İçeriğe Yönlendir

Renault Fluence bi-xenon mercek uygulaması

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Bugün temiz bir çalişma sonucun'da Bi Xenon mercek montajı ve D2S 4300K Xenon uygulaması yaptık. Sonuç muazzam çok hoşuma gitti.

Kullandığimiz Bi Xenon Mercekler, Volvo S60 modele ait sorunsuz bir sekilde montaji yapip bitirdik.

Burdan Ali Osman Kaymaz beye Çook Çoook Teşekkurlerimi sunuyorum ayni zamanda Oktay Toker beyede Teşekkurlerimi sunmak istiyorum. Sağolun varolun.

Çalışma bitimi sonucunda apar topar cektigim fotografları sunmak istiyorum ve degerli yorumlarinizi bekliyorum.

df2c914517b75328bf799fe281274eaf.jpg

e4b46213a8c8ea5d869501afbc93e33b.jpg

5e466c68238ca92e05428f4c59ae9c56.jpg

f4341007a793772778626569266546b8.jpg

Uzun Hüzmeler yanarken

c95298e6d20f38e11a59f00c56021a32.jpg

Buda Bi Xenon Selektör videomuz

https://m.youtube.com/watch?v=Yg59yyNFSSU

tarihinde Kubilay tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sadece montaj şekline dair yapılış fikrini verdim.Sizde bir şekilde uygulamasını yapmışsınız.Sen gittikten sonra o heyecanını ve telaşını,mebla olarak harcadığın o çin malı ürün üzerine yarısı kadardan fazla bir mebla harcayarak,umarım bir an önce moralini düzltecek sonuca ullaşman için ve İnan özellikle bu değişimi senin yapmana Rabbime duam olarak kabulüne çok çok sevindim.

İyi günlerde kullanmanı diliyorum.Bi-xenon keyfini anlattığım şekilde yaşayacağına eminim. :good1:

Far ayarında sıkıntı yok.Bosch bi-xenon mercek bire bir aynen vida yuvalarına oturuyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
Sadece montaj şekline dair yapılış fikrini verdim.Sizde bir şekilde uygulamasını yapmışsınız.Sen gittikten sonra o heyecanını ve telaşını,mebla olarak harcadığın o çin malı ürün üzerine yarısı kadardan fazla bir mebla harcayarak,umarım bir an önce moralini düzltecek sonuca ullaşman için ve İnan özellikle bu değişimi senin yapmana Rabbime duam olarak kabulüne çok çok sevindim.

İyi günlerde kullanmanı diliyorum.Bi-xenon keyfini anlattığım şekilde yaşayacağına eminim. :good1:

Far ayarında sıkıntı yok.Bosch bi-xenon mercek bire bir aynen vida yuvalarına oturuyor.

Tekrardan Teşekkurederim.

Yaninda bulunduğum günki halimi biliyorsun Oktay bey , çok karışık ve kararsiz bir gundü benim için. Özellikle farların açılması kesme kesme biçme konusu hakkinda, şükür bunuda atlattik ve bu emeklere kesinlikle degdi.

Ayrica'da Uygulamayı begenmenize'de çok sevindim sağolun.

Şuan için sadece sağ farın Selektör esnasinda biraz daha duşuk çarpma etkisi yaptiğını düşünuyorum bununla ilgile'de bana ufak bir bilgi aktarirsaniz çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Tekrardan Teşekkurederim.

Yaninda bulunduğum günki halimi biliyorsun Oktay bey , çok karışık ve kararsiz bir gundü benim için. Özellikle farların açılması kesme kesme biçme konusu hakkinda, şükür bunuda atlattik ve bu emeklere kesinlikle degdi.

Ayrica'da Uygulamayı begenmenize'de çok sevindim sağolun.

Şuan için sadece sağ farın Selektör esnasinda biraz daha duşuk çarpma etkisi yaptiğını düşünuyorum bununla ilgile'de bana ufak bir bilgi aktarirsaniz çok memnun olurum.

Cam açılınca kesme biçme olmaz demiştim.Yok cam açılmasın isteyipte değişim yapılsın denilirse ampul değişim kısmını kenardan kesilecek ve mercek çıkarılıp takılacak.Xenon kablosunuda arka kapak lastiğini kesmek yerine kenardan kesik atarak kablo sabitlenerek silikonlaması en iyi çözüm demiştim.

İşlemi nasıl yaptınız bilmiyorum ama sonuç olarak yapılmış ve kullanıyorsunuz ve oldukçada memnun olduğunuz açık.

Mercekteki perde çarpması etkisni neye göre karşılaştırıyorsun bilmiyorum ama merceğin perdesi motora metal aksamdaki yuvalara paralel çalışıyor ve en hafif sıkıntı perde hareketine etkisi oluyor.Nasıl giderilir bilmem ama bariz şekilde perde sorunu yok ise ellememenizi tavsiye ederim.Bu hali ile yapacağınız her iyileştirme farklı soruna sebebiyet verir.Sökerek müdehale haricinde işlem yapmayın ve bence bu kadarda takıntı yapmayın.

Bosch bi-xenon mercek perdesi motora bağlı sistem olarak aşagıya eğilerek hareket eder.Bu mekanik yapıdan dolayı her 2 mercekte aynı sürati beklemek doğru olmayacaktır.

