İçeriğe Yönlendir

Dikiz Aynası Isıtma sigortası

Mehmet Hatipoğlu1679652608

Recommended Posts

(düzenlendi)

Herkese merhaba,

Aracım megane 2, bir süredir dış dikiz ayna ve arka cam rezistansı çalışmıyor klima düğmelerinin orda rezistans düğmesine basınca ışığı yanıyor aktifmiş gibi ve belirli bir zaman sonra otomatik kapanıyor, aracın OBD beyninden işlemi kontrol ettiğimizde rezistansı çalışıyor olarak aktif oluyor.

Kabin bölümünde dikiz aynası sigortası var bunu kontrol ettim sağlam fakat olduğu yere elektrik gelmiyor zaten, motor bölümün dede arka cam rezistansı sigortası var elektrikçide değiştrttim fakat yine çalışmadı, elektrikçide sigorta tablasının komple sökülüp dağıtılması lazım dedi, bende pek yanaşmadım duruma.

Şimdi sorum şudur, kabindeki dikiz aynası sigortasının olduğu yere başka sigorta ayağından elektrik alıp buraya beslesem ne olur??

geriye doğru motor bölümündeki büyük ana sigorta kutusuna zarar verirmiyim??

Bu arada arka cam rezistansı ve dikiz aynası ısıtma aynı düğmeden açılıyor

tarihinde Mehmet Hatipoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
11 saat önce, Mehmet Hatipoğlu yazdı:

Şimdi sorum şudur, kabindeki dikiz aynası sigortasının olduğu yere başka sigorta ayağından elektrik alıp buraya beslesem ne olur??

geriye doğru motor bölümündeki büyük ana sigorta kutusuna zarar verirmiyim??

Bu arada arka cam rezistansı ve dikiz aynası ısıtma aynı düğmeden açılıyor

Sigorta kutusuna gelen soket alttan erime yaptı ise baglantı kesilmiş olma ihtimali mevcut.Sigortanın oldu kısım iyice incelenmeli.

Ayrıca  bu özelliği kontrol eden harici bir elektronik kutu yoksa emin olunuz. Sonra Bu dediğinizi test amaçlı uygulayınız.Resiztanslar çalışırsa aküden hat çekip anahtra çıkışlarından tetikleterek çalıştırabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Oktay hocam elektrikçide aynı şekilde incelemek lazım dedi, düğmeden uch beynine gidiyor işlem ordan sigorta kutusuna komut veriyor anladığım uch beyninde sıkıntı yok komut aktif gözüküyor bilgisayar bağlı iken.

sigorta kutusunda harici bir beyin var mı bilemedim.

Tamam sigortaya elektrik vericem, acaba elektrik verince devamlımı çalışır sizce?

anahtar çıkışları dediğiniz klima kontrol panelindeki rezistans düğmesinden mi bahsettiniz

birde sokette erime yaptıysa başka işlev kaybıda olmaz mı soketler 10-15 li pinli ana sigorta kutusunda 6-7 çeşit soket var

tarihinde Mehmet Hatipoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Önceki mesajımda anlattığım duruma göre harici kutu olduğunu yazmışsınız  ve  anahtarlar artık tetik vesiare için sıkıntı olur ki durum zorlaşır ellemeyiniz.

Bu kutunun çıkışını kontrol etmek lazım.Çıkış direkt ara bir role vesaire yoksaki olması  mantıken dogru olandır ki yüksek bir amper mevzu konu.

Pc dogrulaması sadece kutudan gelen bilği.Sonraki hattın kontrolünü yapamayabilir.

Soruları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz lakin benim tecrübem mantığa dayalı ve sınırlı.Olması gereken basit mantığına göre size yardımcı olmaya çalışıyorum.Çözüm için ciddi şekilde zaman ayırıp sigorta kutusu üzerinden hattı kontrolünü yapmanız olacak.

Resiztans kontrolü şart,role varsa ya bahsettiğiniz kutu üzerinde mosfet kontrollüdür yada minik rolede olabilir bir şekilde aküden beslemeyi kesip açan amperi yüksek bir anahtarlama mutlaka mevcuttur bulup testi ve sigorta pin kısmında erime vesaire kontrolü şart.

Sokette eriyecek olan direkt rezistans artısı yada eksisine giden olur başka olmaz.

Kolay gelsin.sonucu bekliyoruz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...