe Yakub Koray 11 Ocak 2019 Yazar Paylaş 11 Ocak 2019 Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, bu durumda aracı elden çıkarmaktan başka çare kalmıyor, gece yolculuğunda kazaya sebeb olacak yoksa, yıllardır gidip geldiğim avcumun içi gibi bildiğim yolda bile virajları kestiremez oldum, bir kaç defa neredeyse bariyere çarpıyordum, yolu iyi bildiğim için burda bir viraj olması gerekiyordu ama göremiyorum diyerek hızımı 70e düşürdüm, o viraj 90 la çok rahat dönülen bir viraj, eğer 90 la devam etsem kesin bariyerde bulurdum kendimi, o derece dandik farları. Gerçekten ama gerçekten çok kötü aydınlatması var. Yıllar önce kullandığım megane II aracımda halojen far vardı fakat kısalar mercekliydi, megane bile kısalarda çok çok daha iyi aydınlatıyordu. Bi Xenon farlı passatın farlarını hiç saymıyorum bile. Mercek ne kadar önemli anlamış oldum. Bu farları yere göğe sığdıramayan fanatikler neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim. Yok süper far, yok uzayı aydınlatıyor yok bilmem ne, bu kadarlık fanatiklik neyin kafasıdır ??? Bu araçla gece yolculuğu yapılmaz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ocak 2019 Paylaş 11 Ocak 2019 Halojen ve bixenon farı parçacılardan bulunabilir, getirtilebilir diye düşünüyorum. Bi-xenon çok pahalı olacaktır da halojen çok daha uygun olur. Far yüzünden araba satılır mı ya ? Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 11 Ocak 2019 Paylaş 11 Ocak 2019 Bencede far için değiştirilmemeli araç, araştırma yapabilirsiniz makyajsız araçlardaki farların sizin aracınıza uyumluluğunu, öyle olursa takas yaparsınız 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 (düzenlendi) Araca ait led yapı elimde mevcut ve fazlası ile inceledim hatta bir kaç çalışmada uzun far ve aynen kısa ve uzun yapı olarak yardımcı far olarakta kullandım.Işık dagınıklığı aynen kabul lakin aydınlatma ve yanal aydınlatma bence gayet ideal ve kesinlikle birinde dahi olsa halojenden çok daha iyi.Bu sonuç tabi ben sabit şekilde denediğim için alıyorum lakin araç kontrolü ledlerin ışık gücüne hakim olduğundan nasıl çalıştırdığına emin değilim. Far mesafesi olarak kısa kalması konusunda diyeceğim bir şey yok ve aynen mesafe uzun değil.Şikay Farda her iki reflektör yapıda kısa ve uzun mevcut.Her reflektördeki ledlerin Prodück bilğilerine göre ve bir kaç versiyonu var bunlarında ortalam bu led versiyonu hangisi ise tahmin ederek diyeceğim her bir kısa far reflektöründeki ışık gücü en az 1400 lümen civarında ışık gücü mevcut.Her iki reflektörde toplamde 3000 lümen civarı yapıyor ki fazlası ile ideal.Kısa far ile yanındaki yardımcı farı araç kontrolü tekli çalıştırıyorsa kesinlikle yetmeyen perfomans sunar demektirki öyle ise sıkıntı.Her iki reflektörü aynı anda çalıştırıyorsa kesinlikle far ayarı sorunu var demektir.Her iki reflektörde kısa far aydınlatması olduğu için ayrı ayrı ayar vidası olma ihtimali yüksek.Ledli yapıda özellikle Passat b8 farında öyle.Mercedes farınında da rastladım ve bundada var demem zor olasada varsa dıştaki ana ayar bölümü ayarlasada diğer reflektör için farın o bölümünde vida ayarına bakılmalı. Daha kaliteli aydınlatma için büyük olan reflektörlü bölüme aynı yapıya yakın bi-led mercekli led driver ünitesini kullanabilmek için şart ve led akım kontrolü uçlarınıda aynen düzgünce baglanabilmeli.Bu yapılabilir.Başka türlü perfomasn bence fazlası ile kafi olduğundan üstte yazdığım ayar kontrolü yapılmalı. Far mesafesi olarak kısa kalması konusunda diyeceğim bir şey yok fakat iki reflektör aynı anda çalışında ben ideal sonuç görsemde aracınızdaki yapı için yorumum olmaz ve aynen tek reflektördeki mesafe uzun değil diğer reflektör ise hem mesafe hemde yanal aydınlatma olarak kurtarsada Şikayetinizde her şekilde bu yönden haklısınız.Fakat diğer reflektörde harici bir ayar varmı kontrol ettirin.Elimde tam kasa yapısı olmadığı için yorumların reflektör yapısını ben sabit çalıştırdığım için yapabiliyorum. Kısaca far perfomansı için ehil elde daha iyisi için çalışma yapmak zor değil. Far için araç satılmaz lakin sonuç alınamıyorsa ve ciddi bir engel oluşturuyorsa düşünülebilir kanısındayım lakin alınacak aracın farlarından emin olunursa tabiki. On 08.01.2019 at 18:00, Efe Yakub Koray yazdı: Şuan kısa farların en iyi aydınlattığı pozisyonda bile aydınlanan mesafe standart bir halojen farın mesafesine eşit nerdeyse, tek fark led ler beyaz ve daha güçlü ışık veriyor ama mesafe çok kısa, 6 Mart 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts