İçeriğe Yönlendir

Ayna altı aydınlatma ve röle kullanımı

Selçuk Köse

Recommended Posts

Selçuk Köse

Aracımda sadece kumandadan açılan ayna altı aydınlatma sistemi var , ben tetik alarak  ayak altı aydınlatma ile aynı anda yanmasını sağlıyorum (kapı kilitleri açılınca kapılar kapalı olsa bile bi süre yanması , motor stop edince kapılar kapalı olsa bile yanması , ve kapılar açılınca yanması) , röle kullanınca iç aydınlatma yavaş yavaş söndüğü için röle bi an kararsız kalıyor ve voltaj düşene kadar hızlı hızlı açılıp kapanıyor (yarım saniye kadar sürüyor)  bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için ne kullanmak gerek ? Diyot iş görür mü ? Yada voltaj regülatörleri , pek bilgim yok kusura bakmayın. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Tavandan tetik alıp röle kullanırsanız olmaz.

Ayrıca ayna altı ledlerine artı mı eksi mi gidiyor onu da bilmiyoruz.

Özel tasarım transistör veya mosfetli devre gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
On 22.09.2019 at 16:07, Selçuk Köse yazdı:

Aracımda sadece kumandadan açılan ayna altı aydınlatma sistemi var , ben tetik alarak  ayak altı aydınlatma ile aynı anda yanmasını sağlıyorum (kapı kilitleri açılınca kapılar kapalı olsa bile bi süre yanması , motor stop edince kapılar kapalı olsa bile yanması , ve kapılar açılınca yanması) , röle kullanınca iç aydınlatma yavaş yavaş söndüğü için röle bi an kararsız kalıyor ve voltaj düşene kadar hızlı hızlı açılıp kapanıyor (yarım saniye kadar sürüyor)  bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için ne kullanmak gerek ? Diyot iş görür mü ? Yada voltaj regülatörleri , pek bilgim yok kusura bakmayın. 

ELO firmasının ürettiği - voltaj kesildikten sonra XXX dakika kadar bekleyen - devresi var, ondan takıp rahatlıkla kullanabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...