Daha iyi sellektör hızı olsun isteniyorsa bu farda merceğin opturduğu yerlerde işlemler yapılarak Hella bi-xenon mercek ile biraz daha iyi ileşme olur.Fakat Hella bi-xenon mercekte bile ilk kullanımlarda her mercekte aynı hızı göremeyen bir çok kullanıcıda var.

İlk başlarda bu şekildeki incelemeler normal ve o anki kullanım heyecanı ilede göz takibi ve hız takibi ,etki takibi ister istemez oluşuyor ve bence gereksiz.

Salise başına sürekli sellektör atma egilimi olmadığı sürece ve olmamamsı gereken bir eğilimdir ve her şekilde Bosch,Valeo sellektör ivmesi son derece Hella kadar olmasada mekanik yapısal nedenden dolayı son derece tatmin edici bir yapıdadır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sonuç güzel olmuş. Ufak tefek problemler olacaktır, ileride giderilir. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
Sonuç güzel olmuş. Ufak tefek problemler olacaktır, ileride giderilir. :good1:

Beğendiğinize sevindim Selçuk bey Eyvallah.

Ay sonu Hepsiburada.com uzerinden photon 4300K D2S Almayı planliyorum, bu konuda düşunceniz nelerdir acaba ! yada onereceginiz farkli bir seri model. ?

Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Philips/Osram'dan şaşma :)

Orjnallerini bulmak çok güç Orjinal olarak bilinenler ise adeti 250 tl

Bayram sonunda Bi xenonları söküp çöpe atacağım orjinal mercekleri takıp H7 Halojen ampuller ile yoluma devam edeceğim inanın kafayı yedirtti bu olaylar..

tarihinde Kubilay Kılıç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Orijinal diye satılanlarda o gün elindeki xenondan ve alacağın diğer d2s lerden çok daha iyi olduğuda tartışılmaz.

Bu emegine karşılık bu cümleni uygulamanı tavsiye etmem.O bi-xenon mercege oluşacak yanmamazlık durumunda takacağın h7 ampul ile bile çok çok rahat uzun yol yapabilirsin.Orijinal mercek kadar iyi aydınlanırsın tek yapman gereken ampulü düzgün takabilmen.

Hatta düzgün bir balast sistemini ilerde edinirsin muhakkak hesaplısını bulursun sabır etmek önemli ve elindekileride yanında yedekte taşırsın.Şanslısınki 2 vida ile farlarda rahatça işlem yapamaya müsait.Olmayanlar ne yapsın?Komple tampon iniyor.

Bunlar olmasa bile araçta takım çantası kesinlikle şarttır.

Sen kafayı yeme,canını üzme.Akşam iftarda güzelce dua edip yemeğini ye hayırlısı olsun de kafi. :):good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Aracımın Son Güncel Halinden bir kaç kare paylaşmak istedim :)

20150716_185119.jpg

20150716_184822.jpg

20150716_185059.jpg

20150716_184733.jpg

20150716_185104.jpg

20150716_184958.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Bugün Philips Color Match 85122CM serisi Xenon ampulleri Aldim Dostlar, birazdan Aracimin yanina inip Montajını yapacağım.

Edit: Sanirim 5000 K degerinde bu Color match Ampuller. Tam emin değilim. :)

6cd4d8a6b55a14174e599fe73430eef1.jpg

67088ca02c870dde7d7138d9664f867f.jpg

Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)
Güzel. Seviye ayarı düşük gibi,.

Teşekkürler.

Far seviye ayarım 0 konumunda

Tekrar bir Far ayarına Gireceğim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Far ayarını kendin yapmayı öğrenmelisin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

En şekilde yapacağımı bilsem dahi sanirim elimi vurmam biraz pinpinikliyimde :)

Muakkak cihaz olucak :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Farın üstünde %1 gibi birşey yazar.Farın ortasından duvara hiza alın 10m mesafeden farları duvara yansıtın 10 cm asağıda olması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Selçuk Abi Color Match kutusu üzerinde her hangi bir Kelvin değeri yazmıyor Xenon Ampullerim 4800 K'mi yoksa 5000K acaba ?

Arastirmalarıma göre 5000K değerinde.

Beni aydinlatirsan çook sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tuğkan Özgen

4000-8000k arası h7 bosch mercekli aracıma xenon takıyımmı taksam modifiye için değil önümü görmek için takmaya niyetliyim sizce xenon yerine philips intense white vision xenon effect 4300k mı takayım yoksa başka bişi mi ne önerirsiniz ?

Yorum bağlantısı
S.Buğrahan Güler

O merceğe H7 4300-6000k arası Xenon kit olur. Can-bus sistemli xenon kiti alırsanız sağlıklı şekilde kullanırsınız. Mtec Gold yada Philips Xenon kitlerden birini alıp almak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hep söylüyoruz ama bir kez daha söyleyelim,halojen merceğe takılan xenon ışık sapmalarına ve mercekte kararma/islenmelere yol açmaktadır . Ayrıca 5000K üzeri xenon oem dahi olsa kötü hava şartlarında ve siyah asfaltta görüş kaybı yaşatır ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

O merceğe daha önce xenon takmıştım, 1yıl kadar kullandım, 1yılın sonunda önümü hiç görememeye başladım. sonra da onu söküp bi xenon mercekle değiştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...