Ferit Kama 13 Ocak 2019 Paylaş 13 Ocak 2019 Öncelikle baya zamandır yoktum herkese selam olsun. Sevgili kardeşlerim değerli büyüklerim. Benim şöyle bir sorunum var. Örneğin park lambalarım açıkken sinyal verince park lambası sinyal modunda kısılıp normalleşiyor. Aklıma ilk arka farın şase kablosunun oksitlendiği oldu lakin öyle bir durum yok. Sonra farkettim ki 4lüler yanarken bagaj lambasından tutta tavan lambasına gösterge ekran aydınlatmaları hepsi 4lü modunda kılısıp çoğalıyor. Bunu araba çalışırkende yapıyor çalışmıyorkende. Alternatör arızalıdır belki dedim ama araba çalışmıyorken neden yapsın dedim. avometre ile yaptığım ölçümlerde araç çalışırken yük altında değilken 14.10 cıvarı voltaj ölçtüm, araç yük altında iken 13.5 civarında. altörnatör sağlam onu eledik. aküyü yeni aldım 60 amperlik aküm bu arada genelde uzun yola giderim akü daima full. arabanın ana şasi beslemesinde sorun var sanırım. ya da nerden olabilir. anlamış değilim. araç 3 bin devirdeyken bile aynı sorunu yapıyor. arkadaşın arabasında baktım böyle bir şey yok. 4lüler yanarken park lambaları ya da tavan lambaları göz kırpmıyor. şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Ocak 2019 Paylaş 14 Ocak 2019 Başka bir sinyal flaşörü denedin mi? Şase sorunu yaşıyosun o kesin de, herhangi bir sinyal lambasının şasesi olabilir bu. Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592 14 Ocak 2019 Paylaş 14 Ocak 2019 kutup başlarınıda kontrol edin, dediğiniz gibi ana şase oksitlenmiş olabilir. tüm ışıkların azalması bundan olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 14 Ocak 2019 Paylaş 14 Ocak 2019 Aynı problem benım vosvosta da vardı. Ben araya röle koyarak sorunu çözdüm. Sorunun nedeni şase değil...Kabloların eskimesi veya tesisattaki hata diyebiriz. Park lambasına röle eklencek..Parklar açılınca röle çekicek,parklara da direk aküden çektiginiz elektrik akıcak.. İstersenız deneyin görün Yorum bağlantısı
Ferit Kama 14 Ocak 2019 Yazar Paylaş 14 Ocak 2019 yeni kablo çekerim hiç sorun değil de. mesele park lambalarının (arka farları kastediyorum) kısılmasını engellemek değil, mevzu tüm arabanın her yerinde var. ve bu işe acayip uyuz oluyorum. ve arka sağ far gurubu sol far grubuna göre her şeyi daha cansız yanıyo. hadi arka stobun şase kablosu oksitlenmiş diyelim. peki tavan lambasından tutun da bagaj lambasına kadar her şey neden kılıyo. olmadı haftasonu ana şaşe kablosuna bakacam. alternatörden çıkıp aracın metal bi yerine bağlı olması lazım doğru mu biliyorum. Yorum bağlantısı
Mert Girgin 15 Ocak 2019 Paylaş 15 Ocak 2019 (düzenlendi) Bildiğim kadarıyla ;alternatörün şasesi zaten gövdesi ve motora bağlı,siz bence motor ile aracın gövdesi arasındaki şase kablosunu kontrol edin.Yada hariçten kalın bir kabloyla motor bloğundan araç kaportasına bir kabloyu bağlayıp kontrol edin bakalım düzelme olacakmı?Ayrıca alternatörün motora bağlandığı metal braket ve civatalarıda kontrol edin yağ,kir ,korozyon vs.olabilir. 15 Ocak 2019 tarihinde Mert Girgin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferit Kama 16 Ocak 2019 Yazar Paylaş 16 Ocak 2019 On 15.01.2019 at 11:32, Mert Girgin yazdı: Bildiğim kadarıyla ;alternatörün şasesi zaten gövdesi ve motora bağlı,siz bence motor ile aracın gövdesi arasındaki şase kablosunu kontrol edin.Yada hariçten kalın bir kabloyla motor bloğundan araç kaportasına bir kabloyu bağlayıp kontrol edin bakalım düzelme olacakmı?Ayrıca alternatörün motora bağlandığı metal braket ve civatalarıda kontrol edin yağ,kir ,korozyon vs.olabilir. hocam bende ona bakacam artık. haftasonu hava çok soğuk olmazsa sökecem oraları Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 (düzenlendi) Şaseden sonra başka bir olasılık ise sigorta kutusunda nemlenme veya sıvı temasını özellikle alta taban soket girşlerine bakınız.Aracın bütün park bölümü için en biyük olasılık burası olabilir.Ayrıca sol kapı altından tesisat paylaşım soketleri mevcutsa halıyı kaldırıp kontrol ediniz. 6 Mart 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekirov Vusal 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 İlk öncelikle Selamun Aleykum Kardeşim. Bende aynı sorunu yaşıyorum aracım kia cerato 2009 model aynı sende nasil oluyorsa bendede öyle ve bu beni aşırı rahataiz ediyor. Eğer sorunun kaynağini bula bildiysen banada yardimci ola bilirmisin? Biktim artik arabanin alternatör değiştim gene aynı 🤦🏻♂️ Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 flaşörü değişin. hatta elektronik flaşör ile değiştirin. olmadı tabi şasi kablosunu da bi daha kontrol edin. eksiden arabaya giden kablo. marş motorunun ayrı bir düzeni olmuş olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts